• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
1 2 3 4 5 6 Dalej »
Sowa Electry

Sowa Electry
Czarodziej
Less colours but still colorful
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
Klątwołamacz
Średniego wzrostu (174 cm), lekko umięśniony. Włosy ma w kolorze ciemnego brązu, zazwyczaj schludnie ułożone, z opadającymi na oczy w barwie orzecha laskowego kosmykami. Nos ma lekko zadarty, na słońcu wychodzi mu te kilka piegów, zdobiących jego policzki.

Jessie Kelly
01.11.2024, 21:11  ✶  
29/08/1972

Electro,
Iskiereczko,
Skarbeńku najjaśniejszy,
Trzecia najpiękniejsza kobieto w moim życiu,

Powinnaś przestać wierzyć we wszystko, co piszą w gazetach. Wiesz przecież, jak dziennikarze kochają koloryzować historie, żeby tylko przyciągnąć czytelników. Mama i Jonathan pewnie znowu się wygłupiali i próbowali kogoś nabrać. Podejrzewam, że był to ktoś z rodziny mamy.

To byłoby trochę dziwne, gdyby to jednak była prawda. Znaczy, uwielbiam Jonathana, naprawdę, ale...

Odnośnie do tej córki Anthony'ego - może kiedyś ci powiem.
Odnośnie do córki Morpheusa - mnie o to nie pytaj.
Wybacz, wiesz, że kiepska ze mnie plotkara.

Całuski,
Jessie
Czarodziej
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
Klątwołamacz
Średniego wzrostu (174 cm), lekko umięśniony. Włosy ma w kolorze ciemnego brązu, zazwyczaj schludnie ułożone, z opadającymi na oczy w barwie orzecha laskowego kosmykami. Nos ma lekko zadarty, na słońcu wychodzi mu te kilka piegów, zdobiących jego policzki.

Jessie Kelly
02.11.2024, 19:37  ✶  
29/08/1972

Wierz mi, Jonathan jest świetny - zrozumiesz, jak go poznasz, ale chyba będziemy musieli z tym trochę poczekać, bo ostatnio trochę mu się popsuł humor. W sumie powinienem spytać mamę, kogo próbowali nabrać z tymi zaręczynami. Dam ci znać, jeśli czegoś się dowiem.
Chyba że zastosuje taktykę "Dopóki pracujesz dla goblinów, to nic ci nie powiem", to spytam Theo albo Rity.

Jeśli to zaspokoi chociaż trochę twoją ciekawość - tak, ta "córka" Anthony'ego jest naprawdę śliczna. Może powiem ci więcej, jak się spotkamy.

Uważasz, że moja mama i Jonathan pasują do siebie? W sensie, jakby faktycznie mieli się pobrać... Ale to dziwne...

XOXO,
Jessie
Czarodziej
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
Klątwołamacz

Jessie Kelly
02.11.2024, 20:02  ✶  
29/08/1972

Umówiła się niedawno z jakimś gościem, ale nie mówiła, co z tego wyszło, więc ciężko powiedzieć.
Jeśli chcesz, to możemy się któregoś wieczoru pokręcić koło kilku restauracji. Może akurat w którejś będzie jakieś wesele i któryś pijany wujek weźmie nas za gości.
sommerfugl
Although the butterfly and the caterpillar are completely different, they are one and the same.
krew
genetyka
zawód
173cm wzrostu, smukła sylwetka, nieco zbyt blada cera, której jasny odcień potęgowany jest tylko przez ciemne włosy i oczy. Nie nosi zarostu, ubiera się zwykle elegancko. W słowach często przebija się jego skandynawski akcent.

Charles Mulciber
05.11.2024, 22:16  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09.11.2024, 21:32 przez Charles Mulciber.)  
7 Września 1972

Droga Electro,

Mam nadzieję, że jeszcze o mnie nie zapomniałaś!

Przepraszam, że piszę dopiero teraz. W moim życiu wiele się działo! Już nie tylko praca jest dla mnie nowa, ale również znajomości. Chociaż miałem skupić się na pracy, tak ciężko jest znaleźć czas na świeczki, gdy w myślach jest tylko ten ktoś! Obawiam się, że nie jestem w pełni romantykiem, nie umiem pięknie pisać i czerpać z poezji, dlatego postanowiłem użyć własnych rąk i wziąć z tych moich nowości natchnienie. Załączam to, co z tego powstało.

Proszę, napisz mi, co myślisz o tych wyrobach i czy dalej chciałabyś brać udział w ich promowaniu. Nie bój się mówić prawdy, nawet jeśli sądzisz, że te kształty są groteskowe! Wciąż też staram się zrozumieć, jak może działać zaklinanie świeczek.

Pozdrawiam cieplutko,
Charles Robert Mulciber

Charlie przesłał parę różnych pudełek zawierających świeczki w różnych rozmiarach i kształtach: serduszek, różyczek, babeczek i innych słodkości, muszelek, króliczków i gwiazdek. Znalazło się też parę bardziej standardowych świeczek w kształtach cieńszych lub grubszych walców. Wszystkie były ozdobione, do wykonania niektórych użyto suszonych kwiatów i ziół, brokatu, wstążek, fragmentów z wosku w innym kolorze. Każda świeczka miała odmienny, przyjemny zapach, w przeważającej części słodki.
Odkryj wiadomość pozafabularną
Na przykład takie:
[Obrazek: S0a5760d3272a483782de38fde707739bi.jpg_640x640q90.jpg][Obrazek: XHTTtCW.png]
sommerfugl
Although the butterfly and the caterpillar are completely different, they are one and the same.
krew
genetyka
zawód
173cm wzrostu, smukła sylwetka, nieco zbyt blada cera, której jasny odcień potęgowany jest tylko przez ciemne włosy i oczy. Nie nosi zarostu, ubiera się zwykle elegancko. W słowach często przebija się jego skandynawski akcent.

Charles Mulciber
06.11.2024, 13:03  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09.11.2024, 21:32 przez Charles Mulciber.)  
7.09.1972

Kochana Electro,

Twoja aprobata utwierdza mnie w przekonaniu, że mógłbym spróbować na nowo wyjść z ofertą do publiki. Nie sądzę, żeby sprzedaż pocztowa działała dość dobrze (to zostawię dla penisów!), myślałem raczej o zaproponowaniu współpracy któremuś ze sklepów na Pokątnej i w Hogsmeade. Czy znasz może odpowiednie miejsce? Z pewnością znajdzie się ktoś, kto zgodzi się wydzielić niewielką przestrzeń w swoim sklepie na moje świeczki. Przy naszym poprzednim spotkaniu wspominałaś o sponsorach. Masz może na myśli kogoś konkretnego?

Nie ukrywam, że nie mam na razie pieniędzy, by Ci zapłacić za reklamę i choć chciałbym, by ostatecznie do tego doszło, na chwilę obecną mogę tylko zaproponować podzielenie zysków, udanie się do sponsora lub odłożenie tejże reklamy w czasie. Wydaje mi się, że ostatni pomysł będzie na razie najlepszy. Może moglibyśmy zrobić reklamę na czas przesilenia zimowego i świąt? Już pracuję nad odpowiednimi wzorami!

Pozdrawiam,
Charles

PS: Dziękuję za Twoje miłe życzenia!
sommerfugl
krew
genetyka
zawód

Charles Mulciber
07.11.2024, 21:14  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09.11.2024, 21:32 przez Charles Mulciber.)  
08.09.1972

Droga Electro,

Przepraszam, że odpisuję dopiero dzisiaj - wczoraj zasypiałem już nad pergaminem.

Współpraca z Panią Figg mogłaby być dobrym startem! Nie sądzę, bym miał przyjemność z nią rozmawiać, ale z pewnością mógłbym, jeśli zechciałabyś wstawić się za mną. Skupmy się na razie na tym tropie - jestem gotów dopasować ofertę do jej wypieków i kawy, tak jak i nastroju jej lokalu.

Moje świeczki mogą kojarzyć się z wyrobami z Lammas, więc na razie nie będę podpisywał ich moim nazwiskiem. CRM, moje inicjały, muszą wystarczyć.

Proszę, daj mi znać, gdy umówisz już z spotkanie z Norą Figg. Oczywiście zapłacę Ci za ten trud. Czy 30% z zysków będzie odpowiednie?

Pozdrawiam,
Charles
Lukrecja
Are you here looking for love
Or do you love being looked at?
V
krew
czysta
genetyka
selkie
zawód
magizoolog
Wygląda jak aniołek. Jasnowłosy, wysoki (180cm), niezdrowo chudy blondyn o nieludzko niebieskich jak morze oczach. Zadbany, uczesany, elegancko ubrany i z uśmiechem firmowym numer sześć na ustach. Na prawym uchu nosi jeden kolczyk z perłą.

Laurent Prewett
01.12.2024, 00:32  ✶  
28.08.1972, New Forest

Kochana Electro,

zawsze ilekroć widzę Twoją piękną twarz w gazecie raduje się moje serce. Mówią, że piękno jest tymczasowe, że to inteligencja jest cenniejsza. Cóż oni wiedzą? Moja kuzynka posiadła oba - i wykorzystuje je w pełnym rozkwicie. Szczęściarz ze mnie, że mogę być dumnym krewnym Twojej osoby.

Jako ten dumny krewny dobrze wiem też, że te brązowe niczym angielskie dęby oczęta kryją w sobie złośliwe chochliki. Pozwolę sobie zacytować: "Wierzy jednak, że aurorzy starają się utrzymać porządek i bezpieczeństwo jak tylko potrafią (...)" Niech Matka ma mnie w swojej opiece, jeśli nie podskakiwałaś wewnętrznie z radości jak puffek na myśl, że przeczyta to Atreus.

Coś podpowiada mi z tyłu głowy, że powinienem przypadkowo zostawić gazetę na stronie z Twoim wywiadem na jego biurku w biurze aurorów.

Całuję,
Laurent Prewett

○ • ○
his voice could calm the oceans.
nefelibata
oh, how can we atone
for the secrets
we've been shown?
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
jasnowidz
zawód
uczę się
Specyficzna, nieco dziwna, filigranowa panienka z jeszcze ciekawszą fryzurą - z przodu, po obu stronach twarzy, dwa dłuższe pasma opadają na wysokość obojczyków, natomiast reszta brązowych włosów sięga nieco dalej niż broda. Mierzy niewiele ponad metr sześćdziesiąt, co najwyżej parę centymetrów, czym bardzo kontrastuje z resztą rodzeństwa. Posiada duże sarnie oczy, patrzące na świat z naiwnością dziecka - tak jakby wzrok uciekał gdzieś dalej, hen poza horyzont. Ubiera się dziewczęco, próbuje być elegancka, ale żyje skromnie - zwykle można spotkać ją we wszelakich sweterkach, spódnicach i sukienkach w kratę, które utrzymuje w palecie wszelakich odcieni brązu i beżu. Uwielbia motywy nawiązujące do natury, nadruki z kwiatkami, grzybami i liśćmi.

Scylla Greyback
17.12.2024, 20:42  ✶  
14.08.1972

Droga Electro,

dziękuję za list!

Nie chcę zabrzmieć na mądralińską, absolutnie nie, ale wiedziałam, że wróżba się spełni. Cieszy mnie niemniej, że spełniła się w sposób, który cię zadowolił. Chyba?
Mam nadzieję, że twój brat też jest ukontentowany? Czy raczej wciąż mierzy się z wywróconą do góry nogami rzeczywistością?

U mnie wszystko w porządku, choć ostatnimi czasy notorycznie poznaje zupełnie nowe osoby. Nie mówię, że to źle; nie nawykłam zwyczajnie do takiego przemiału w moim życiu towarzyskim. Wychodzenie ze strefy komfortu nie jest moją mocną stroną.

Trzymaj się ciepło,
Scylla Greyback

i poklękli spóźnieni u niedoli swej proga
by się modlić o wszystko, lecz nie było już Boga
Evil Queen
Kill them with success and bury them with a smile
V
krew
zdrajca krwi
genetyka
—
zawód
Niewymowna
Ma jasne włosy, jasne oczy i 177 centymetrów wzrostu. Chętnie chodzi w butach na obcasach, mimo wysokiego wzrostu. Potrafi uśmiechać się bardzo pięknie i ciepło, ale zwykle uśmiech ten jest absolutnie fałszywy.

Charlotte Kelly
07.03.2025, 12:25  ✶  
7 września na pocztę dostałaś zaproszenie dla... Ciebie i Cerbera na randkę z Jasperem Kellym oraz Benjim 8 września rano. Najwyraźniej wynajęto dla was jakiś stolik w jednej z kawiarni.
Czarodziej
*sigh*
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Uzdrowiciel
Szczupły i dość wysoki (183 cm) mężczyzna o czarnych lokach i brązowych oczach. Często wydaje się być blady i zmęczony, a jego dłonie są niemal zawsze zimne. Na codzień stara się ubierać w miarę elegancko.

Basilius Prewett
07.03.2025, 16:23  ✶  
Wiadomość nadesłana 7 września
Co?
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (3): « Wstecz 1 2 3 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny