• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Sekrety Londynu Przygotowania Konsultacje z Mistrzem Gry Eutierria

Eutierria
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
07.03.2025, 19:25  ✶  
@Samuel McGonagall

Dodam ci ten rzut sama. Pjerosek
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
07.03.2025, 19:36  ✶  
@Richard Mulciber

Czy wynosząc przedmioty lub meble pokryte sadzą poza lokację, dotkniętą klątwą, można pozbyć się tej sadzy zwyczajnie, lub zaklęciami czyszczenia? - dla mnie spoko, można tak zrobić

Czy dotykając czegokolwiek, mając sadzę na dłoniach, jeżeli nie w danej lokacji naznaczonej klątwą, to czy można się jej pozbyć w innym miejscu, np. myjąc ręce gdzieś u kogoś albo za pomocą zaklęć czyszczenia lub utworzenia strumienia wody? - to miało być trochę jak posmarowanie sobie rąk permanentnym markerem, trzesz i trzesz, a to nie chce zejść Pwease ale oczywiście nigdy nie miało zostać na nikim jak jakiś tatuaż, właściwie każdy wymyślony sposób pozbycia się tego powinien zadziałać, najlepiej jakiś napisany wokół przewagi (na pewno dodam za to jakieś punkty jeżeli będziecie rozliczali zadania)

Jak ma się sprawa kwestii strachu do posiadanej przewagi "odwaga"? Mimo jej posiadania, postać ma odczuwać ten strach? - osoby z przewagą odwaga nie czują strachu

Czy ślad na szyi, pojawia się od momentu pojawienia klątwy w lokacji, czy tylko w nocy? - tylko w nocy

Czy efekt pojawienia się tych śladów na szyi, znika po opuszczeniu lokacji, czy utrzymuje się do czasu zdjęcia klątwy z tej lokacji? - masz po prostu brudną szyję, musisz to z siebie zmyć, będzie brudna również po wyjściu z domu
The Nocturn's Delight
When I grow up,
I wanna be a heretic.
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
malarz i aktor
Normalnie skóra zdjęta z ojca! 177 cm wzrostu, waży koło 70 kg. Szczupły młodzieniec, chodzi wyprostowany emanując pewnością siebie. Ma wyjątkowo jasne włosy, które od razu zdradzają jego pochodzenie od Malfoyów. Oczy jasne w szarym odcieniu. Można odnieść wrażenie, że jest wiecznie z czegoś niezadowolony, ale wrażenie to umyka, gdy otwiera usta - charyzmatyczny chłopiec z łagodnym, może nieco chrapliwym głosem.

Baldwin Malfoy
07.03.2025, 20:11  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07.03.2025, 20:12 przez Baldwin Malfoy.)  
Chciałabym się o coś dopytać w sprawie sesji po 8.09.
Jak rozumiem po otrzymaniu adnotacji mogę rozpocząć grę w późniejszych datach kwartału. Nie chcę popełnić błędu stąd pytania:
1. Deklaracja musi zostać uzupełniona przed rozpoczęciem jakiejkolwiek niezwiązanej ze spaloną nocą sesji np. 12-13.09 ?
2. Zgodnie ze wskazaniem w opisie deklaracji:
Cytat:Od chwili jego [posta w deklaracjach] publikacji masz realny miesiąc na uzupełnienie krótkiego streszczenia.
Czy to oznacza, że wszystkie sesje związane ze Spaloną Nocą muszą być rozpoczęte w tym czasie czy istnieje na przykład możliwość po tym miesiącu lekkiej modyfikacji opisu i uzupełnienia go o dodatkowe rzeczy?

To jest wszystko bardzo ładnie wytłumaczone, ale włączył mi się overthining. Pszeplaszam :<
Szelma
Yes, it's dangerous.
That's why it's fun.
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Łowczyni
Od czego warto zacząć? Ród Yaxley ma w swoich genach olbrzymią krew. Przez to właśnie Geraldine jest dosyć wysoka jak na kobietę, mierzy bowiem 188 cm wzrostu. Dba o swoją sylwetkę, jest wysportowana głównie przez to, że trenuje szermierkę, lata na miotle, biega po lasach. Przez niemalże całe plecy ciągnie się jej blizna - pamiątka po próbie złapania kelpie. Rysy twarzy dość ostre. Oczy błękitne, usta różane, diastema to jej znak rozpoznawczy. Buzię ma obsypaną piegami. Włosy w kolorze ciemnego blondu, gdy muska je słońce pojawiają się na nich jasne pasma, sięgają jej za ramiona, najczęściej zaplecione w warkocz, niedbale związane - nie lubi gdy wpadają jej do oczu. Na lewym nadgarstku nosi bransoletkę z zębów błotoryja, która wygląda jakby lewitowały. Porusza się szybko, pewnie. Głos ma zachrypnięty, co jest pewnie zasługą papierosa, którego ciągle ma w ustach. Pachnie papierosami, ziemią i wiatrem, a jak wychodzi z lasu do ludzi to agrestem i bzem jak jej matka. Jest leworęczna.

Geraldine Greengrass-Yaxley
08.03.2025, 02:34  ✶  
Czy wydarzenia 08.09.1972 można grać niechronologicznie? W sensie uzupełniać i grać sobie sesje nie po kolei? Czy trzeba się sztywno trzymać godzin?
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
08.03.2025, 08:51  ✶  
Dwa pytania:
1. Efekty Spalonej Nocy odgrywamy dopiero od 9 września? (Chodzi mi o to, że mam rzucać np. kością trauma ognia na start każdej sesji - ale skoro nabywam tej traumy, jak mnie gonią ogień i popioły, krzycząc, że jestem zdrajcą, to chyba nie rzucam w sesji, w której nabywam efekt, tylko opisuję, jak ten ogień się drze, próbuje ją pochłonąć i postać zaczyna sobie uświadamiać, że coś nie tak i bać się dodatkowo ognia, a w kolejnych sesjach trauma + strach? Czy to wchodzi na instancie i np. rzut powinien być już w 1 poście pierwszej sesji 8?)
2. Postaci wypadło, że była poza pracą, ale ma jak się dowiedzieć, co się dzieje i miejsce, w którym jest, nie płonie. Zakładam, że ona by pognała do biura, by dołączyć do Brygady. Wolę się upewnić - czy to oznacza, że można rozegrać pracową, po prostu uwzględniając, że wystartowała nie w jednej z pierwszych grup, czy nie?

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
hold me like a grudge
and what an ugly thing
– to have someone see you.
sława
V
krew
czysta
genetyka
aurowidz
zawód
auror
Stosunkowo wysoki mężczyzna, mierzący sobie 183 centymetry wzrostu. Posiada włosy barwy ciemnego blondu i jasne, błękitne oczy. Budowa jego ciała jest atletyczna, a na twarzy często widnieje lekki, szelmowski uśmieszek. Porusza się z nonszalancją i pewną niedbałością. Jest nienaturalnie zimny w dotyku.

Atreus Bulstrode
09.03.2025, 02:24  ✶  
Ja odnośnie kostki Jenkins, ale tym razem niczego nie zepsułam. Przychodzę z takim pytaniem; czy jedna szansa na zadziałanie na wydarzenia z kostki tyczy się postaci, która nią rzuciła, czy może szansa jest dla każdej postaci gracza która bierze udział w wątku?
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
09.03.2025, 04:21  ✶  
@Baldwin Malfoy

Deklaracja musi zostać uzupełniona przed rozpoczęciem jakiejkolwiek niezwiązanej ze spaloną nocą sesji np. 12-13.09?
Tak, wypełnij ją plss.

Czy to oznacza, że wszystkie sesje związane ze Spaloną Nocą muszą być rozpoczęte w tym czasie czy istnieje na przykład możliwość po tym miesiącu lekkiej modyfikacji opisu i uzupełnienia go o dodatkowe rzeczy?
Najlepiej jak zaczniesz wszystkie, ale jeżeli to ulegnie jakiejś lekkiej zmianie, to nic się złego nie wydarzy. Głównie to zależy mi na tym, żeby nie zostawiać tego na bliżej nieokreśloną przyszłość, bo wiadomo, jak później jest z chęciami kończenia takich sesji (mniej niż zero).
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
09.03.2025, 04:23  ✶  
@Geraldine Yaxley

Czy wydarzenia 08.09.1972 można grać niechronologicznie? W sensie uzupełniać i grać sobie sesje nie po kolei? Czy trzeba się sztywno trzymać godzin?
Można, ale jak w którejś oberwiesz w głowę belką (bo korzystasz z kości i nie wiesz, co się tam wydarzy), to następne nie będą miały sensu i będziesz miała zretconowane fabuły, za które nie dam ci ani współgraczom żadnych punktów.
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
09.03.2025, 04:29  ✶  
@Brenna Longbottom

Efekty Spalonej Nocy odgrywamy dopiero od 9 września? (Chodzi mi o to, że mam rzucać np. kością trauma ognia na start każdej sesji - ale skoro nabywam tej traumy, jak mnie gonią ogień i popioły, krzycząc, że jestem zdrajcą, to chyba nie rzucam w sesji, w której nabywam efekt, tylko opisuję, jak ten ogień się drze, próbuje ją pochłonąć i postać zaczyna sobie uświadamiać, że coś nie tak i bać się dodatkowo ognia, a w kolejnych sesjach trauma + strach? Czy to wchodzi na instancie i np. rzut powinien być już w 1 poście pierwszej sesji 8?)
Odgrywasz to od momentu, w którym nabyłaś się traumy. Gdzieś w tę noc postać ją nabyła i od tego momentu z nią żyje - a kiedy ten moment nastąpił, zależy od ciebie (bo nikt cię do grania tych sesji nie zmusza, możesz wypełnić deklarację i tyle).

Postaci wypadło, że była poza pracą, ale ma jak się dowiedzieć, co się dzieje i miejsce, w którym jest, nie płonie. Zakładam, że ona by pognała do biura, by dołączyć do Brygady. Wolę się upewnić - czy to oznacza, że można rozegrać pracową, po prostu uwzględniając, że wystartowała nie w jednej z pierwszych grup, czy nie?
Tak, możesz iść do pracy, musisz jedynie uwzględnić to, że postaci zajmie czas dotarcie tam i musi się skądś o tym dowiedzieć, porzucić miejsce, w którym zadeklarowała swój pobyt na rzecz pracy. Jest to kwestia storytellingowa (no i też wyboru co w ogóle chcesz w tę noc grać - bo są cztery grupy zadań i dołączając do Brygady, wybierasz konkretną z nich).
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
09.03.2025, 04:35  ✶  
@Atreus Bulstrode

Ja odnośnie kostki Jenkins, ale tym razem niczego nie zepsułam.
Śmieszek: jak tylko zobaczyłam, że jest post od ciebie, to weszłam na twój profil i sprawdziłam twój ostatni post. : D

Przychodzę z takim pytaniem; czy jedna szansa na zadziałanie na wydarzenia z kostki tyczy się postaci, która nią rzuciła, czy może szansa jest dla każdej postaci gracza która bierze udział w wątku?
Może działać dowolna postać znajdująca się w wątku, ale wciąż macie tylko jedną próbę na wszystkich, którzy się w nim znajdują.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

Strony (92): « Wstecz 1 … 47 48 49 50 51 … 92 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa