22.10.2022, 21:11 ✶
Na Flo widzę czat forumowy, na Brennie nie. Podobny problem ma np. Erik. Czy to może być kwestia uprawnień Ruchu oporu? 

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.

?(22.10.2022, 21:11 )Brenna Longbottom napisał(a): Na Flo widzę czat forumowy, na Brennie nie. Podobny problem ma np. Erik. Czy to może być kwestia uprawnień Ruchu oporu?Osiągnęłam chyba limit przypału z tą grupą. XD Tak, to była kwestia uprawnień. Już powinno być git.
Cytat:A ja mam bardziej prośbę niż pytanie - w relacjach dodawanych do profilu brakuje tak przyziemnej relki jak "rodzeństwo". Wiem że zostali dodani "członkowie rodziny" ale to jednak trochę zbyt ogólnie moim zdaniem - szczególnie gdy np. relacje zakochanych mają aż tyle różnych wariantów w zależności od rodzaju i stopnia uczucia. Dałoby radę dodać to rodzeństwo Heart?Dodałam! Jeżeli macie jeszcze jakieś propozycje, to śmiało podrzucajcie.
(23.10.2022, 03:17 )Morgan Chang napisał(a): z tego co zrozumiałam, dom jest za darmo, ale lokal do prowadzenia interesów trzeba już wykupić, tak?Masz po prostu poziomy lokacji. Poziom zerowy jest przewidziany dla osób, które nie chcą sobie nic wykupować, albo wystarczą im dwa zabezpieczenia. Poziomy wyższe są przewidziane dla osób, które chcą sobie rozwijać jakiś biznes, bunkier albo cośtam, na co mają pomysł w ramach mechaniki.
Cytat:A jak wygląda sytuacja, jeśli postać prowadzi działalność we własnym domu? Czy nadal należy wykupić lokal za PD?To jaki charakter ma lokacja i czy ktoś tam sobie fabularnie mieszka nie ma dla mnie większego znaczenia. Chcesz mieć mechaniczne ulepszenia to sobie kup. Nie chcesz ich mieć, to sobie nie kupuj.
Cytat:I jak to się ma później do ewentualnych ulepszeń? Czy można ulepszać 'lokalo-dom"?Tak. Możesz też ulepszać sobie po prostu dom, bo masz wizję tego, że obok jest sad i sadzisz sobie jabłka i składniki do eliksirów (produkcja). To nie musi być lokal usługowy.
Albo ta oś czasu w jakiś sposób podpięta?(23.10.2022, 19:03 )Brenna Longbottom napisał(a): W sumie pytanie - czy będzie jakiś dział na dzienniki?Albo ta oś czasu w jakiś sposób podpięta?
(23.10.2022, 20:43 )Folklore Shafiq napisał(a): Mam pytanie dotyczące rodzin fabularnych. Jak rozumiem nie posiadamy na forum dziedziczenia, a więc dziecko aktualnej głowy rodu nie musi zostać jego następcą. Jednakże czy będąc w rodzinie jako pierwszy członek, można uznać, że jest się dzieckiem głowy rodziny? Czy jeśli tak to czy taki zabieg daje jakieś dodatkowe profity? Dla przykładu: moja rodzina posiada posiadłość, która wygląda niemalże jak muzeum - czy domyślnie mogą w niej mieszkać wszyscy członkowie rodziny czy jedynie głowa rodu i jego najbliżsi?Możesz. Nie ma za to żadnych profitów, po prostu kręcisz sobie fabułę. O tym kto i dlaczego mieszka w tej posiadłości-muzeum oraz o tym kto będzie nową głową rodu możecie zdecydować razem jako rodzina (skoro mają dużo kasy, to równie dobrze możecie tam mieszkać w 12 osób, kto bogatemu zabroni?). Dział na dodatkowe opisy rodzin jest dedykowany wam i waszym fantazjom. Nie narzucam wam tutaj nic poza tymi opisami, które znajdują się w dziale z opisami uniwersum. Jedyne czego wolę na forum nie widzieć to blokowania rodzin dla innych graczy - niech ta głowa rodu ma braci i siostry, coby się nowi gracze mogli tworzyć jako wasi kuzyni.
Cytat:O tym kto i dlaczego mieszka w tej posiadłości-muzeum oraz o tym kto będzie nową głową rodu możecie zdecydować razem jako rodzina (skoro mają dużo kasy, to równie dobrze możecie tam mieszkać w 12 osób, kto bogatemu zabroni?). Dział na dodatkowe opisy rodzin jest dedykowany wam i waszym fantazjom.