• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Kliper - sowa Erika

Kliper - sowa Erika
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
27.10.2025, 22:21  ✶  
Spytam Morpheusa, on albo będę wiedział, albo to przewidzi, tak myślę.
Notatkę zostawiono Erikowi niedługo po jego wiadomości.

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
ceaseless watcher
Vigilo, opperior, Audio.
sława
IV
krew
czysta
genetyka
jasnowidz
zawód
Niewymowny
Średniego wzrostu czarodziej (176cm), ubrany w modne szaty, szpakowate loki sięgają mu za ucho, a na twarzy nosi dość długi zarost, broda jest w wielu miejscach siwa. Ma ciemne, niemal czarne oczy. Emanuje od niego bardzo niespokojna energia.

Morpheus Longbottom
05.11.2025, 01:10  ✶  
Departament Tajemnic, 2 X 1972
Eriku,

Czytałem w pracy. Napisałem do niego, ale nie spodziewaj się zbyt pozytywniej reakcji. Myślę, że możemy oczekiwać drastycznych przedsięwzięć. Nie wiem, czego oczekiwać. Może pora, aby powiedzieć mu o klubie książkowym?

Wujek Morpheus

And when I call you come home
A bird  in your teeth
the end is here
Queen of May
But green is the color of earth,
of living things, of life.

And of rot.
sława
III
krew
mugolak
genetyka
—
zawód
zielarka, twórca eliksirów
Jasnoniebieskie oczy, brązowe włosy i jasna, posiadająca nieliczne piegi cera. 168 wzrostu, o szczupłej sylwetce. Wokół niej unosi się intensywny aromat ziół i zapachowych świec. Dłonie w niektórych miejscach ma permanentnie odbarwione od eliksiralnych składników i roślin którymi się zajmuje. Dora w kwartale jesiennym choruje na Zieloną Zarazę co oznacza, ŻE JEST ZIELONA!!

Dora Crawford
05.12.2025, 04:40  ✶  
27.10.1972

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!! ŻYJ NAM W ZDROWIU I STO LAT!!

Dora

Do listu została dołączona kartka z życzeniami urodzinowymi, która śpiewała życzenia urodzinowe, a także ciepłe, zrobione na drutach, wełniane skarpety w pieski.

The woods are lovely, dark and deep, 
But I have promises to keep, 
And miles to go before I sleep.
Landrynka
She could make hell feel just like home.
sława
V
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
Cukierniczka/Twórczyni eliksirów i kadzideł
Można ją przeoczyć. Mierzy 152 centymetry wzrostu, waży niecałe pięćdziesiąt kilo. Spoglądając na nią z tyłu... można myśleć, że ma się do czynienia z dzieckiem. Buzię ma okrągłą, wiecznie uśmiechnięte usta często muśnięte błyszczykiem, bystre zielone oczy. Nos obsypany piegami, które latem zwracają na siebie uwagę. Włosy w kolorze słomy, opadają jej na ramiona, kiedy słońce intensywniej świeci pojawiają się na nich jasne pasemka. Ubiera się w kolorowe rzeczy, nie znosi nudy i szarości. Głos ma przyjemny dla ucha, melodyjny. Pachnie pączkami i domem.

Nora Figg
06.12.2025, 23:31  ✶  
Londyn 05.10.1972

Erik,
Dzięki wielkie za te eliksiry. Pracuję nad czymś, co może być przyjemniejsze podczas spożywania, wyobrażasz sobie ciastka czekoladowe o podobnym efekcie do eliksiru wielosokowego? Bo ja tak.

Nora
Chichot losu
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
15.12.2025, 16:26  ✶  
4.10.72

Smacznego

Na twoje biurko podrzucono kawałek dyniowego ciasta.

Chichot losu
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM

Brenna Longbottom
29.12.2025, 12:23  ✶  
11.10.72

Erik,

napisałeś do mnie list i to nie w odpowiedzi na Bardzo Ważny List ode mnie...? I to o zeszłym Yule? Erik, czy byłeś u uzdrowiciela i jesteś umierający? Czy musimy o czymś porozmawiać? Będziesz dziś wieczorem w Stawie? Spróbuję wyrwać się z pracy... no nie wcześniej, ale nie dużo później.

Chciałabym Ci powiedzieć, że Yule tego roku będzie spokojne i pełne magii, a po drodze nie czekają nas żadne katastrofy, ale oboje wiemy, że nie potrzeba umiejętności Morpheusa, by przewidzieć, że pewnie nie czeka nas wiele spokoju tej jesieni. Mogę tylko obiecać, że postaram się, żebyśmy w to Yule byli tak szczęśliwi, jak to tylko możliwe.

Bren

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (17): « Wstecz 1 … 13 14 15 16 17

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa