• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
    • Kalendarium
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Sekrety Londynu Przygotowania Konsultacje z Mistrzem Gry Eutierria

Eutierria
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
02.06.2026, 19:53  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02.06.2026, 22:39 przez Eutierria.)  

Temat na konsultacje Eu

Tutaj możecie konsultować się w ramach sesji prowadzonych przeze mnie. Jeżeli zastanawiacie się dlaczego jest tutaj tak mało pytań… Poprzednie tematy: pierwszy, którego pewnie nawet nie pamiętacie i drugi, który ma 985 postów, są popsute i nie umiem ich naprawić lol.
Queen of May
But green is the color of earth,
of living things, of life.

And of rot.
sława
III
krew
mugolak
genetyka
—
zawód
zielarka, twórca eliksirów
Jasnoniebieskie oczy, brązowe włosy i jasna, posiadająca nieliczne piegi cera. 168 wzrostu, o szczupłej sylwetce. Wokół niej unosi się intensywny aromat ziół i zapachowych świec. Dłonie w niektórych miejscach ma permanentnie odbarwione od eliksiralnych składników i roślin którymi się zajmuje. Dora w kwartale jesiennym choruje na Zieloną Zarazę co oznacza, ŻE JEST ZIELONA!!

Dora Crawford
03.06.2026, 08:20  ✶  
(31.05.2026, 21:11 )Czarny Pan napisał(a):
@Atreus Bulstrode

Podaj mi dokładny efekt jaki chcesz uzyskać, bo tam jest albo i wypisałaś bardzo dużo umiejętności, niekoniecznie powiązanych ze sobą w sposób który od razu od razu rozumiem. Wtedy ci odpowiem tak/nie na podstawie tego czy to jest sensowne mechanicznie i czy nie nakłada się przypadkiem na to co sama przygotowałam.

Porozmawiałam z głosami w mojej głowie i doszłam do wniosku, ze chyba chciałabym spróbować odtworzyć rytuał, którym posługiwaliśmy się podczas Beltane. Czy mogę to zrobić od tak (skoro robiliśmy go wtedy i znamy recepturę) czy muszę się nad tym jakoś specjalnie pochylić?

The woods are lovely, dark and deep, 
But I have promises to keep, 
And miles to go before I sleep.
hold me like a grudge
and what an ugly thing
– to have someone see you.
sława
V
krew
czysta
genetyka
aurowidz
zawód
auror
Stosunkowo wysoki mężczyzna, mierzący sobie 183 centymetry wzrostu. Posiada włosy barwy ciemnego blondu i jasne, błękitne oczy. Budowa jego ciała jest atletyczna, a na twarzy często widnieje lekki, szelmowski uśmieszek. Porusza się z nonszalancją i pewną niedbałością. Jest nienaturalnie zimny w dotyku.

Atreus Bulstrode
03.06.2026, 08:54  ✶  
To znowu ja bo se przypomniałam; czy w związku z ciszą przed burzą II i przygotowaniami do samhain, osoby wytypowane do patroli muszą być w tym czasie (tj przez cały tydzień przed sabatem kiedy trwają przygotowania) na dyżurach?
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
03.06.2026, 10:11  ✶  
@Dora Crawford

To w takim razie daję znać, że będziesz mogła go wykonać w zadaniu dla Zakonu (mam dla was wielowątkowe zbiorowe, bo mają nieco inny charakter niż u Śmierciożerców). Sorka za poślizg z tym, jak tylko wszystko wrzucę to dam też na forum ogłoszenie.
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
03.06.2026, 10:12  ✶  
@Atreus Bulstrode

Nie muszą. Możecie nawet się z tego zadania wymiksować fabularnie (na przykład powołując się na zły stan zdrowia, w co zapewne każdy ci uwierzy bo jesteś zimny jak trup).
Biznesmen - Uzdrowiciel
Rób, co możesz, w miejscu, jakim jesteś i z tym, co masz.
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Zastępca Szefa Departamentu Magicznych Wypadków i Katastrof
Uzdrowiciel i jednocześnie biznesmen. Mierzy 183cm wzrostu. Jego brązowe oczy często ukazują spokój i opanowanie. Włosy ciemnobrązowe, zaczynają być pokryte pasmami siwych kosmyków przy uszach. Charakterystyczna w jego wyglądzie, jest okrągła broda, zawsze krótko przystrzyżona. Ubiera się elegancko, jak przystało na czarodzieja z bogatego rodu, dziedzica a także wysoko postawionego urzędnika w Ministerstwie Magii.

Laurence Lestrange
03.06.2026, 12:48  ✶  
Przychodzę z pytaniami w sprawie tej całej Ciszy przed burzą II

Nie uwzględniono (albo jest ale nie doczytałam) w opisie przygotowań grupy uzdrowicieli, aby byli na miejscu, w razie konieczności interwencji magimedycznej. Czy jako Zastępca Szefa Departamentu Magicznych Wypadków i Katastrof, we współpracy z Kliniką Magicznych Chorób i Urazów, mogę zorganizować takie przedsięwzięcie i chociażby zaalarmować uzdrowicieli jak i amnezjatorów, aby byli w pogotowiu, na wypadek powtórek z poprzednich sabatów i Spalonej Nocy? Tak myślę, że podchodziłoby pod inne zadania. Na samym Samhain powinny być dwa takie punkty na miejscu, skoro wydarzenie ma odbyć się w dwóch miejscach. Oczywiście mogę to wsparcie/współpracę zasugerować Departamentowi Przestrzegania Prawa. W tych punktach uzdrowicielskich, mogą i nie muszą być gracze. Ale jeżeli znajdą się chętni, to mogliby pełnić na wydarzeniach swój dyżur.
Pamiętając to, że na Lammas nie było takiego namiotu z dostępnymi uzdrowicielami i gdy wywiązały się bójki, rzucanie świeczkami, magimedycy byli szukani wśród zgromadzenia na festynie.

Przy okazji, wypadałoby tutaj poprawić odnośnik do konsultacji.
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
04.06.2026, 09:24  ✶  
@Laurence Lestrange

Jak najbardziej tak. I tak, możesz nawiązać współpracę z Departamentem Przestrzegania Prawa, Mungiem i Lecznicą Dusz (być może jakiś gracz tych miejsc chciałby być tam przypisany na dyżur). Wszystkie akcje jakich się podejmiesz w tym kierunku, wrzuć do wątku wydarzenia jako twój pomysł. Możesz też dodatkowo opisać ten punkt jako stoisko/stragan.
mr grumpy
fake it till you make it
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
różdżkarz, rzemieślnik

Mykew Gregorovitch
04.06.2026, 19:59  ✶  
tak jak gadałyśmy tutaj, wykonałam rzut i próbę na taki eksperyment może głupi może mądry: sesja

pozdrawiam
wasz shadow daddy
fireheart
some women are lost in the fire
some women are built from it
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
aurorka, twórczyni eliksirów
Ma długie do pasa, bardzo ciemnobrązowe, wpadające w czerń włosy. Te, zwykle rozpuszczone lub spięte jakąś spinką, okalają owalną twarz o oliwkowej karnacji, skąd spoglądają spokojne, ciemnobrązowe oczy. Nie jest przesadnie wysoka, mierzy 167 cm wzrostu i jest stosunkowo szczupła. Swoje bardzo kobiece kształty lubi podkreślać ubiorem. Nosi się najczęściej w czerni. Ciągnie się za nią mgiełka delikatnych perfum – o ciepłej nucie drzewa sandałowego, wanilii, jaśminu, konwalii i pomarańczy. Bije od niej lodowate zimno, w dotyku jest jak bryła lodu.

Victoria Lestrange
05.06.2026, 00:38  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.06.2026, 01:07 przez Victoria Lestrange.)  
Hejjka Pwease w związku z zadaniami z Ciszy przed burzą II, zastanawiam się nad rzeczami:
1. Czy coś wiadomo co z moim zgłoszeniem do wejścia na Polanę Ognisk z początku fabularnego września? Bo ja fabularnie ciągle czekam na informacje czy zostane tam wpuszczona czy nie, czy no nie mam na co liczyć.
2. Czy skoro jest zadanie z patrolami i są osoby przydzielone do Doliny Godryka, to my do przygotowania raportu dotyczącego zagrożenia mamy zgodę na wejście na Polanę, czy jakoś na sucho to mamy napisać?
3. Czy przy tych sesjach z raportem my to możemy pisać jednoosobowo czy musi być minimalnie duet? Albo czy mogą być trzy albo czteroosobowe grupy (no bo że ośmioosobowe to wiemy XD)?

Przy okazji nieśmiało chciałam przypomnieć o Jeźdźcu, bo chcemy się wymienić infoskami, a nie wiemy ile wiemy i czekamy Stresik
broken one
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
klątwołamacz, urzędnik - OMSHM, Ministerstwo Magii
Chudy jak wypłata i długi jak miesiąc (187cm). Eteryczna uroda Lovegoodów rozwodniona mugolską pospolitością. Rude włosy domagające się fryzjera, broda domagająca się brzytwy, której starym zwyczajem nie posiada w domu. Jasnozielone oczy. Ubrany zwykle w proste szaty, czarne, lub w stonowanych barwach, skrojone tak, by nie krępowały ruchów.

Lazarus Lovegood
07.06.2026, 20:02  ✶  
Lazarus podejmuje drugą próbę usunięcia efektu karty Zacieki - tym razem w mieszkaniu Odysseusa Fawleya.
Tutaj post z rzutem na Rozproszenie. Poproszę o ingerencję?…
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

Strony (3): 1 2 3 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Spis Treści
Zakładki
Tryb normalny
Tryb drzewa