• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
    • Kalendarium
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
1 2 3 4 5 … 7 Dalej »
Zoilus - Sowa Tristana

Zoilus - Sowa Tristana
Paserka z Nokturnu
Nagroda przynależy zuchwałym, a splendor zwycięzcom.
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Skup, sprzedaż, pośrednictwo.
Wysoka na 175cm i szczupła kobieta o długich blond włosach luźno okalających nieco podłużną twarz o chłodnej cerze, błękitnych oczach i rubinowych ustach. Ubrana zazwyczaj schludnie i klasycznie w długą spódnicę i pasującą koszulę, którą okrywa tradycyjną szatą. Całość najczęściej w barwach czerni i zieleni z deseniami czerwieni i fioletu oraz kontrastującym eleganckim dodatkiem. Jej uroda idealnie współgra z melodyjnym głosem, bezbłędną dykcją oraz naturalną gracją ruchów. Niezależenie od miejsca i sytuacji sprawia wrażenie jakby zawsze była właściwą osobą we właściwym miejscu.

Ceolsige Burke
Wczoraj, 12:49  ✶  
Mała płomykówka wydawała się przez chwilę zagubiona w chaotyczny sposób krążąc niedaleko adresata. Dopiero po chwili nieśmiało podleciała dostarczając niewielką, butelkowo zieloną kopertę z okrągłym, purpurowym lakiem.

Londyn, 24.10.1972

Szanowny Panie Ward,

Liczę, że mój list zastaje Pana w dobrym zdrowiu. Pozwoliłam sobie skierować do Pana niniejszy list z polecenia osób powiązanych z księgarnią Esy Floresy. Wspominali, że poza charakterem dał się Pan poznać także jako skrupulatny rzemieślnik z dobrymi tradycjami.

Nadchodzące Samhain wydaje się nieść za sobą zagrożenie niestabilnych wydarzeń. Z racji krążących po Londynie plotek i pogłosek związanych z wytwarzaniem tradycyjnego wyposażenia na potrzeby nadchodzących uroczystości poszukuję dostawcy na dedykowane żelazne gwoździe. Zgodnie z konsensusem widzących gwoździe oraz sam proces ich wytwarzania jest w jakiś nierozerwalny sposób związany z rzemieślnikiem oraz dedykowanym użytkownikiem rzeczonych. Byłabym wdzięczna za informację czy doświadczył Pan jakieś oznaki niecodziennego wpływu przeznaczenia na proces wytwarzania gwoździ.

Jednocześnie inne niespokojne plotki związane ze źródłami wewnątrz Londynu skłaniają mnie do zamówienia u Pana zestawu żelaznych gwoździ dedykowanych mojemu bliskiemu znajomemu Lazarusowi Lovegoodowi. Byłabym adekwatnie zobowiązana.

Liczę na pozytywny odzew z Pana strony. Gdyby udało nam się uzyskać porozumienie chciałabym nawiązać szerszą współpracę.

Z wyrazami szacunku,
Ceolsige Burke
last responder
Are we magic or science?
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
metamorfomag
zawód
niewymowny, magimedyk
175 cm wzrostu, czarne oczy i włosy. Kiedy nie ma na sobie fartucha laboratoryjnego, nosi się raczej w męskim stylu. Czuć wokół niej woń papierosów. Jej głos jest dość niski jak na kobietę.

Odile Fawley
10 godzin(y) temu ✶  
27.10.1972

Szanowny Panie Ward,

piszę, gdyż dotarły do mnie pozytywne opinie o Pańskich wyrobach. Chciałabym z okazji zbliżającego się Samhain złożyć zamówienie na lampion oraz żelazne gwoździe.

Z poważaniem,
Odile Fawley

It is not the
strongest of the
species that
survives

nor the most intelligent,
but the one most
responsive to change
Landrynka
She could make hell feel just like home.
sława
V
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
Cukierniczka/Twórczyni eliksirów i kadzideł
Można ją przeoczyć. Mierzy 152 centymetry wzrostu, waży niecałe pięćdziesiąt kilo. Spoglądając na nią z tyłu... można myśleć, że ma się do czynienia z dzieckiem. Buzię ma okrągłą, wiecznie uśmiechnięte usta często muśnięte błyszczykiem, bystre zielone oczy. Nos obsypany piegami, które latem zwracają na siebie uwagę. Włosy w kolorze słomy, opadają jej na ramiona, kiedy słońce intensywniej świeci pojawiają się na nich jasne pasemka. Ubiera się w kolorowe rzeczy, nie znosi nudy i szarości. Głos ma przyjemny dla ucha, melodyjny. Pachnie pączkami i domem.

Nora Figg
8 godzin(y) temu ✶  
Pączek przyniósł ze sobą ciasto marchewkowe
Londyn 19.10. 1972r.

Tristanie,

Poleciłam Twoje usługi mojemu przyjacielowi, mam nadzieję, że nie będziesz miał mi tego za złe. (Gdyby odezwał się do Ciebie Benjy Fenwick - to on)

Pozdrawiam,
Nora Figg
Dr Jekyll & Mr Hyde
o dwóch takich, co podzieliły księżyc
sława
II
krew
półkrwi
genetyka
rozszczepieniec
zawód
stażystki w Mungu / kelnerki w mugolskim barze
Dość wysoka (173 cm) blondynka o niebieskich oczach. Wydaje się szczupła, ale w rzeczywistości jest dobrze umięśniona i szybko biega. Mówi z delikatnym akcentem. Najczęściej zakłada mugolskie ubrania, ceni sobie swobodę, ale na specjalne okazje ma kilka pięknych sukni i szat, odziedziczonych po matce.

Zelena Brekker
7 godzin(y) temu ✶  
23.10.1972

Szanowny Panie Ward,

czy mógłby Pan wykonać dla mnie zestaw gwoździ w związku ze zbliżającym się sabatem?

Mam nadzieję, że zdrowie Panu dopisuje, ale gdyby cokolwiek się działo, służę pomocą (jeśli moje kompetencje okazałyby się za małe, zorganizuję lepszą pomoc!).

Życzę samych wspaniałości i udanego Samhain!

Zelena Brekker
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości

Strony (2): « Wstecz 1 2

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Spis Treści
Zakładki
Tryb normalny
Tryb drzewa