• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
    • Kalendarium
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Sekrety Londynu Przygotowania Konsultacje z Mistrzem Gry Eutierria

Eutierria
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
22.09.2026, 20:26  ✶  
@Guinevere McGonagall

Nie wiem o jakie dokładnie przygotowania ci chodzi, więc najlepiej mnie dopytać indywidualnie. W moich scenariuszach występują określone przedmioty i wszystkie wypisałam w Ciszy, więc je macie już tak naprawdę pozgłaszane. Będzie też można pozabierać ze sobą oczywiście wszystkie itemki z ekwipunku w karcie postaci (byle miało to sens, że postać to udźwignęła).

Generalnie wszystko co ma wpływ na moje sesje sabatowe miało być zgłaszane do 20.09, więc jeśli ktoś chce coś teraz jeszcze dograć, to trzeba wysłać mi PW na ASAPie.
hold me like a grudge
and what an ugly thing
– to have someone see you.
sława
V
krew
czysta
genetyka
aurowidz
zawód
auror
Stosunkowo wysoki mężczyzna, mierzący sobie 183 centymetry wzrostu. Posiada włosy barwy ciemnego blondu i jasne, błękitne oczy. Budowa jego ciała jest atletyczna, a na twarzy często widnieje lekki, szelmowski uśmieszek. Porusza się z nonszalancją i pewną niedbałością. Jest nienaturalnie zimny w dotyku.

Atreus Bulstrode
22.09.2026, 22:43  ✶  
(22.09.2026, 20:26 )Eutierria napisał(a):
@Guinevere McGonagall

Nie wiem o jakie dokładnie przygotowania ci chodzi, więc najlepiej mnie dopytać indywidualnie. W moich scenariuszach występują określone przedmioty i wszystkie wypisałam w Ciszy, więc je macie już tak naprawdę pozgłaszane. Będzie też można pozabierać ze sobą oczywiście wszystkie itemki z ekwipunku w karcie postaci (byle miało to sens, że postać to udźwignęła).

Generalnie wszystko co ma wpływ na moje sesje sabatowe miało być zgłaszane do 20.09, więc jeśli ktoś chce coś teraz jeszcze dograć, to trzeba wysłać mi PW na ASAPie.

Czy do tego zaliczają się sesje w których postać chce coś zjeść, co ma działanie mechaniczne?
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
22.09.2026, 23:54  ✶  
@Atreus Bulstrode

Jeśli chcecie coś zjeść i użyć bonusu z konsumpcji w sesji eventowej, wystarczy zaznaczyć to na dole pierwszego posta przy wchodzeniu do wątku Samhain. Nie będę wymagała odegrania tego wcześniej.
Porządny Ochroniarz
Nigdy nie wiesz, kiedy śmierć zapuka do twych drzwi.
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Handlarz Świecami i Kadzidłami
Mierzy 183cm wzrostu. Posiada brązowe oczy. Tego samego koloru ma krótke włosy, u których można dostrzec siwe kosmyki w losowych miejscach. Często widnieje u niego zarost. Ten zarost bywał u niego cechą pozwalającą wielu osobom rozróżnić bliźniaków Mulciber. Po śmierci brata, Richard zaczął częściej golić się, kiedy gdzieś wychodził z wizytą. Zaś jego garderoba przybrała żałobną czerń.

Richard Mulciber
23.09.2026, 13:30  ✶  
Tym razem przychodzę z pytaniem o Spalone Karty. W szczególności o kartę lokacji "Dłonie".
Jest tam zapis "Efekt można usunąć zabezpieczeniem Matczyna Troska poprzez modlitwę w Mabon lub Samhain."
Jeżeli mam postać niewierzącą, to czy klątwę może zdjąć dowolny klątwołamacz?
Pytam w związku ze zbliżającym się Samhain i skupieniem na priorytetach w sesjach.
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
23.09.2026, 13:42  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23.09.2026, 13:47 przez Eutierria.)  
@Richard Mulciber

Z tego co widzę to twoje lokacje nie mają Matczynej Troski, więc modlitwa nic nie da, niezależnie od tego czy postać wierzy czy nie, ani kto będzie się modlił.

Klątwołamacze nie mogą tego „ściągnąć”, kilku próbuje te runy, dłonie i zacieki badać, ale na ten moment nikomu nie udało się tego permanentnie usunąć (jedynie dowiedzieli się więcej o naturze tego jak to działa, nie jest wprost powiedziane, że to w ogóle jest klątwa).

Aktualnie jedyną możliwością ściągnięcia tego bez zabezpieczenia jest Cisza przed burzą (kucie gwoździ).
Porządny Ochroniarz
Nigdy nie wiesz, kiedy śmierć zapuka do twych drzwi.
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Handlarz Świecami i Kadzidłami
Mierzy 183cm wzrostu. Posiada brązowe oczy. Tego samego koloru ma krótke włosy, u których można dostrzec siwe kosmyki w losowych miejscach. Często widnieje u niego zarost. Ten zarost bywał u niego cechą pozwalającą wielu osobom rozróżnić bliźniaków Mulciber. Po śmierci brata, Richard zaczął częściej golić się, kiedy gdzieś wychodził z wizytą. Zaś jego garderoba przybrała żałobną czerń.

Richard Mulciber
23.09.2026, 13:51  ✶  
(23.09.2026, 13:42 )Eutierria napisał(a):
@Richard Mulciber

Z tego co widzę to twoje lokacje nie mają Matczynej Troski, więc modlitwa nic nie da, niezależnie od tego czy postać wierzy czy nie, ani kto będzie się modlił.

Klątwołamacze nie mogą tego „ściągnąć”, kilku próbuje te runy, dłonie i zacieki badać, ale na ten moment nikomu nie udało się tego permanentnie ściągnąć (jedynie dowiedzieli się więcej o naturze tego jak to działa).

Aktualnie jedyną możliwością ściągnięcia tego bez zabezpieczenia jest Cisza przed burzą (kucie gwoździ).

Czyli jeśli dobrze rozumiem, mogę na przykład rozegrać jakąś sesję z klątwołamaczem (choćby NPC), który mi o tych gwoździach powie, uwzględniając to, że tej klątwy nie zdejmie. Zlecić komuś wykonanie gwoździ i użyć w kamienicy na czas trwania Samhain?
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
23.09.2026, 13:58  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23.09.2026, 14:36 przez Eutierria.)  
@Richard Mulciber

Opis zadania brzmi tak:

Stwórz lub zamów od rzemieślnika żelazne gwoździe do trzymania w kieszeniach podczas sabatu. Ich przeznaczeniem jest odpędzanie wróżek i złych duchów, ale wszyscy Jasnowidzowie mają przeczucie, że warto zachować je na później i przybić je na noc do drzwi skażonych podczas Spalonej Nocy domostw.

Więc wiedza wynika z przeczucia osób z trzecim okiem. Najbardziej pasować będzie, aby Richard dowiedział się o tym, że gwoździe mogą pomóc na to co się dzieje od dowolnego jasnowidza. Jeśli nie chcesz grać tego wątku z jasnowidzem, no to Richard może dowiedzieć się tego od postaci niezależnej, niezależnie od tego czy ona konkretnie jest pierwotnym źródłem, czy zasłyszała to od kogoś.

Co się dokładnie stanie po przybiciu tych gwoździ do drzwi nie jest fabularnie jasne (twoja postać musi zaufać temu przeczuciu w ciemno).

Edit: Jeszcze chciałam dodać: gdybyś nie chciała tego grać, to oczywiście nie musisz pisać pełnych sesji wokół tematu, możesz sobie wysłać list do rzemieślnika w założeniu, że Richard się dowiedział o tym od jasnowidza lub pocztą pantoflową, a potem przybić te gwoździe. Chciałam ci tylko podać źródło, bo to nie jest klątwołamacz, tylko właśnie jasnowidz.
twoja stara
Ahora sé que la tierra
es el cielo,
Te quiero, te quiero
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
aurowidz
zawód
pracownik administracyjny w szpitalu św. Munga
171 cm wzrostu, truskawkowe blond włosy, niebieskie oczy. Schludnie ubrana. Jej głos jest wysoki, ale przyjemny dla ucha.

Jolene Bletchley
24.09.2026, 18:58  ✶  
Hej, mam pytanie dotyczące spalonej karty domu rodziny Bletchley. W instrukcji jak się pozbyć ducha zostało napisane:
Cytat:Egzorcyzm wymaga pozyskania świec (udany rzut wytwórcy w pierwszej próbie - maksymalnie jedna próba na fabularny dzień) i skutecznego egzorcyzmu zgodnego z opisem umiejętności (również z jedną próbą na dzień).

Czy mam to rozumieć tak, że wystarczy tylko jeden sukces na świece i potem już nie muszę rzucać na świeczki, nawet jeśli będzie trzeba parę razy rzucać na egzorcyzm? Czy też przed każdym egzorcyzmem mam zawsze rzucać na świeczki?
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
24.09.2026, 19:16  ✶  
@Jolene Bletchley

Czy mam to rozumieć tak, że wystarczy tylko jeden sukces na świece i potem już nie muszę rzucać na świeczki, nawet jeśli będzie trzeba parę razy rzucać na egzorcyzm?

Tak. Serduszko (Używacie sobie fabularnie tych samych.)
constant extreme
when sister and brother stand shoulder to shoulder,
who stands a chance against us?
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
snowidz
zawód
Brygadzistka na chorobowym
Drobna (157cm, niedowaga), blada i czarnowłosa, o oczach złotych jak miód.

Millie Moody
11 godzin(y) temu ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11 godzin(y) temu przez Millie Moody.)  
Dzień dobry,
gramy sobie oględziny domu Ceolsige tym razem z poziomu rodowej zdolności patrzenia na Limbo (jeszcze przed sabatem). Bardzo byłabym wdzięczna za info/ingerę czy widzę coś niezwykłego w jej przeklętym (dosłownie) domu w ramach tej sesji. Dzięki!
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (8): « Wstecz 1 … 4 5 6 7 8

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Spis Treści
Zakładki
Tryb normalny
Tryb drzewa