• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Kroniki Przyjęci do gry v
« Wstecz 1 … 3 4 5 6 7 8 Dalej »
Effimery Trelawney

Effimery Trelawney
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
24.03.2023, 00:16  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.11.2024, 04:22 przez Baba Jaga.)  

Skrytka bankowa

Łącznie zdobytychDo wykorzystania
PD PD

[+]Bonusy
brak

[+]Przedmioty
brak

Wiosna 1972

Planety musiały ułożyć się w najgorszy z możliwych sposobów, bo wiosna minęła mi tragicznie. Od nieszczęśliwego wypadku z udziałem mojej nogi, po... no właśnie - po to nieszczęsne Beltane, podczas którego omal nie zginął Alastor. Od tego czasu mój kuzyn zachowuje się dziwnie, a ja nie mam pojęcia jak sobie z tym poradzić.

[+]Dokonania fabularne
Przez cały kwartał Effimery zajmowała się tym samym co zawsze - utrzymywała się z pieniędzy rodziny i psociła, zapraszając do mieszkania kuzyna typów o wątpliwej moralności. Wciąż wróży jako wróżbitka w swojej skromnej, jednoosobowej działalności i w ten sposób dorabia do domowego budżetu. Po ataku Śmierciożerców na Beltane Effimery wpadła w głęboki atak paniki, po której Alastor zadecydował o ich przeprowadzce na Charing Cross Road w niemagicznym Londynie. Maj spędziła jednak samotnie, bo Moody został oddelegowany do Doliny Godryka, gdzie spędzał czas przy siostrze. Trelawney odwiedzała Dolinę dosyć regularnie, spędzając czas z coraz mocniej chorą kuzynką - Idą Moody, która od starcia z nieznanym czarnoksiężnikiem przebywa w Lecznicy Dusz.

[+]Rozliczenia
Przebywając z Idą rozwinęła swoje zdolności czytania aur - dzięki jej obecności i odczytowi nastroju kuzynki udało się ustalić, jakie osoby mogą przebywać z nią w jednym pomieszczeniu bez uruchamiania w niej skrajnych reakcji. Poza tym kontynuowała to, co robiła już wcześniej - wróżyła i tworzyła różne specyfiki na zlecenie kowenu Whitecroft, między innymi w celu pomocy potrzebującym po ataku na majowy sabat.

ŹródłoZmiany w PD
23.03.23 - Utworzenie Karty Postaci1000
23.03.23 - Początkowe wydatki-1000
28.10.23 - Suma przypadków - Lelek wróżebnik5
19.05.24 - Rozliczenie Wiosny 1972200
— Link do spisu sesji —

Lato 1972

Kwartał w trakcie

[+]Dokonania fabularne

[+]Rozliczenia

ŹródłoZmiany w PD
14.11.24 - Jęcząca Marta30