• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Kroniki Przyjęci do gry v
« Wstecz 1 … 3 4 5 6 7 8 Dalej »
Effimery Trelawney

Effimery Trelawney
Wieszczka
Our hearts will share the same shelter, we share a place under the same sun
krew
genetyka
zawód
Splątana kaskada loków barwy świeżo ściętych łanów zboża okrywa całunem drobne ramiona, umykając końcami nad linią pasa, na ogół wieńczona przez barwne kokardy. Otula miękko dziecięcą, odrobinę pyzatą buzię upstrzoną siateczką piegów, której epicentrum są jasno-błękitne, przenikliwe tęczówki. Usta wykrojone, bladoróżowe, drgają nieustannie w przyjemnym dla oka uśmiechu. Chód ma energiczny i dziarski, głos chrypliwie melodyjny, ubiór klasycznie kobiecy, acz niewyzywający. Złote pantofelki wzbijają w przestrzeń migotliwy kurz, czyniąc ją kobietą wzrostu średniego, jednak o aparycji chuderlawej.

Effimery Trelawney
24.03.2023, 00:16  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25.03.2023, 14:05 przez Effimery Trelawney.)  

Effimery Trelawney

Dwudziesto-dwuletnia wieszczka, posiadająca własne, odrobinę biedne atelier, w którym zajmuje się szeroko zakrojonym wróżbiarstwem i kontaktem z nieboszczkami błąkającymi się po padole ziemskim. Osobowość czarująca, jednająca sobie ludzi – odrobinę zbyt niewinna jak na swój wiek, żywotna i iście towarzyska; niezdolna do skrzywdzenia kogokolwiek, miękka, o osobowości nieskalanej okrucieństwem, niedorosła do podwiązek znaczących drogę podboju. Oblicze rozmywające się w odwiecznym uśmiechu, aparycja bardziej świeżej rusałki, aniżeli istoty faktycznej i cielesnej – raczej ukrywająca się w cieniu osób o większej renomie, przędząc swój żywot we własnej skromnej alkowie. Huragan jej osobowości zawiera się w niebywałej energii zawierającej się w drobnym ciele; z pewnością zaskarbia sobie sympatię – jest przy tym wszystkim rozbrajająco autentyczna i prawdziwa.

Poznajmy się bliżej...

♦ W lustrze Ain Eingarp widzę... siebie otoczoną przez bliskich – wyzbytych z tych okrutnych czasów, cieszących się spokojem i stałością; dalekich od niepokoju.
♦ Bogin przyjmuje przy mnie formę... martwego Alastora.
♦ Amortencja pachnie mi... kadzidłami, kwitnącymi baziami i świeżo upieczonym sernikiem.
♦ Moje ulubione zaklęcie to... każde, które działa na korzyść innych, broniąc ich i opiekując się nimi; choć nie jestem uzdrowicielem, zapewne wybrałabym jedno z ich zakresu.
♦ Mój patronus przyjmuje formę... owcy.
♦ Wróżbiarstwo to dla mnie... ogromna pasja, którą przekułam w sposób na zarobek. Wierzę, że rzeczywistość ma przede mną ukrytych wiele sekretów, które czekają aby je rozwikłać poprzez symbole i znaki.
♦ Czarna magia? Cóż... nie jest to nic, z czym chciałabym mieć jakąkolwiek styczność.
♦ Za swoje największe osiągnięcie uważam... bycie wychowaną w szczerości wobec ludzi i bezwarunkowej pomocy bliskim.
♦ Stoję po stronie... moich własnych przekonań; moje poglądy pokrywają się z Zakonem Feniksa, jednak na tym polu pozostaję neutralna.
♦ Moje serce należy do... mojej rodziny – na zawsze.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Wiadomości w tym wątku
Effimery Trelawney - przez Effimery Trelawney - 23.03.2023, 17:51
RE: Effimery Trelawney - przez Eutierria - 24.03.2023, 00:16
RE: Effimery Trelawney - przez Eutierria - 24.03.2023, 00:16
RE: Effimery Trelawney - przez Effimery Trelawney - 24.03.2023, 00:16
RE: Effimery Trelawney - przez Effimery Trelawney - 07.01.2024, 16:00
RE: Effimery Trelawney - przez Effimery Trelawney - 07.01.2024, 16:01

• Pokaż wersję do druku