• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Anglia Dolina Godryka Knieja Godryka v
« Wstecz 1 2
[wiosna, 1972] Beltane, po zmierzchu – Pelargonie – William & Perseus

[wiosna, 1972] Beltane, po zmierzchu – Pelargonie – William & Perseus
corbeau noir
— light is easy to love —
show me your darkness
krew
genetyka
zawód
Gdyby Śmierć przybrała ludzką postać, wyglądałaby jak Perseus; wysoki i szczupły, o kredowym licu oraz zapadniętych policzkach. Pojedyncze hebanowe kosmyki opadają na czoło mężczyzny; oczy zaś, czarne jak węgiel z jadeitowymi przebłyskami, przyglądają się swym rozmówcom z niepokojącą natarczywością. Utyka na prawą nogę, w związku z czym jego stały atrybut stanowi mahoniowa laska z głową kruka.

Perseus Black
24.03.2023, 00:35  ✶  
Serce zamarło mu na moment, gdy dostrzegł zbliżającą się w jego stronę sylwetkę, tak wyraźnie odcinającą się na tle atramentowego nieba. Dłoń, w której trzymał laskę, zacisnęła się teraz na trzonku tak mocno, aż pobielały mu knykcie; gotów był bowiem użyć swej podpory jako oręża, gdyby tylko zaszła taka potrzeba. Naiwną ze strony Perseusa była myśl, że broń biała jakkolwiek pomoże mu w starciu ze skierowaną w jego stronę różdżką, jednak człowiek w obliczu zagrożenia chwyta się wszystkiego, aby ocalić swe życie - a jemu nie uśmiechało się umierać. Nie w taki sposób.
Westchnienie ulgi wyrwało się spomiędzy spierzchniętych warg magipsychiatry, kiedy zorientował się, że ma przed sobą Williama. I choć ogromnie za nim przepadał, to nigdy jeszcze nie ucieszył się na jego widok tak bardzo, jak w tamtym momencie.
— Will! Merlinowi niech będą dzięki... — wyszeptał. Zaraz potem jego twarz nabrała posępnego wyrazu - tak wiele było rzeczy, o które chciał zapytać, począwszy od tego, gdzie są. Nie zdążył nawet otworzyć ust; oto z domu dobiegł ich cichy głos. Zadrżał.
Dopiero teraz zdał sobie sprawę z tego, że ogród, w którym się znajdują, jest całkiem dobrze utrzymany. Było to w pewien sposób pocieszające, bowiem oznaczało, że nie trafili na wyludnione pustkowie i być może znajdzie się ktoś, kto pomoże im określić, gdzie się znaleźli oraz w jaki sposób wrócić do domu.
— Jestem Perseus Black, psychiatra — zrezygnował z przedrostka "magi" w obawie, że mogli mieć do czynienia ze zwykłym mugolem, a to byłoby niezręczne — Nie mam pojęcia, jak się tu znalazłem. W jednej chwili spędzałem czas z moją... przyjaciółką, w następnej ocknąłem się tutaj. Nie mam złych zamiarów.
Wejść do środka? Zmarszczył brwi, spoglądając na Williama pytająco, zaraz potem ruszył w stronę wejścia. Wyglądało na to, że w ich duecie to Black był tym mniej rozsądnym - z drugiej jednak strony, nie zdradził obecności kuzyna. Przyłożył palec do ust, a następnie gestem nakazał mu zatrzymać się w miejscu. Jeśli to pułapka, naukowiec będzie miał szansę na ucieczkę i wezwanie pomocy.  Był znacznie szybszy i sprawniejszy od swego schorowanego krewniaka, w to nie wątpił.
— Dziękuję za zaproszenie. Mam nadzieję, że to nie kłopot — odpowiedział, popychając uchylone już drzwi. Przymknął na moment powieki, spodziewając się ataku.
Tylko ta przeklęta, niezmącona cisza napełniała go coraz większym niepokojem.

[Obrazek: 2eLtgy5.png]
if i can't find peace, give me a bitter glory

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Norvel Twonk (1862), Perseus Black (1861), William Lestrange (1660)

Wiadomości w tym wątku
[wiosna, 1972] Beltane, po zmierzchu – Pelargonie – William & Perseus - przez Norvel Twonk - 18.03.2023, 03:50
RE: [wiosna, 1972] Beltane, po zmierzchu – Pelargonie – William & Perseus - przez Perseus Black - 21.03.2023, 02:06
RE: [wiosna, 1972] Beltane, po zmierzchu – Pelargonie – William & Perseus - przez William Lestrange - 22.03.2023, 03:19
RE: [wiosna, 1972] Beltane, po zmierzchu – Pelargonie – William & Perseus - przez Norvel Twonk - 23.03.2023, 02:05
RE: [wiosna, 1972] Beltane, po zmierzchu – Pelargonie – William & Perseus - przez Perseus Black - 24.03.2023, 00:35
RE: [wiosna, 1972] Beltane, po zmierzchu – Pelargonie – William & Perseus - przez William Lestrange - 03.04.2023, 03:55
RE: [wiosna, 1972] Beltane, po zmierzchu – Pelargonie – William & Perseus - przez Norvel Twonk - 03.04.2023, 23:46
RE: [wiosna, 1972] Beltane, po zmierzchu – Pelargonie – William & Perseus - przez Perseus Black - 04.04.2023, 11:01
RE: [wiosna, 1972] Beltane, po zmierzchu – Pelargonie – William & Perseus - przez William Lestrange - 05.04.2023, 17:59
RE: [wiosna, 1972] Beltane, po zmierzchu – Pelargonie – William & Perseus - przez Norvel Twonk - 07.04.2023, 23:56
RE: [wiosna, 1972] Beltane, po zmierzchu – Pelargonie – William & Perseus - przez Perseus Black - 11.04.2023, 14:29
RE: [wiosna, 1972] Beltane, po zmierzchu – Pelargonie – William & Perseus - przez William Lestrange - 16.04.2023, 02:42
RE: [wiosna, 1972] Beltane, po zmierzchu – Pelargonie – William & Perseus - przez Norvel Twonk - 18.04.2023, 01:20
RE: [wiosna, 1972] Beltane, po zmierzchu – Pelargonie – William & Perseus - przez Perseus Black - 18.04.2023, 20:06
RE: [wiosna, 1972] Beltane, po zmierzchu – Pelargonie – William & Perseus - przez William Lestrange - 24.04.2023, 01:30
RE: [wiosna, 1972] Beltane, po zmierzchu – Pelargonie – William & Perseus - przez Norvel Twonk - 25.04.2023, 01:49

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa