• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Ulica Pokątna v
« Wstecz 1 … 5 6 7 8 9 Dalej »
Ostatnie dni kwietnia 1972 | Nie zjadaj tych zwłok! Są moje." | Salem & Avelina

Ostatnie dni kwietnia 1972 | Nie zjadaj tych zwłok! Są moje." | Salem & Avelina
Alchemiczny Kot
I cannot reach you
I'm on the other side
krew
genetyka
zawód
Avelina mierzy 157 centymetrów wzrostu i waży około 43 kilogramów. Nie jest blada, wręcz zawsze opala się na brązowo. Ma ciepłe brązowe oczy, które podejrzliwie patrzą na obcych i radośnie na przyjaciół. Usta ma pełne i czasami pomalowane czerwoną szminką, gdy się uśmiecha pokazuje przy tym zęby nie mając nad tym kontroli. Włosy ma brązowe i zwykle proste. Czasami jak nie zadba o nie to puszą się jej od wilgoci. Ubiera się w szerokie, kolorowe spodnie i luźne bluzy. Czasami narzuci na siebie szatę. Na pierwszy rzut oka Avelina sprawia wrażenie osoby spokojnej i cichej. Wokół niej zawsze unosi się zapach palonego drewna, pod którymi tworzy swoje mikstury oraz suszonej nad kominkiem lawendy. Nie jest to zapach szczególnie mocny, ale wyczuwalny. Dopiero przy bliższym poznaniu można stwierdzić, że jest też wesoła i czasami zabawna. Jest osobą dosyć sprzeczną, ponieważ walczą w niej dwie osoby październikowy Skorpion i numerologiczny Filozof.

Avelina Paxton
26.03.2023, 20:21  ✶  

Avelina martwiła się jak nigdy w życiu, gdy ten tak nieporadnie schodził z tej rynny, a gdy wylądował na ziemi odetchnęła z ulgą. Nie lubiła wysokości, od zawsze chyba miała lęk przed spadaniem, dlatego jako kot nigdy nie wchodziła na takie wysokości. Zawsze poruszała się po ziemi i wskakiwała najwyżej na jakąś beczkę, czy ławkę w parku. Salem idealnie zdawał się ignorować ten fakt, ale mogła mu wybaczyć, gdyż nie był czarodziejem, a po prostu kotem. Nie do końca chyba ogarniał kim ona jest i dlaczego w ogóle zmienia się w tego kota. Czułości, które dostała od kota były przyjazne. Zdecydowanie wolała koty niż psy, bo kiedyś się już przejadła na tych drugich. Kot podrapie, ale nie zagryzie na śmierć.

— Nie polowałam bardzo dawno. – odpowiedziała z uśmiechem. – A na gzymsie zobaczysz mnie dopiero jak umrę i sam tam wciągniesz moje truchło! – wytknęła pewnie z lekkim wzdrygnięciem, gdy sobie pomyślała jak mogłaby wejść na dach. Ugh.

— Niestety nie mam, ale jak masz ochotę możemy spróbować jakiegoś upolować. Szczury są dosyć groźne, może przydałaby ci się pomoc czarodzieja? – uniosła brew ku górze siadając na jednej ze skrzynek i spoglądając na niego z wyzwaniem w oczach.
Lubiła spędzać z nim czas, bo dzięki temu uczyła się naprawdę bardziej kocich zwyczajów pod swoją postacią animaga. Czasami Salem mógł się poczuć jak nauczyciel w jej przypadku i chyba mu się to podobało.

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Avelina Paxton (894), Salem (995)

Wiadomości w tym wątku
Ostatnie dni kwietnia 1972 | Nie zjadaj tych zwłok! Są moje." | Salem & Avelina - przez Salem - 15.02.2023, 07:40
RE: Ostatnie dni kwietnia 1972 | Nie zjadaj tych zwłok! Są moje." | Salem & Avelina - przez Avelina Paxton - 20.02.2023, 20:41
RE: Ostatnie dni kwietnia 1972 | Nie zjadaj tych zwłok! Są moje." | Salem & Avelina - przez Salem - 20.02.2023, 21:56
RE: Ostatnie dni kwietnia 1972 | Nie zjadaj tych zwłok! Są moje." | Salem & Avelina - przez Avelina Paxton - 21.02.2023, 23:01
RE: Ostatnie dni kwietnia 1972 | Nie zjadaj tych zwłok! Są moje." | Salem & Avelina - przez Salem - 16.03.2023, 18:10
RE: Ostatnie dni kwietnia 1972 | Nie zjadaj tych zwłok! Są moje." | Salem & Avelina - przez Avelina Paxton - 26.03.2023, 20:21

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa