• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Kroniki Przyjęci do gry v
« Wstecz 1 … 4 5 6 7 8 Dalej »
Dellian William Ollivander

Dellian William Ollivander
Niewidomy Kochanek
Don’t know what’s next
I want to feel the light
krew
genetyka
zawód
Dellian ma zamglone, jasne oczy i od razu po spojrzeniu w nie, dociera do ciebie, że masz do czynienia z osobą niewidomą. Ma dłuższe, kręcone włosy, które często opadają mu na twarz. Zawsze ma w ręku różdżkę, która czasami drży, gdy chłopak zbliża się do przeszkód. Ubiera się w jasne koszule, które czasami są źle zapięte, ale można mu to wybaczyć, prawda? Na to narzuca ciemne kamizelki. Spodnie luźne, garniturowe. Ubrania wybiera mu kot, który ma naprawdę dobry gusty. Do tego wygodne buty, w których nigdy się nie przewróci, ani nie potknie, bo mógłby sobie naprawdę zrobić krzywdę. Mierzy 182 centymetry wzrostu, a waży 74 kilogramy.

Dellian Ollivander
26.03.2023, 21:09  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18.07.2023, 21:19 przez Dellian Ollivander.)  

I want to feel the light

[Obrazek: aClAAej.jpg]

Hufflepuff | Niewidomy Czarodziej | IV Popularny | Spaczenie: I
| Kochanek | Zazdrośnik

Dellian w szkole był rozbójnikiem, zdecydowanie dużo psocił i wykorzystywał swój brak wzroku, aby wyłudzić na nauczycielach współczucie i trochę łagodniejsze kary. Zawsze bronił swoich przyjaciół i często brał na siebie ich winę. Gdy wchodził w okres dojrzewania zaczęły go interesować relacje na tle uczuciowym, był kochliwym nastolatkiem i łatwo można było to wykorzystać.

Nie przepadał jednak za nauką, bo wiedział, że nigdy nie będzie tak dobry jak inni uczniowie. Często też był odpytywany ustnie jeśli chodziło o prace domowe, aby nie musiał pisać żadnych wypracowań, więc musiał kuć na pamięć, bo nauczyciele nie ufali temu, że ktoś za niego nie odrobi tej pracy domowej. Dellian po szkole poszedł na staż do Departamentu Przestrzegania Prawa Czarodziejów jako Klątwołamacz. Do tej pory ma problemy z wypełnianiem dokumentów i często dostaje bury za źle stawiane podpisy, czy też pieczątki.

Lubi ludzi, lubi wśród nich przebywać i ich po prostu kochać. Jest typem romantyka, a przez swoją zazdrość czasami jest zbyt toksyczny do trwałych relacji i często wszystko się rozpada. Chciałby w końcu zaznać spokoju w swoim sercu i poznać kogoś, kto podda się jego zazdrości i nie będzie mu robić wyrzutków. Kogoś, kto go zaakceptuje i pozwoli pozbyć się tej chorej zazdrości. Nikt nigdy jednak nie wytrwał przy jego sercu na zbyt długo.

Poznajmy się bliżej

♦ W lustrze Ain Eingarp widzę... o tak chciałbym widzieć. Chciałbym zobaczyć, co jest w tym lustrze, gdy przed nim staję. Podejrzewam, że właśnie to iż odzyskałem wzrok, że jakiś uzdrowiciel znalazł sposób, aby uleczyć mnie z ciemności. Oh, chciałbym widzieć...
♦ Bogin przyjmuje przy mnie formę Jęczącej Marty, która krzyczy jak banshee. Nie wiem jak wygląda, ale jej krzyk przedziera się przez każdy zakamarek mojego ciała. Gdy byłem młodszy Fergus powiedział, że Marta to okropny duch, wielki, straszny i głośno jęczący, że jej krzyk zabija i petryfikuje nieświadome osoby, które wkraczają do jej łazienki.
♦ Amortencja pachnie mi drewnem palonym w kominku, książkami, które czytał mi Fergus i Charles oraz zapachem perfum bliżej nieokreślonej osoby.
♦ Moje ulubione zaklęcie to lumos, aby rozjaśnić mi ciemność. Nie no żartuję. Moim ulubionym zaklęciem jest Protego, gdyż wtedy czuję się bardziej bezpiecznie, gdy jestem w obcym miejscu. Jest przyjazne i dające poczucie bezpieczeństwa.
♦ Mój patronus przyjmuje formę prawdopodobnie wilka.
♦ Wróżbiarstwo to dla mnie sztuczka, która ma na celu wystraszyć osobę, która chce dowiedzieć się o swojej przyszłości, sztuczka, która ma wyciągnąć z ciebie najskrytsze sekrety. Nie lubię, gdy ktoś czyta z moich losów.
♦ Czarna magia? Cóż... jest obślizgła, ciężka i pachnie smołą.
♦ Za swoje największe osiągnięcie uważam prace w Ministerstwie i to, że jeszcze nie robiłem sobie głowy o żaden kamień poruszając się po świecie czarodziejskim.
♦ Stoję po stronie właściwej.
♦ Moje serce należy do każdego kto zechce je przyjąć.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Wiadomości w tym wątku
Dellian William Ollivander - przez Eutierria - 26.03.2023, 17:39
RE: Dellian William Ollivander - przez Eutierria - 26.03.2023, 21:07
RE: Dellian William Ollivander - przez Eutierria - 26.03.2023, 21:08
RE: Dellian William Ollivander - przez Dellian Ollivander - 26.03.2023, 21:09
RE: Dellian William Ollivander - przez Dellian Ollivander - 27.03.2023, 17:15
RE: Dellian William Ollivander - przez Dellian Ollivander - 27.03.2023, 17:18
RE: Dellian William Ollivander - przez Dellian Ollivander - 27.03.2023, 17:19
RE: Dellian William Ollivander - przez Dellian Ollivander - 24.07.2023, 13:59

• Pokaż wersję do druku