• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Wokół Magicznych Dzielnic Ministerstwo Magii v
« Wstecz 1 2 3
Cynthia Flint & Dellian Ollivander – Pomieszczenie Socjalne

Cynthia Flint & Dellian Ollivander – Pomieszczenie Socjalne
Niewidomy Kochanek
Don’t know what’s next
I want to feel the light
krew
genetyka
zawód
Dellian ma zamglone, jasne oczy i od razu po spojrzeniu w nie, dociera do ciebie, że masz do czynienia z osobą niewidomą. Ma dłuższe, kręcone włosy, które często opadają mu na twarz. Zawsze ma w ręku różdżkę, która czasami drży, gdy chłopak zbliża się do przeszkód. Ubiera się w jasne koszule, które czasami są źle zapięte, ale można mu to wybaczyć, prawda? Na to narzuca ciemne kamizelki. Spodnie luźne, garniturowe. Ubrania wybiera mu kot, który ma naprawdę dobry gusty. Do tego wygodne buty, w których nigdy się nie przewróci, ani nie potknie, bo mógłby sobie naprawdę zrobić krzywdę. Mierzy 182 centymetry wzrostu, a waży 74 kilogramy.

Dellian Ollivander
27.03.2023, 19:27  ✶  
21.04.1972

Siedziałem nad dziwnym przedmiotem, z którego biła wręcz dziwna magia. Miałem na dłoniach rękawiczki, aby czegoś z niego nie przejąć. Ostrożności nigdy za wiele. Ściągałem je dopiero, gdy wiedziałem, że nic mi nie będzie grozić. Bell ciągle mnie instruował, podpowiadał co widzi i co czuje. Był przydatnym partnerem i przyjacielem, a wręcz moją Bratnią Duszą. W końcu zostawiłem przedmiot chowając go w bezpieczne miejsce. Potrzebowałem przerwy i doskonale wiedziałem, co zrobię. Od kilku dni z tyłu mojej głowy chodzi jeden, łagodny, przyjemny głos, który musiał należeć do jakiejś rusałki.

Podniosłem się z miejsca i poszedłem po kawę. W ostateczności wziąłem jeden kubek wypełniony kawą i jeden herbatą. Różdżkę musiałem schować, czego nie lubiłem robić, bo ciężko było się tu poruszać. Bell prowadził mnie blisko ściany, a ja starałem się nie oblać. Obie ciecze były gorące, więc musiałem być tysiąc razy bardziej ostrożny. Jeśli chcecie drodzy czarodzieje dowiedzieć się, gdzie ten ślepy chłopak zmierza z dwoma kubkami ciepłych napoi to złapcie się dobrze foteli, ponieważ zmierzam do pomieszczeń wypełnionych trupami – do Cynthi Flint z głosem tak słodkim, tak anielskim, że nie mogłem obok niej przejść obojętnie. Znałem ją jako przyjaciółkę Fergusa i nigdy nie zwracałem na nią uwagi. Może czasami, ale zawsze byłem zajęty kimś innym, więc nic dziwnego, że się nią nie zainteresowałem.

Słyszałem, że ma pełne ręce roboty, więc zamierzałem jej sprawić przyjemność. Zjechałem na odpowiednie piętro windą, wyszedłem z niej kierując się w dobrze znanym mi kierunku. Tak kilka razy byłem w tym miejscu pod pretekstem tego, że miałem zgarnąć kilka raportów dla aurorów. Działało zawsze. W końcu odważyłem się zagadać do niej o coś innego niż jakieś świstki papierów, które dla mnie nie miały znaczenia.

— Puk puk. – odezwałem się wchodząc do pomieszczenia z uśmiechem. — Dzień dobry droga Cynthio. Mam dla ciebie kubek kawy lub kubek herbaty. Ostatnio bardzo dużo pracujesz, więc pomyślałem, że przyniosę ci coś ciepłego do picia. Macie tu strasznie chłodno, tylko nie wiedziałem, co lubisz pić. – zalałem ją falą mało istotnych informacji, ale chciałem, aby czuła, że naprawdę zrobiłem to dla niej.

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Cynthia Flint (3239), Dellian Ollivander (2494)

Wiadomości w tym wątku
Cynthia Flint & Dellian Ollivander – Pomieszczenie Socjalne - przez Dellian Ollivander - 27.03.2023, 19:27
RE: Cynthia Flint & Dellian Ollivander – Pomieszczenie Socjalne - przez Cynthia Flint - 29.03.2023, 03:20
RE: Cynthia Flint & Dellian Ollivander – Pomieszczenie Socjalne - przez Dellian Ollivander - 02.04.2023, 13:05
RE: Cynthia Flint & Dellian Ollivander – Pomieszczenie Socjalne - przez Cynthia Flint - 06.04.2023, 21:10
RE: Cynthia Flint & Dellian Ollivander – Pomieszczenie Socjalne - przez Dellian Ollivander - 11.04.2023, 14:42
RE: Cynthia Flint & Dellian Ollivander – Pomieszczenie Socjalne - przez Cynthia Flint - 12.04.2023, 22:21
RE: Cynthia Flint & Dellian Ollivander – Pomieszczenie Socjalne - przez Dellian Ollivander - 16.04.2023, 20:21
RE: Cynthia Flint & Dellian Ollivander – Pomieszczenie Socjalne - przez Cynthia Flint - 19.04.2023, 22:42
RE: Cynthia Flint & Dellian Ollivander – Pomieszczenie Socjalne - przez Dellian Ollivander - 24.04.2023, 17:35
RE: Cynthia Flint & Dellian Ollivander – Pomieszczenie Socjalne - przez Cynthia Flint - 01.05.2023, 21:16
RE: Cynthia Flint & Dellian Ollivander – Pomieszczenie Socjalne - przez Dellian Ollivander - 08.05.2023, 15:08
RE: Cynthia Flint & Dellian Ollivander – Pomieszczenie Socjalne - przez Cynthia Flint - 12.05.2023, 11:02
RE: Cynthia Flint & Dellian Ollivander – Pomieszczenie Socjalne - przez Dellian Ollivander - 04.06.2023, 15:12

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa