• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Poza schematem Retrospekcje v
« Wstecz 1 … 11 12 13 14 15 16 Dalej »
[1969] Marsz Praw Charłaków - Cathal i Victoria

[1969] Marsz Praw Charłaków - Cathal i Victoria
Syn czarnoksiężnika
sława
IV
krew
czysta
genetyka
dziedzic Slytherina
zawód
Archeolog
Cathal wdał się w dużej mierze w matkę z Gauntów: po niej ma dość jasne włosy i jasne oczy. Mężczyzna bardzo wysoki, około 192 cm wzrostu, któremu wyraźnie nie był w życiu obcy wysiłek fizyczny. Gdzieś pomiędzy trzydziestką a czterdziestką.

Cathal Shafiq
31.03.2023, 09:46  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31.03.2023, 09:47 przez Cathal Shafiq.)  
Cathal uważał, że wykazał się wstrzemięźliwością, opanowaniem oraz poszanowaniem praw obowiązujących w Londynie, ponieważ wszedł do cukierni przez drzwi, a nie razem z drzwiami. To znaczy, raczej nie miał w zwyczaju takich rzeczy (przynajmniej nie na co dzień, bo dwa czy trzy razy w życiu się zdarzyło), ale tym razem chodziło o pewnego dziesięciolatka. Shafiq martwił się o niego, o to, co zrobi z nim jego matka, jeśli chłopca zgubi, a także o to, że cała rodzina uzna, że celowo doprowadził do jego śmierci, by położyć łapę na większej części spadku. W końcu to ich dwóch wyznaczono na spadkobierców.
Z resztą, gdyby go aresztowano, ciotka wyciągnęłaby go w ciągu dwóch godzin. Liczyło się tylko to, by został skuty, kiedy już będzie pewny, że Loren się znalazł, nie wcześniej.
Odetchnął z ulgą, widząc chłopaka, który wychynął za lady. Wyglądał na całego, zdrowego, nie był ranny i prawdopodobnie jednak nie został przez tajemniczą kobietę porwany. Shafiq pochylił się po prostu i wyciągnął ręce, a wtedy Loren rzucił się mu w ramiona.
- Gdzieś ty mi znikł, co?
- Bo ten gość mnie próbował gdzieś pociągnąć i na mnie krzyczał, jak mówiłem że nie chce! – zawołał dzieciak, kiedy został uniesiony (bo chociaż chłopak był już za duży na noszenie na rękach, Cathal miał twardy zamiar nie wypuszczać go, dopóki nie odniesienie go za próg na Horyzontalnej i nie odda w ramiona matki). – Ale kopnąłem go, tak, jak pokazywała ciocia Nell i mnie puścił, i wtedy uciekłem, i schowałem się za koszem na śmieci, a potem ta pani powiedziała, że mogę iść z nią do cukierni…
- …i cukiernia cię przekonała – dokończył Cathal chłodno. – Widzę też, że dostałeś jakieś pączka, bo masz lukier na buzi. Bardzo dobrze, że go kopnąłeś, ale powinieneś był podejść do Brygadzistów, nie iść do cukierni. Nie wolno ci chodzić nigdzie z obcymi.
- Oj… - wymamrotał chłopiec, spuszczając głowę. – Nie powiesz mamie o pączku?
- Nie powiem. Wytrzyj twarz. A teraz zabieramy cię do domu – poinformował, po czym zwrócił spojrzenie ku Victorii, której kiwnął głową. – Dziękuję za pomoc.
I, o ile kobieta nie postanowiła go aresztować, Cathal wyniósł chłopca z cukierni, by potem skierować się ku Alei Horyzontalnej.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Cathal Shafiq (1936), Victoria Lestrange (2286)

Wiadomości w tym wątku
[1969] Marsz Praw Charłaków - Cathal i Victoria - przez Victoria Lestrange - 19.03.2023, 13:48
RE: [1969] Marsz Praw Charłaków - Cathal i Victoria - przez Cathal Shafiq - 19.03.2023, 15:32
RE: [1969] Marsz Praw Charłaków - Cathal i Victoria - przez Victoria Lestrange - 20.03.2023, 21:34
RE: [1969] Marsz Praw Charłaków - Cathal i Victoria - przez Cathal Shafiq - 21.03.2023, 14:21
RE: [1969] Marsz Praw Charłaków - Cathal i Victoria - przez Victoria Lestrange - 23.03.2023, 22:41
RE: [1969] Marsz Praw Charłaków - Cathal i Victoria - przez Cathal Shafiq - 23.03.2023, 22:59
RE: [1969] Marsz Praw Charłaków - Cathal i Victoria - przez Victoria Lestrange - 24.03.2023, 20:38
RE: [1969] Marsz Praw Charłaków - Cathal i Victoria - przez Cathal Shafiq - 25.03.2023, 15:03
RE: [1969] Marsz Praw Charłaków - Cathal i Victoria - przez Victoria Lestrange - 31.03.2023, 00:36
RE: [1969] Marsz Praw Charłaków - Cathal i Victoria - przez Cathal Shafiq - 31.03.2023, 09:46
RE: [1969] Marsz Praw Charłaków - Cathal i Victoria - przez Victoria Lestrange - 31.03.2023, 22:25

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa