• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Poza schematem Retrospekcje v
« Wstecz 1 … 11 12 13 14 15 16 Dalej »
[68, aleja Horyzontalna] Nobby Leach powinien jeść piach - Cynthia i Cathal

[68, aleja Horyzontalna] Nobby Leach powinien jeść piach - Cynthia i Cathal
Syn czarnoksiężnika
sława
IV
krew
czysta
genetyka
dziedzic Slytherina
zawód
Archeolog
Cathal wdał się w dużej mierze w matkę z Gauntów: po niej ma dość jasne włosy i jasne oczy. Mężczyzna bardzo wysoki, około 192 cm wzrostu, któremu wyraźnie nie był w życiu obcy wysiłek fizyczny. Gdzieś pomiędzy trzydziestką a czterdziestką.

Cathal Shafiq
31.03.2023, 11:14  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31.03.2023, 21:32 przez Cathal Shafiq.)  
„Świeży” martwi kojarzyli się Cathalowi z jednym z dwojga – Brygadą albo patologią. Przy czym ci pierwsi w przeciwieństwie do mugoli nie mieli raczej czegoś takiego, jak wydział zabójstw, Shafiq strzelał więc na to drugie. Co też sporo mówiło o Cynthii. Aby zdać do akademii potrzebowałeś doskonałych wyników na finiszu Hogwartu oraz egzaminach wstępnych. Wpływy i pieniądze Flintów mogły załatwić wiele, ale nie wszystko.
Piękne, inteligentne kobiety, które starały się tę inteligencję nieco zakamuflować i potrafiły doskonale dostosować się do towarzystwa, były podwójnie niebezpieczne, a przynajmniej tak wynikało z doświadczeń Shafiqa.
- To prawda. Choć samą analizą kości zwykle zajmuje się ktoś inny. Ja skupiam się raczej na otoczeniu, runach i pieczęciach – przyznał, bo anatomia i leczenie zdecydowanie nie należały do jego specjalności. Za to potrafił całkiem sporo powiedzieć na podstawie tego, w jaki sposób zwłoki zostały ułożone, resztek biżuterii oraz tego, gdzie je umieszczono. – Skąd taki wybór? Prosektorium Ministerstwa? – spytał, dość nagle przeskakując z tematu na temat. Trudno powiedzieć, czy był po prostu grzeczny (bo ciotka mu kazała), czy faktycznie go to ciekawiło.
- Nie mogę się sprzeczać z tym stwierdzeniem, w końcu w pewnym sensie z ich powodu się tu znalazłem – zgodził się bez oporów na jej słowa o rzece galeonów. Przecież zakładając tę upiorną, elegancką szatę, powtarzał sobie w duchu, by myśleć o dodatkowym pracowniku do ekipy. Potrzebowali wywoływacza duchów. Mógł ułatwić wiele spraw. – Czy ja wiem, czy kreatywny? Kreatywne byłoby na przykład zamienienie go w ślimaka, a następnie rozdeptanie. Ale obawiam się, że to nie jest rozwiązanie dopuszczalne w towarzystwie.
Uśmiechnął się półgębkiem, dość krótko, na słowa Cynthii odnośnie jego ciotki.
- Czyżbyś chciała, żebym został twoim dłużnikiem, panno Flint? – spytał. Jego wzrok powędrował za jej spojrzeniem i również przez chwilę przypatrywał się Moorowi. – Wygląda na to, że jego rozmówczyni nie cierpi Nobyego Leacha równie mocno, jak on. To dobrze, gdy ludzie znajdują płaszczyznę porozumienia – stwierdził z niewzruszonym wyrazem twarzy. To mogła być ironia, chociaż na pewno nie wybrzmiała w tonie głosu.
- Mam. Żona jednego z faraonów zapewne była czarownicą. Chcę zbadać miejsce jej pochówku – wyjaśnił krótko, nie wdając się w szczegóły. Gdyby nie wiedział, że warto, w ogóle by tam nie jechał. Magiczne wykopaliska były nieco ciekawsze i mniej żmudne niż te mugolskie, ale wciąż wymagało to poświęcenia paru lat, a już w tej chwili Cathal uzupełniał edukację, szykował się do krótszych wyjazdów oraz kompletował ekipę i, niestety, dopinał na ostatni guzik sprawy związane ze sponsorami…
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Cathal Shafiq (3311), Cynthia Flint (3558)

Wiadomości w tym wątku
[68, aleja Horyzontalna] Nobby Leach powinien jeść piach - Cynthia i Cathal - przez Cathal Shafiq - 16.03.2023, 23:59
RE: [68, aleja Horyzontalna] Nobby Leach powinien jeść piach - Cynthia i Cathal - przez Cynthia Flint - 19.03.2023, 02:16
RE: [68, aleja Horyzontalna] Nobby Leach powinien jeść piach - Cynthia i Cathal - przez Cathal Shafiq - 19.03.2023, 08:05
RE: [68, aleja Horyzontalna] Nobby Leach powinien jeść piach - Cynthia i Cathal - przez Cynthia Flint - 23.03.2023, 03:13
RE: [68, aleja Horyzontalna] Nobby Leach powinien jeść piach - Cynthia i Cathal - przez Cathal Shafiq - 23.03.2023, 12:17
RE: [68, aleja Horyzontalna] Nobby Leach powinien jeść piach - Cynthia i Cathal - przez Cynthia Flint - 24.03.2023, 02:39
RE: [68, aleja Horyzontalna] Nobby Leach powinien jeść piach - Cynthia i Cathal - przez Cathal Shafiq - 24.03.2023, 10:57
RE: [68, aleja Horyzontalna] Nobby Leach powinien jeść piach - Cynthia i Cathal - przez Cynthia Flint - 28.03.2023, 00:51
RE: [68, aleja Horyzontalna] Nobby Leach powinien jeść piach - Cynthia i Cathal - przez Cathal Shafiq - 28.03.2023, 11:09
RE: [68, aleja Horyzontalna] Nobby Leach powinien jeść piach - Cynthia i Cathal - przez Cynthia Flint - 31.03.2023, 02:09
RE: [68, aleja Horyzontalna] Nobby Leach powinien jeść piach - Cynthia i Cathal - przez Cathal Shafiq - 31.03.2023, 11:14
RE: [68, aleja Horyzontalna] Nobby Leach powinien jeść piach - Cynthia i Cathal - przez Cynthia Flint - 03.04.2023, 02:13
RE: [68, aleja Horyzontalna] Nobby Leach powinien jeść piach - Cynthia i Cathal - przez Cathal Shafiq - 03.04.2023, 10:05
RE: [68, aleja Horyzontalna] Nobby Leach powinien jeść piach - Cynthia i Cathal - przez Cynthia Flint - 03.04.2023, 21:16

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa