• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Poza schematem Retrospekcje v
« Wstecz 1 … 10 11 12 13 14 … 16 Dalej »
[maj 1961] Jęcząca Marta | Danielle & Amanda

[maj 1961] Jęcząca Marta | Danielle & Amanda
the kind one
don't confuse my kindness for weakness
krew
genetyka
zawód
Mierząca trochę poniżej 160 cm, o okrągłej buzi i dużych, ciemnoniebieskich oczach. Jej włosy sięgają za ramiona, są lekko kręcone o ładnym, ciemnobrązowym odcieniu - najczęściej spina je w taki sposób, by nie przeszkadzały jej w pracy, choć zdarza się i to nie rzadko), by były starannie ułożone; niezależnie od fryzury, we włosy ma wpiętą charakterystyczną, żółtą spinkę w kształcie motyla. Dani ubiera się raczej schudnie, w stonowane barwy, nie wyróżniając się w tej kwestii od reszty społeczeństwa czarodziejów. Mówi z silnym, brytyjskim akcentem. Jej uśmiech, wcześniej szeroki i beztroski, stał się delikatny oraz sporadyczny, a śmiech, głośny i zaraźliwy słychać znacznie rzadziej (najczęściej zarezerwowany jest dla bliskich jej sercu). Pachnie malinami i piwoniami, jednak jest to bardzo subtelny i delikatny zapach.

Danielle Longbottom
31.03.2023, 13:23  ✶  

Od zawsze silnie empatyzowała z osobami, które z jakiegoś powodu w swoim życiu doznawały cierpienia. Nic dziwnego więc, że jej poirytowanie wcześniejszym zachowaniem Marty ulotniła się bezpowrotnie, ustępując współczuciu oraz... cienia zaintrygowania. Nie na co dzień spotykało się duchy nastolatków i to w miejscu, które uchodziło za jedno z najbezpieczniejszych na świecie.

Poczuła szturchnięcie przyjaciółki - posłała jej pytające, pełne niezrozumienia spojrzenie, dodatkowo wzruszając ramionami co oznaczać mogło jedynie "O co chodzi? Przecież mam rację!".
- Uh, niech Ci będzie. Przepraszam. - mruknęła cicho do Lestrange. Postanowiła nie poruszać ponownie tematu życia w toalecie oraz tego, że nic nie stoi na przeszkodzi, żeby zmienić miejsce urzędowania na umywalkę - wszak nic nie wskazywało, by umywalki okupywane były przez inne duchy.

Jeżeli pominąć aspekt życia w toalecie, historia Marty wydawała się naprawdę przygnębiająca. Jeżeli to, co mówiła Amanda było prawdą, zmarła nastolatka musiała w trakcie swojego życia był nieszczęśliwą osobą, a jej śmierć była tylko dopełnieniem jej cierpienia. Zachowanie Marty nie sugerowało jednak, by samodzielnie postanowiła zakończyć swój żywot.
- Nie, zdecydowanie. Nie rzucamy książkami w nikogo. Za to raz książkę rzucono we mnie... i to w dodatku z najwyżej półki w bibliotece, wyobrażasz to sobie? I nie zrobił tego uczeń, a Irytek. Wyobrażasz sobie? - zaczęła nawijać. Szybko uświadomiła sobie, że w taki sposób nie da rady ułaskawić ducha, a Amanda się na nią obrazi, bo bezpowrotnie stracą możliwość dowiedzenia się, co się wydarzyło. Odchrząknęła.

- Jestem Danielle, ale większość ludzi mówi na mnie Dani. A to Amanda...- lekkim ruchem dłoni wskazała na Krukonkę. - Może chcesz spotykać się częściej? Mogłybyśmy na przykład... zaszyć się gdzieś w bibliotece i wspólnie czytać książki, albo przygotowywać referat z eliksirów. - rzuciła pomysłem, posyłając duchowi lekki uśmiech. Marta zdawała się obserwować je z cieniem zainteresowania.
- Ja też trafiłam do Ravenclaw.- odezwała się, najwyraźniej dostrzegając Krukoński emblemat na szacie Amandy. - Kiedy otrzymałam list z Hogwartu, to było jak spełnienie marzeń. A potem...- urwała, przelatując nad ich głowami. -... potem poznałam tą okropną Olivię, która śmiała się ze mnie i moich okularów. Schowałam się tutaj w jednej z kabin, żeby nie widziała jak płaczę, a potem...

let everything happen to you
beauty and terror
just keep going
no feeling is final
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Amanda Lestrange (1977), Danielle Longbottom (2012)

Wiadomości w tym wątku
[maj 1961] Jęcząca Marta | Danielle & Amanda - przez Danielle Longbottom - 27.02.2023, 18:08
RE: [maj 1961] Jęcząca Marta | Danielle & Amanda - przez Amanda Lestrange - 27.02.2023, 19:05
RE: [maj 1961] Jęcząca Marta | Danielle & Amanda - przez Danielle Longbottom - 28.02.2023, 23:58
RE: [maj 1961] Jęcząca Marta | Danielle & Amanda - przez Amanda Lestrange - 05.03.2023, 20:43
RE: [maj 1961] Jęcząca Marta | Danielle & Amanda - przez Danielle Longbottom - 13.03.2023, 01:00
RE: [maj 1961] Jęcząca Marta | Danielle & Amanda - przez Amanda Lestrange - 25.03.2023, 22:30
RE: [maj 1961] Jęcząca Marta | Danielle & Amanda - przez Danielle Longbottom - 31.03.2023, 13:23
RE: [maj 1961] Jęcząca Marta | Danielle & Amanda - przez Amanda Lestrange - 22.04.2023, 22:38
RE: [maj 1961] Jęcząca Marta | Danielle & Amanda - przez Danielle Longbottom - 07.05.2023, 00:10
RE: [maj 1961] Jęcząca Marta | Danielle & Amanda - przez Amanda Lestrange - 11.05.2023, 23:55

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa