• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Poza schematem Retrospekcje v
« Wstecz 1 … 10 11 12 13 14 … 16 Dalej »
[01/1972] "Ty stawiasz, Młody" - Mellvyn & Dellian

[01/1972] "Ty stawiasz, Młody" - Mellvyn & Dellian
Kura Domowa
have a drink and watch the universe bend
krew
genetyka
zawód
Włosy i oczy brązowe, wzrost to 184 cm. Zawsze pokazuje się w tym samym komplecie skórzanej kurtki, wytartych jeansów, górskich traperów i płowej szaty. Wygląda jakby nie spał od tygodnia; pachnie aptekarskimi ziołami i fajkami.

Mellvyn Ollivander
09.04.2023, 00:43  ✶  
Fontanna Szczęśliwego Losu, Magiczny Londyn
Mellvyn Ollivander & Dellian Ollivander

Rozbieganymi oczami wodził po rozmawiających przy barze czarodziejach, raz po raz zerkając na twarz uśmiechniętego brata. Miał problem z usiedzeniem w miejscu, trząsł nogą na tyle mocno, że stolik drżał razem z nim, ale na szczęście nie aż tak, żeby porozlewać im drinki. Mellvyn, choć ściskał w dłoni swój kubek whisky z kawą od kilkunastu minut, nie upił z niego ani łyka. Czuć było od niego zmęczenie i stres, mimo mrozu spocił się pod tą swoją skórzaną kurtką i narzuconą na nią płową szatą.

Wrócił ledwo dwa dni temu i przez ten czas nocował w pokoju gościnnym swojego ojca, ale dotąd nie miał okazji szczerze pogadać z Młodym. Ostatni raz widział go, jak był jeszcze dzieckiem, jak miał jakieś siedem-osiem lat. Rozmawianie z nim twarzą w twarz było zupełnym doświadczeniem, niż przez listy. Cieszył się, że Dellian nie był w stanie zobaczyć jego rozszerzonych źrenic i szaro-fioletowych sińców wokół jego oczu - wyglądał jak pierdolony studenciak, ale amfetamina okazała się znacznie tańsza, niż sproszkowany pazur smoka.
Teraz tylko musiał przypomnieć sobie, jak porozumiewają się normalni ludzie. Kurwa, jak powinno wyglądać spotkanie rodzinne? To nie może być takie trudne.
- Noo, nie spodziewałem się, że tak wyrośniesz - zaczął, szybko i dosyć bełkotliwie. - Ojciec pewnie zajebiście dumny z tej twojej posadki w Ministerstwie?
Zassał powietrza, później kontynuował, nie dając mu czasu na odpowiedź:
-  Kiedy ja byłem w twoim wieku, w dzień przerzucałem gówno garborogów a w nocy piłem w barakach z innymi wycierusami. I właściwie niewiele się zmieniło.
Zaśmiał się ze swojego własnego żartu, jego spojrzenie zaczepiło o sylwetkę przechodzącej obok kobiety.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Dellian Ollivander (1079), Mellvyn Ollivander (1063)

Wiadomości w tym wątku
[01/1972] "Ty stawiasz, Młody" - Mellvyn & Dellian - przez Mellvyn Ollivander - 09.04.2023, 00:43
RE: [01/1972] "Ty stawiasz, Młody" - Mellvyn & Dellian - przez Dellian Ollivander - 11.04.2023, 13:45
RE: [01/1972] "Ty stawiasz, Młody" - Mellvyn & Dellian - przez Mellvyn Ollivander - 11.04.2023, 20:40
RE: [01/1972] "Ty stawiasz, Młody" - Mellvyn & Dellian - przez Dellian Ollivander - 16.04.2023, 19:57
RE: [01/1972] "Ty stawiasz, Młody" - Mellvyn & Dellian - przez Mellvyn Ollivander - 18.04.2023, 22:21
RE: [01/1972] "Ty stawiasz, Młody" - Mellvyn & Dellian - przez Dellian Ollivander - 22.04.2023, 00:26

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa