• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Ulica Pokątna v
« Wstecz 1 … 5 6 7 8 9 Dalej »
[ Marzec 1972 ] – Dellian & Philip

[ Marzec 1972 ] – Dellian & Philip
Niewidomy Kochanek
Don’t know what’s next
I want to feel the light
krew
genetyka
zawód
Dellian ma zamglone, jasne oczy i od razu po spojrzeniu w nie, dociera do ciebie, że masz do czynienia z osobą niewidomą. Ma dłuższe, kręcone włosy, które często opadają mu na twarz. Zawsze ma w ręku różdżkę, która czasami drży, gdy chłopak zbliża się do przeszkód. Ubiera się w jasne koszule, które czasami są źle zapięte, ale można mu to wybaczyć, prawda? Na to narzuca ciemne kamizelki. Spodnie luźne, garniturowe. Ubrania wybiera mu kot, który ma naprawdę dobry gusty. Do tego wygodne buty, w których nigdy się nie przewróci, ani nie potknie, bo mógłby sobie naprawdę zrobić krzywdę. Mierzy 182 centymetry wzrostu, a waży 74 kilogramy.

Dellian Ollivander
24.04.2023, 17:50  ✶  

Odetchnąłem, gdy mężczyzna przyjął moje przeprosiny i powiedział, że to nic takiego. Moja niezdarność kiedyś wprowadzi mnie w większe kłopoty niż zrzucone ciastko.

— Oh, tak! Jestem Dellian Ollivander. I zapraszam – odpowiedziałem szybko i wskazałem stolik, przy którym wcześniej siedziałem. Nadal był wolny, więc to mnie cieszyło. Imię mężczyzny światło mi w głowie i musiałem dłużej myśleć, aby skojarzyć to nazwisko, ale niestety nie interesowałem się meczami, gdyż nie mogłem ich oglądać. Czasem coś usłyszałem o jakichś wynikach i cieszyłem się jak nasza drużyna wygrywała, ale nie siedziałem zbyt głęboko w tym temacie.

— Grasz… w Quidditcha, czy źle kojarzę? – zapytałem dosyć niepewnie, ponieważ nie byłem do końca pewny.

Ja nie miałem kryteriów odnośnie osób do wspólnego korzystania z życia. Byłem dla każdej osoby, która tego potrzebowała. Lubiłem przede wszystkim miły tembr głosu, zapach, sposób mówienia, lubiłem dobrą wymowę słów, a na błędy językowe reagowałem skrzywieniem. Lubiłem ludzi dobrze wysławiających się, ponieważ wtedy czułem przyjemność z obcowania z drugim człowiekiem. Lubiłem intrygujące charaktery i osobowości. Wygląd był dla mnie ostatnią rzeczą na jaką zwracałem uwagę. Czasami przeszkadzał mi zarost u mężczyzn, więc wybierałem tych, którzy mieli przyjemną skórę, którą mogłem dotykać palcami.

— Chciałem ciastko z dużą ilością owoców i kremu – odpowiedziałem z uśmiechem. Poczekałem aż mężczyzna upora się z brudem pod postacią ciastka, a potem ruszyłem do stolika, gdzie odstawiłem kawę Philipa i odwróciłem się ku niemu. – To może zamów te ciasta dla nas, a ja potem po prostu zapłacę, nie chcę, aby ktoś mnie znowu oszukał. – westchnąłem ciężko i jeśli zgodził się na taką kolej rzeczy usiadłem do stolika.

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Dellian Ollivander (1893), Philip Nott (2233)

Wiadomości w tym wątku
[ Marzec 1972 ] – Dellian & Philip - przez Dellian Ollivander - 27.03.2023, 18:02
RE: [ Marzec 1972 ] – Dellian & Philip - przez Philip Nott - 29.03.2023, 00:09
RE: [ Marzec 1972 ] – Dellian & Philip - przez Dellian Ollivander - 07.04.2023, 22:08
RE: [ Marzec 1972 ] – Dellian & Philip - przez Philip Nott - 22.04.2023, 00:29
RE: [ Marzec 1972 ] – Dellian & Philip - przez Dellian Ollivander - 24.04.2023, 17:50
RE: [ Marzec 1972 ] – Dellian & Philip - przez Philip Nott - 08.05.2023, 21:00
RE: [ Marzec 1972 ] – Dellian & Philip - przez Dellian Ollivander - 11.05.2023, 20:05
RE: [ Marzec 1972 ] – Dellian & Philip - przez Philip Nott - 25.06.2023, 02:29
RE: [ Marzec 1972 ] – Dellian & Philip - przez Dellian Ollivander - 21.07.2023, 18:03
RE: [ Marzec 1972 ] – Dellian & Philip - przez Philip Nott - 18.08.2023, 23:20
RE: [ Marzec 1972 ] – Dellian & Philip - przez Dellian Ollivander - 25.08.2023, 13:43
RE: [ Marzec 1972 ] – Dellian & Philip - przez Philip Nott - 27.08.2023, 14:49

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa