• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Anglia Inne części Anglii v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
[13.04.72] Pieśni, których nie znamy

[13.04.72] Pieśni, których nie znamy
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
01.05.2023, 22:29  ✶  
- Sama nie wiem… Może coś wkurzyło te istoty? Bo… cholera, Ch… Jules wspominał coś o kobiecie, a ja mogłabym się założyć, że to był męski głos? Ale może ja albo jego znajomy zobaczyliśmy coś, czego nie było? – wymruczała Brenna, wpatrując się w wodę. Skoro to coś zmusiło i ją, i kolegę Charliego do skoczenia do wody, mogło prawdopodobnie zmanipulować też ich postrzeganie. Ale… nie mogła być pewna, czy było tak, czy też były d w a potwory. – Oczywiście, że nie przyprowadzę tutaj psów – oburzyła się, przenosząc spojrzenie na Erika. One nie potrafiły się bronić! Brenna miała zamiar zresztą ostrzec wszystkim domowników przed tym miejscem.
Brenna, na szczęście Longbottoma, nie planowała wymykać się nocą nad jezioro.
Najpierw w końcu musiała zrobić research. A potem wepchnąć tę wyprawę w dość napięty, kwietniowy grafik. Istniała szansa, że w międzyczasie Rowle jednak zadziała. Jeżeli nie… spróbuje wziąć sprawy w swoje ręce. (I wtedy, oczywiście, czujność Erika trochę zapewne przycichnie…)
- Hej, jakie dążenie do narażania się! – parsknęła, podnosząc się. – Nie planowałam wskakiwać do tej wody. A jeżeli przyjdę tutaj znowu, to zapewniam… w uszy założę korki – obiecała solennie. Nie, nie miała zamiaru pozwolić zauroczyć się w ten sposób znowu. Zwłaszcza, że ta pieśń, choć przebrzmiała, wciąż brzmiała jej w uszach.
I przygnębiała bardziej niż Brenna miałaby ochotę przyznać. Nie zamierzała jednak niczego dać po sobie poznać.
- Oficjalna wersja wygląda tak, że wchodzisz do domu pierwszy i przyciągasz uwagę osób w salonie, a ja przebiegam na piętro tak, żeby niczego nie zauważyli i doprowadzam się do porządku – oświadczyła Brenna. Nie lubiła kłamać, nawet teraz, gdy z prawdomównego dziecka i nazbyt szczerej nastolatki wyrosła kobieta, która musiała łgać regularnie. A nie mówienie niczego to nie kłamstwo. – Nikt się nawet nie zdziwi, bo rzadko poruszam się wolno.
Wyciągnęła rękę do Erika, sygnalizując, żeby się podniósł. A potem ujęła go pod rękę, ciągnąć z powrotem w stronę plaży. Nie mogli w końcu aportować się z samego pomostu, za duże ryzyko, że ktoś zauważyłby jednak nawet ze sporej odległości ich nagłe zniknięcie.
- Ale jeżeli chodzi o te gofry… - zaczęła, dość radosnym tonem. – To zanim wejdziemy do lasu, będziemy przechodzić obok budki, więc masz absolutnie świetny pomysł, braciszku. Należy mi się mała rekompensata za to niemalże utonięcie. Chcę taki z owocami. I bitą śmietaną – zdecydowała.
I tak, chociaż pragnęła szybko wrócić do domu, pod koc, do dzbanka herbaty oraz wszystkich książek o magicznych stworzeniach, jakie znajdzie w rodzinnej bibliotece… naprawdę zamierzała przystanąć po gofra.

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Brenna Longbottom (2319), Erik Longbottom (2283)

Wiadomości w tym wątku
[13.04.72] Pieśni, których nie znamy - przez Brenna Longbottom - 23.04.2023, 20:56
RE: [13.04.72] Pieśni, których nie znamy - przez Erik Longbottom - 25.04.2023, 22:43
RE: [13.04.72] Pieśni, których nie znamy - przez Brenna Longbottom - 26.04.2023, 12:09
RE: [13.04.72] Pieśni, których nie znamy - przez Erik Longbottom - 27.04.2023, 22:47
RE: [13.04.72] Pieśni, których nie znamy - przez Brenna Longbottom - 28.04.2023, 22:50
RE: [13.04.72] Pieśni, których nie znamy - przez Erik Longbottom - 01.05.2023, 01:01
RE: [13.04.72] Pieśni, których nie znamy - przez Brenna Longbottom - 01.05.2023, 09:05
RE: [13.04.72] Pieśni, których nie znamy - przez Erik Longbottom - 01.05.2023, 21:11
RE: [13.04.72] Pieśni, których nie znamy - przez Brenna Longbottom - 01.05.2023, 22:29
RE: [13.04.72] Pieśni, których nie znamy - przez Erik Longbottom - 01.05.2023, 23:10

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa