• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Poza schematem Retrospekcje v
« Wstecz 1 … 12 13 14 15 16 Dalej »
[wrzesień 1962, Hogwart] Jęcząca Marta | Nora i Alice

[wrzesień 1962, Hogwart] Jęcząca Marta | Nora i Alice
Landrynka
She could make hell feel just like home.
sława
V
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
Cukierniczka/Twórczyni eliksirów i kadzideł
Można ją przeoczyć. Mierzy 152 centymetry wzrostu, waży niecałe pięćdziesiąt kilo. Spoglądając na nią z tyłu... można myśleć, że ma się do czynienia z dzieckiem. Buzię ma okrągłą, wiecznie uśmiechnięte usta często muśnięte błyszczykiem, bystre zielone oczy. Nos obsypany piegami, które latem zwracają na siebie uwagę. Włosy w kolorze słomy, opadają jej na ramiona, kiedy słońce intensywniej świeci pojawiają się na nich jasne pasemka. Ubiera się w kolorowe rzeczy, nie znosi nudy i szarości. Głos ma przyjemny dla ucha, melodyjny. Pachnie pączkami i domem.

Nora Figg
01.11.2022, 00:11  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31.01.2023, 16:14 przez Nora Figg.)  
Nora nie miała zamiaru udawać, że nie będzie korzystała z przywilejów, jakie jej się należały dzięki stanowisku, którym została uraczona. Uwielbiała dzieciaki, sama miała jak do tej pory trójkę rodzeństwa i bez najmniejszego oporu pomagała matce w opiece nad nimi. Najwyraźniej ten dar związany z opieką nad młodszymi został zauważony i doceniony, co trochę też łechtało jej ego. Wiedziała jednak, że ta decyzja była słuszna, Nora od zawsze wykazywała zainteresowanie tymi zagubionymi duszami. Jakoś tak już miała, że wyciągała do nich rękę i pokazywała ten nowy świat, jakim była szkoła. Od teraz jednak było to oficjalne stanowisko, a nie tylko rekreacja.
- Masz rację Alice, jak zawsze, dobrze, że Cię mam. Gdyby nie Ty, to w ogóle nie miałabym żadnej rozrywki w murach tego zamku.- Sama z siebie nie podjęłaby takiej spontanicznej decyzji, jednak kilka słów przyjaciółki wystarczyło, żeby ją namówić.
- Poradzimy sobie z nimi, jak zawsze. Wiesz, są takie różne eliksiry, które chciałabym przetestować... - Najlepszym obiektem doświadczalnym wydawał się być żywy materiał, Ślizgoni, jakby byli do tego stworzeni w mniemaniu Nory.
- Mówisz, że wykrakałam? Myślałam, że to będzie przyjemny dzień.- no, ale nie dało się ukryć, że ktoś zaczął płakać. Figg musiała zareagować, pomóc zagubionemu dzieciakowi, to był jej obowiązek! Przewróciła jedynie oczami z niezadowolenia i udała się w głąb łazienki.
- Tak, na pewno będzie ostatnia, wiesz, żeby nikt nie mógł jej znaleźć. Pamiętam, że ja chodziłam płakać na błonia, wydawało mi się, że nikt mnie tam nie widzi.- z dala od gapiów, przynajmniej tak się jej wydawało.
Zajrzała do kabiny, którą otworzyła Alice. Jednak nie był to kolejny dzieciak, a duch. Słyszała opowieści o tej dziewczynie, ciekawe ile z nich jest prawdą. Jęcząca Marta... Ponoć zginęła w Hogwarcie, ciekawe jak do tego doszło. - Olivia, jaka Olivia, czy ona była z Tobą na roku? Możesz opowiedzieć więcej?- była ciekawa, o co chodzi dziewczynie. Czy Olivia o której wspominała miała jakieś powiązania z jej śmiercią, czy była po prostu jedną z jej znajomych? Nie miała bladego pojęcia. - Dlaczego płaczesz? Można Cię jakoś pocieszyć?- postanowiła również poruszyć temat przez który w ogóle pojawiły się w kabinie.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Alice Selwyn (1822), Nora Figg (1976)

Wiadomości w tym wątku
[wrzesień 1962, Hogwart] Jęcząca Marta | Nora i Alice - przez Alice Selwyn - 30.10.2022, 21:44
RE: [wrzesień 1962, Hogwart] Jęcząca Marta | Nora i Alice - przez Nora Figg - 31.10.2022, 18:48
RE: [wrzesień 1962, Hogwart] Jęcząca Marta | Nora i Alice - przez Alice Selwyn - 31.10.2022, 23:38
RE: [wrzesień 1962, Hogwart] Jęcząca Marta | Nora i Alice - przez Nora Figg - 01.11.2022, 00:11
RE: [wrzesień 1962, Hogwart] Jęcząca Marta | Nora i Alice - przez Alice Selwyn - 03.11.2022, 23:22
RE: [wrzesień 1962, Hogwart] Jęcząca Marta | Nora i Alice - przez Nora Figg - 04.11.2022, 20:54
RE: [wrzesień 1962, Hogwart] Jęcząca Marta | Nora i Alice - przez Alice Selwyn - 13.11.2022, 17:19
RE: [wrzesień 1962, Hogwart] Jęcząca Marta | Nora i Alice - przez Nora Figg - 16.11.2022, 12:47
RE: [wrzesień 1962, Hogwart] Jęcząca Marta | Nora i Alice - przez Alice Selwyn - 26.11.2022, 00:31
RE: [wrzesień 1962, Hogwart] Jęcząca Marta | Nora i Alice - przez Nora Figg - 05.12.2022, 12:04

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa