• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Aleja horyzontalna v
« Wstecz 1 … 7 8 9 10 11 Dalej »
[Noc Beltaine 72, Aleja Horyzontalna] Egzorcysta potrzebny od zaraz

[Noc Beltaine 72, Aleja Horyzontalna] Egzorcysta potrzebny od zaraz
Syn czarnoksiężnika
sława
IV
krew
czysta
genetyka
dziedzic Slytherina
zawód
Archeolog
Cathal wdał się w dużej mierze w matkę z Gauntów: po niej ma dość jasne włosy i jasne oczy. Mężczyzna bardzo wysoki, około 192 cm wzrostu, któremu wyraźnie nie był w życiu obcy wysiłek fizyczny. Gdzieś pomiędzy trzydziestką a czterdziestką.

Cathal Shafiq
18.06.2023, 14:47  ✶  
- Gdyby oczekiwano ataku, byłoby ich więcej. Mignęły mi może dwa partole – mruknął Cathal. Zerknął pytająco na Nell, która kręciła się wokół Jamila. Dziewczyna wyłapała jego spojrzenie i uniosła kciuk, Shafiq skupił więc spojrzenie na Sebastianie. Skoro Anwar był już nieopętany i zdaniem uzdrowicielki nie umierał, uwaga Shafiqa przeniosła się na zupełnie inne sprawy. Wracał pamięcią do polany: do tych paru sekund, nim się teleportowali. Do słów Ulyssesa. Wyrazu twarzy. Czerwonego błysku.
Co się tam stało?
Co wciąż się działo?
- Nie zobaczyliśmy wiele. Dużo światła. Zdawało się pulsować i przenikać przez rośliny. Ludzie zaczęli krzyczeć. Byliśmy już w lesie, zrozumiałem więc tylko „uciekajcie, to on”. Potem się teleportowaliśmy – zrelacjonował Cathal. Suche fakty. Nie musiał dodawać tego, co myślał: że tak, będzie źle. Voldemort nie pojawił się tam po to, by narzucić czyjś wianek na słup majowy. Już samo jego wkroczenie musiało wywołać panikę i doprowadzić do wypadków, a przecież na pewno nie był tam sam. Śmierciożercy i pracownicy Ministerstwa z pewnością walczyli na polanie…
…albo ci drudzy zostali już pokonani.
Shafiq nie miał w nich wiele wiary.
– Być może ktoś zdołał się aportować do Kowenu Macmillanów bezpośrednio z polany i wie więcej – przytaknął Cathal. Jeśli szło o radio, Sebastian mógł namierzyć takie, ustawione w kącie pomieszczenia. – Wątpię, by coś było w radiu. Wszystko stało się… nie dalej niż pół godziny temu. A teleportacja oszalała.
– Ta, jebnęło mnie metr nad ziemią. A Jamila omal nie zgubiłam po drodze – powiedziała Nell, cofając się pod nieprzytomnego Anwara, gdy rzuciła ostatnie zaklęcie. – Wyślizgnął mi się. Skończył na rynnie. A te urocze zapachy, to dlatego, że Letę i Cala walnęło prosto w kosze na śmieci!
– W tej chwili wizyta tam to samobójstwo – dodał Shafiq spokojnie, tak na wypadek, gdyby Sebastianowi wpadło do głowy ruszać na polanę… chociaż mimo wszystko wątpił, by egzorcysta się na to zdecydował. – Jeśli zdecydujesz się tam udać rano, poinformuj mnie. Mam dziwne przeczucie, że nie będzie tam bezpiecznie.
W końcu cokolwiek się nie stało, z jakichś powodów ich teleportacja nie zadziałała w pełni tak, jak powinna, a potem zaklęcia zdawały się… działać inaczej niż by należało.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Cathal Shafiq (2451), Jamil Anwar (907), Leta Crouch (1719), Sebastian Macmillan (2862)

Wiadomości w tym wątku
[Noc Beltaine 72, Aleja Horyzontalna] Egzorcysta potrzebny od zaraz - przez Cathal Shafiq - 08.04.2023, 11:39
RE: [Noc Beltaine 72, Aleja Horyzontalna] Egzorcysta potrzebny od zaraz - przez Leta Crouch - 10.04.2023, 02:52
RE: [Noc Beltaine 72, Aleja Horyzontalna] Egzorcysta potrzebny od zaraz - przez Sebastian Macmillan - 13.04.2023, 23:09
RE: [Noc Beltaine 72, Aleja Horyzontalna] Egzorcysta potrzebny od zaraz - przez Jamil Anwar - 14.04.2023, 13:43
RE: [Noc Beltaine 72, Aleja Horyzontalna] Egzorcysta potrzebny od zaraz - przez Cathal Shafiq - 14.04.2023, 14:19
RE: [Noc Beltaine 72, Aleja Horyzontalna] Egzorcysta potrzebny od zaraz - przez Leta Crouch - 16.04.2023, 14:30
RE: [Noc Beltaine 72, Aleja Horyzontalna] Egzorcysta potrzebny od zaraz - przez Sebastian Macmillan - 16.04.2023, 23:36
RE: [Noc Beltaine 72, Aleja Horyzontalna] Egzorcysta potrzebny od zaraz - przez Jamil Anwar - 17.04.2023, 19:31
RE: [Noc Beltaine 72, Aleja Horyzontalna] Egzorcysta potrzebny od zaraz - przez Cathal Shafiq - 17.04.2023, 20:03
RE: [Noc Beltaine 72, Aleja Horyzontalna] Egzorcysta potrzebny od zaraz - przez Leta Crouch - 20.04.2023, 21:32
RE: [Noc Beltaine 72, Aleja Horyzontalna] Egzorcysta potrzebny od zaraz - przez Sebastian Macmillan - 22.04.2023, 00:51
RE: [Noc Beltaine 72, Aleja Horyzontalna] Egzorcysta potrzebny od zaraz - przez Cathal Shafiq - 09.06.2023, 12:47
RE: [Noc Beltaine 72, Aleja Horyzontalna] Egzorcysta potrzebny od zaraz - przez Leta Crouch - 11.06.2023, 18:06
RE: [Noc Beltaine 72, Aleja Horyzontalna] Egzorcysta potrzebny od zaraz - przez Sebastian Macmillan - 12.06.2023, 23:51
RE: [Noc Beltaine 72, Aleja Horyzontalna] Egzorcysta potrzebny od zaraz - przez Cathal Shafiq - 13.06.2023, 10:19
RE: [Noc Beltaine 72, Aleja Horyzontalna] Egzorcysta potrzebny od zaraz - przez Leta Crouch - 17.06.2023, 12:23
RE: [Noc Beltaine 72, Aleja Horyzontalna] Egzorcysta potrzebny od zaraz - przez Sebastian Macmillan - 18.06.2023, 00:22
RE: [Noc Beltaine 72, Aleja Horyzontalna] Egzorcysta potrzebny od zaraz - przez Cathal Shafiq - 18.06.2023, 14:47
RE: [Noc Beltaine 72, Aleja Horyzontalna] Egzorcysta potrzebny od zaraz - przez Sebastian Macmillan - 28.06.2023, 23:45

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa