• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Kroniki Przyjęci do gry v
« Wstecz 1 … 4 5 6 7 8 Dalej »
Augustus Rookwood

Augustus Rookwood
Pan z Ministerstwa Magii
Tak zawsze genialny
Idealny muszę być
krew
genetyka
zawód
Mierzy 176 cm wzrostu i waży 74 kg. Jest postawnej budowy, ani gruby, ani chudy. Włosy ma ciemnobrązowe, podobnie jak oczy, tylko te z kolei o nieco jaśniejszych tonach. Zwykle chodzi dumnie wyprostowany, z lekko uniesionym podbródkiem. Gestykulacja i dykcja typowa dla arystokraty. Wraz z początkiem lata zamienił brodę na rzecz gustownego wąsa.

Augustus Rookwood
01.07.2023, 18:00  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29.09.2024, 11:52 przez Augustus Rookwood.)  

Wspomnienia i sny

najważniejsze wspomnienia

Pole freeform. Tutaj możesz opisać biografię postaci w formie opowiadania lub punktów.
[Na pewno wspomnieć tu o: poznaniu Aveliny, byciu prefektami, klubie pojedynków, zakończeniu roku szkolnego]

rozgrywki

10 października 1959 • JĘCZĄCA MARTA: Przypadkowe znajomości w damskiej toalecie • Miałem okazję poznać Avelinę Paxton oraz ducha Jęczącej Marty w opuszczonej toalecie dziewcząt. Choć spotkanie przebiegło dosyć burzliwie, nie mogliśmy się spodziewać, że będzie początkiem przyjaźni przepełnionej nienawiścią. Z Aveliną, rzecz jasna. Od Jęczącej Martwy postanowiłem trzymać się z daleka.
STARRING: AVELINA PAXTON, JĘCZĄCA MARTA (NPC) // SEASON: WIOSNA 1972
5 listopada 1959 • Szkolne znajomości i biznesy • Podczas jednej w nocnych wart miałem niespodziewane odwiedziny Aveliny. Dziewczę postanowiło obdarować mnie eliksirem uspokajającym oraz drugim na spokojny sen, co zaowocować miało naszą kilkuletnią współpracą. Oczywiście, poza ciekawskimi gapiami innych, gdyż publicznie mieliśmy zachować pozory całkowitej nienawiści. Zacząłem powoli odkrywać uczucia do Paxton, których nie dopuszczałem do świadomości.
STARRING: AVELINA PAXTON // SEASON: WIOSNA 1972
luty 1962 • U pana Dumbledore'a w ogródku • Nakryłem Avelinę z Lorraine na buszowanie w zapasach Psorki od zielarstwa. Jako że Avelina ostatnimi czasy ograniczyła nasze potajemne spotkania, zamierzałem się na niej odegrać. Zamiast jednak wyjść z tego zwycięsko, pozwoliłem jej na przejęcie inicjatywy oraz pozostawienie mi większych rozterek w sercu.
STARRING: AVELINA PAXTON, LORRAINE MALFOY // SEASON: LATO 1972
czerwiec 1962 • Zakończenie przygody z Hogwartem • Prawdopodobnie najgorszy dzień w moim życiu, czyli ostatnie chwile wśród murów Hogwartu. Miałem okazję pożegnać się również z Aveliną Paxton, która zaskoczyła mnie podczas mojej samotnej wędrówki po lochach. Spotkanie to należało do niezwykle emocjonalnych - wybuchłem, zaś później zalałem się łzami. Avelina pragnęła bym przysiągł, że o nas zapomnę.
STARRING: AVELINA PAXTON // SEASON: WIOSNA 1972
22 listopada 1970 • NASTAŁ CZAS CIEMNOŚCI: Narada rodzinna • Ojciec wezwał nas na spotkanie dotyczące ostatniego wystąpienia Lorda Voldemorta. Dopytał, w jaki sposób postrzegamy naszą działalność w nowym świetle, a także wskazał, na co mogą być przydatne moje umiejętności dla sprawy.
STARRING: CHESTER ROOKWOOD, VESPERA ROOKWOOD, ULYSSES ROOKWOOD // SEASON: WIOSNA 1972
listopad 1970 • NASTAŁ CZAS CIEMNOŚCI: Rozmowy przy herbatce • Pod koniec zmiany w pracy Cynthia Flint, moja współpracownica, zaprosiła mnie na herbatkę oraz ciasteczka. Przysiedliśmy w pokoju obok kostnicy by nieco porozmawiać o pracy, jak i ostatnich informacjach z gazet - manifestacji Lorda Voldemorta. W przypływie emocji, wspomniałem jej o swoich obawach.
STARRING: CYNTHIA FLINT // SEASON: WIOSNA 1972
23 grudnia 1970 • PIERWSZE ATAKI ŚMIERCIOŻERCÓW: Trzeba zabić tę miłość • W ramach naszych nowych obowiązków mieliśmy się pozbyć mugolki Amy Magpie. Nasze proste, przemyślane plany zakończyły się sukcesem. Pewien czarodziej dostał za swoje za dopuszczanie się zaniedbania względem czystości krwi.
STARRING: ULYSSES ROOKWOOD, VESPERA ROOKWOOD // SEASON: LATO 1972
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Wiadomości w tym wątku
Augustus Rookwood - przez Augustus Rookwood - 26.06.2023, 22:10
RE: Augustus Rookwood - przez Augustus Rookwood - 30.06.2023, 15:15
RE: Augustus Rookwood - przez Augustus Rookwood - 30.06.2023, 15:15
RE: Augustus Rookwood - przez Augustus Rookwood - 30.06.2023, 15:16
RE: Augustus Rookwood - przez Augustus Rookwood - 01.07.2023, 17:54
RE: Augustus Rookwood - przez Augustus Rookwood - 01.07.2023, 18:00
RE: Augustus Rookwood - przez Augustus Rookwood - 01.07.2023, 18:03
RE: Augustus Rookwood - przez Augustus Rookwood - 31.07.2023, 22:32