• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Niemagiczny Londyn Klinika magicznych chorób i urazów v
« Wstecz 1 2
3 maja 1972, Wnętrze kliniki

3 maja 1972, Wnętrze kliniki
the kind one
don't confuse my kindness for weakness
krew
genetyka
zawód
Mierząca trochę poniżej 160 cm, o okrągłej buzi i dużych, ciemnoniebieskich oczach. Jej włosy sięgają za ramiona, są lekko kręcone o ładnym, ciemnobrązowym odcieniu - najczęściej spina je w taki sposób, by nie przeszkadzały jej w pracy, choć zdarza się i to nie rzadko), by były starannie ułożone; niezależnie od fryzury, we włosy ma wpiętą charakterystyczną, żółtą spinkę w kształcie motyla. Dani ubiera się raczej schudnie, w stonowane barwy, nie wyróżniając się w tej kwestii od reszty społeczeństwa czarodziejów. Mówi z silnym, brytyjskim akcentem. Jej uśmiech, wcześniej szeroki i beztroski, stał się delikatny oraz sporadyczny, a śmiech, głośny i zaraźliwy słychać znacznie rzadziej (najczęściej zarezerwowany jest dla bliskich jej sercu). Pachnie malinami i piwoniami, jednak jest to bardzo subtelny i delikatny zapach.

Danielle Longbottom
08.07.2023, 21:48  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19.09.2023, 21:30 przez Morgana le Fay.)  
adnotacja moderatora
Rozliczono - Brenna Longbottom - osiągnięcie Badacz Tajemnic II

Musiała wyjść z pokoju Idy jak najprędzej. W innych okolicznościach chciałaby zostać tam dłużej, by chociażby kontrolować stan nieprzytomnej czarownicy, w miarę możliwości wesprzeć Moody'ego w tych trudnych dla niego chwilach. Niestety, to co się wydarzyło, tylko dolało oliwy do ognia. Nie powinna. Powinna natychmiast odwrócić wzrok, zamknąć oczy, odsunąć się, nie patrzeć. Przecież to nie była pierwsza taka sytuacja w życiu, gdy jako dziecko zapominała się, zdarzało się jej również otrzymać podobną do dzisiejszej reakcję.  Czy Moody przesadził? Raczej nie. Na pewno nie. Brała na siebie pełną winę, nie mogła mieć mu tego za złe. Naprawdę nie chciała, żeby tak wyszło. A teraz... jak po tym wszystkim mieli wrócić do normalności?

Pojawiła się na korytarzu z zamiarem pospiesznego udania się do siebie do gabinetu. Potrzebowała kilka minut dla siebie w samotności. Żeby opanować emocje, jakie w niej buzowały. Żeby opanować to pierdolone trzecie oko, które nijak chciało współpracować. Miała opuszczoną głowę i niemal wpadła na stojącą przed wejściem Brennę.

- Co Ty tu ro...- zaczęła. Teleportacja działała? Czy może starsza Longbottom doskonale wszystko słyszała? Zdolność dostrzegania aur nie ustępowała - dostrzegła świetlistą łunę, jaka otaczała jej kuzynkę. Momentalnie odwróciła głowę w bok, nie chcąc zdenerwować kolejnej, bliskiej jej osoby. - Zrobiłam coś złego. To znaczy... nie zrobiłam tego specjalnie, było to poza moją kontrolą, ale zrobiłam to, więc to moja wina. Pójdziemy stąd? Nie wiem czy powinnam tu teraz.. - wyrzucała z siebie. O ile wcześniej wolała być sama, tak widok kuzynki sprawił, że odrobinę jej ulżyło. Teraz już na pewno będzie dobrze. Brenna była jak dobry znak, który zwiastował lepsze czasy. Na pewno jej pomoże.

let everything happen to you
beauty and terror
just keep going
no feeling is final
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Brenna Longbottom (1750), Danielle Longbottom (1653), Mavelle Bones (1484)

Wiadomości w tym wątku
3 maja 1972, Wnętrze kliniki - przez Danielle Longbottom - 08.07.2023, 21:48
RE: 3 maja 1972, Wnętrze kliniki - przez Brenna Longbottom - 08.07.2023, 21:56
RE: 3 maja 1972, Wnętrze kliniki - przez Mavelle Bones - 09.07.2023, 00:28
RE: 3 maja 1972, Wnętrze kliniki - przez Danielle Longbottom - 10.07.2023, 00:31
RE: 3 maja 1972, Wnętrze kliniki - przez Brenna Longbottom - 10.07.2023, 09:49
RE: 3 maja 1972, Wnętrze kliniki - przez Mavelle Bones - 10.07.2023, 20:10
RE: 3 maja 1972, Wnętrze kliniki - przez Danielle Longbottom - 11.07.2023, 23:26
RE: 3 maja 1972, Wnętrze kliniki - przez Brenna Longbottom - 11.07.2023, 23:46
RE: 3 maja 1972, Wnętrze kliniki - przez Mavelle Bones - 12.07.2023, 20:38
RE: 3 maja 1972, Wnętrze kliniki - przez Danielle Longbottom - 20.07.2023, 00:15
RE: 3 maja 1972, Wnętrze kliniki - przez Brenna Longbottom - 20.07.2023, 10:14
RE: 3 maja 1972, Wnętrze kliniki - przez Mavelle Bones - 21.07.2023, 14:46

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa