• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Poza schematem Retrospekcje v
« Wstecz 1 … 9 10 11 12 13 … 16 Dalej »
[ Listopad 1970] Nastał czas ciemności | Augustus x Cynthia

[ Listopad 1970] Nastał czas ciemności | Augustus x Cynthia
Pan z Ministerstwa Magii
Tak zawsze genialny
Idealny muszę być
krew
genetyka
zawód
Mierzy 176 cm wzrostu i waży 74 kg. Jest postawnej budowy, ani gruby, ani chudy. Włosy ma ciemnobrązowe, podobnie jak oczy, tylko te z kolei o nieco jaśniejszych tonach. Zwykle chodzi dumnie wyprostowany, z lekko uniesionym podbródkiem. Gestykulacja i dykcja typowa dla arystokraty. Wraz z początkiem lata zamienił brodę na rzecz gustownego wąsa.

Augustus Rookwood
15.07.2023, 21:37  ✶  
To naturalne, że nie zmykałem do domu przed czasem, nie krętaczyłem, a za to byłem nad wyraz zaangażowany w swoją pracę. Nie dziwić się. Nie ukrywałem przed nikim, że miałem okazję być czarodziejem ambitnym, który nie zamierzał spędzić w towarzystwie zwłok w prosektorium całego życia, niezależnie od tego jak bardzo zafascynowany bym nie był tym tematem. Śmierć, zwłoki, badania - norma w moim życiu, która z pewnością nie miała ulec zmianie, aczkolwiek zakres obowiązków jak najbardziej preferowałem by uległ zmianie. Im wyższe stanowisko, tym większe poważanie, a ja chciałem być poważany pod korek, stąd też pracowałem jak ta mrówka, miałem względnie dobre relacje ze współpracownikami oraz wianuszek znajomości, które zamierzałem wykorzystywać, gdyby zaszła taka potrzeba. Zresztą, mój wianuszek również mógł liczyć na pomoc. Oczywiście w granicach rozsądku.
Nie ukrywałem, że słowa panny Flint wybiły mnie z rytmu. Zamrugałem kilka razy by przyzwyczaić wzrok do innych warunków aniżeli ciągi kaligraficznych liter. Wbrew swoim zapędom, nie zdawałem sobie sprawy, że jest już tak późno. Trzeba było się niebawem zwijać, by zachować granice przyzwoitości w należytym miejscu.
- Dziękuję za troskę, aczkolwiek użyję kominka - odparłem z delikatnym grymasem uśmiechy. Znalazł się tam ledwie widoczny, ale istniał. Głos też miałem przyjazny. Nie mogłem nie, skoro Cynthia była delikatną, młodą damą. Właściwie, podobna mi wiekiem, aczkolwiek niezamężna, niedzieciata. Tak się nie godziło, ale nie miałem na to wpływu. Podobnie jak moja bliźniacza siostra Vespera, obrała pokrętną drogę kobiecej niezależności. Nie myślały o tym, że warto by pomyśleć o przedłużeniu rodu.
- Zresztą, tobie również to doradzam. Lepiej byś nie spacerowała ulicami przy tak paskudnej pogodzie... i w równie paskudnych czasach - odparłem, wskazując na gazetę. Dostrzegłem jak spoglądała na nią kątem oka, a może mi to się wydawało? Bądź co bądź, służbowo nie byłem poplecznikiem Voldemorta i niezależnie od tego, kto jakie zasady wyznawał, to była moja paskudna tajemnica. Nie przepadałem za tych jakże głośnym wydźwiękiem działalności Śmierciożerców, ale za wiele nie miałem do gadania. Musiałem się dostosować, jak zresztą do wszystkiego innego.
- A poproszę, jakbyś była tak dobra... Napiję się chętnie. Jeszcze potrzebuję coś dokończyć - mruknąłem, kreśląc linię obrażenia u jednego z delikwentów. Może artystą nie byłem, ale swoje potrafiłem oddać, narysować czy opisać. A wizerunki martwych ofiar miały swój urok.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Augustus Rookwood (2407), Cynthia Flint (4443)

Wiadomości w tym wątku
[ Listopad 1970] Nastał czas ciemności | Augustus x Cynthia - przez Cynthia Flint - 12.07.2023, 21:53
RE: [ Listopad 1970] Nastał czas ciemności | Augustus x Cynthia - przez Augustus Rookwood - 15.07.2023, 21:37
RE: [ Listopad 1970] Nastał czas ciemności | Augustus x Cynthia - przez Cynthia Flint - 18.07.2023, 22:12
RE: [ Listopad 1970] Nastał czas ciemności | Augustus x Cynthia - przez Augustus Rookwood - 20.07.2023, 20:51
RE: [ Listopad 1970] Nastał czas ciemności | Augustus x Cynthia - przez Cynthia Flint - 23.07.2023, 22:32
RE: [ Listopad 1970] Nastał czas ciemności | Augustus x Cynthia - przez Augustus Rookwood - 26.07.2023, 18:16
RE: [ Listopad 1970] Nastał czas ciemności | Augustus x Cynthia - przez Cynthia Flint - 30.07.2023, 00:53
RE: [ Listopad 1970] Nastał czas ciemności | Augustus x Cynthia - przez Augustus Rookwood - 01.08.2023, 23:03
RE: [ Listopad 1970] Nastał czas ciemności | Augustus x Cynthia - przez Cynthia Flint - 07.08.2023, 21:56
RE: [ Listopad 1970] Nastał czas ciemności | Augustus x Cynthia - przez Augustus Rookwood - 13.08.2023, 13:17
RE: [ Listopad 1970] Nastał czas ciemności | Augustus x Cynthia - przez Cynthia Flint - 14.08.2023, 23:38
RE: [ Listopad 1970] Nastał czas ciemności | Augustus x Cynthia - przez Augustus Rookwood - 21.08.2023, 18:50
RE: [ Listopad 1970] Nastał czas ciemności | Augustus x Cynthia - przez Cynthia Flint - 23.08.2023, 21:33

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa