• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Ulica Pokątna v
« Wstecz 1 … 5 6 7 8 9 Dalej »
[ Marzec 1972 ] – Dellian & Philip

[ Marzec 1972 ] – Dellian & Philip
Niewidomy Kochanek
Don’t know what’s next
I want to feel the light
krew
genetyka
zawód
Dellian ma zamglone, jasne oczy i od razu po spojrzeniu w nie, dociera do ciebie, że masz do czynienia z osobą niewidomą. Ma dłuższe, kręcone włosy, które często opadają mu na twarz. Zawsze ma w ręku różdżkę, która czasami drży, gdy chłopak zbliża się do przeszkód. Ubiera się w jasne koszule, które czasami są źle zapięte, ale można mu to wybaczyć, prawda? Na to narzuca ciemne kamizelki. Spodnie luźne, garniturowe. Ubrania wybiera mu kot, który ma naprawdę dobry gusty. Do tego wygodne buty, w których nigdy się nie przewróci, ani nie potknie, bo mógłby sobie naprawdę zrobić krzywdę. Mierzy 182 centymetry wzrostu, a waży 74 kilogramy.

Dellian Ollivander
21.07.2023, 18:03  ✶  

Gdy wspomniał o szachach uśmiechnąłem się delikatnie. Szachy też nie były dla mnie ulubioną grą, bo trzeba było tam patrzeć, ale nie wypomniałem mu tego, gdyż sporo osób zapominało o tym, że nie widziałem. W sumie nie przepadałem za żadnym sportem, lubiłem słuchać jak inni czytają książki lub po prostu sam je czytać za pomocą dotyku. Sport zwykle polegał na patrzeniu i podziwianiu, a ja nie mogłem patrzeć. Podziwiałem ludzi – to fakt – lubiłem ich dotykać, sprawdzać fakturę ich skóry, poznawać przez dotyk i sportowcy pod tym względem też byli dla mnie atrakcyjni. Naprawdę dbali o swoje ciało, lubiłem zapach potu zmieszany z zapachem deszczu podczas porywistych meczów w Quidditcha, ale osobiście nie lubiłem siedzieć wśród widowni, bo za dużo było tam dźwięków.

Lubiłem nie mieć zapiętych koszul w odpowiedni sposób, bo czasami spotykałem pedantów, którzy lubili mnie poprawiać, a to zmuszało ich do bliskiego kontaktu ze mną. Lubiłem bliskość ludzi, bo wtedy czułem ich zapach, wiedziałem, czy o siebie dbają, czy jednak śmierdzą potem i niedbałością. Lubiłem peszyć ludzi i wprowadzać ich w zakłopotanie. Lubiłem to, że oceniali mnie przez pryzmat ułomności, myśleli, że jestem grzecznym, ułożonym i spokojnym chłopce, ale ja naprawdę uwielbiałem psocić, drażnić i posiadać ludzi.

– Zawsze miałem talent do wyczuwania klątw i fascynowało mnie to jak je ściągać. Motywy ludzi, którzy je nakładali też mnie interesowały, bo jaki można mieć cel w skrzywdzeniu innych? – odpowiedziałem mu dosyć krótko. – I nie chce czuć się słaby, a tu jestem przydatny i robię coś mocarnego – uśmiechnąłem się łobuzersko. – Lubię magię, lubię ją czuć, a przy klątwołamaniu to też w jakiś sposób pomaga – dokończyłem.

– To fajnie, mam... miałem przyjaciela, który grał w szkole w Quidditcha, lubiłem słuchać jak o tym opowiadał – dodałem, ale nie przestawałem się uśmiechać. Co chwilę dojadałem ciasto.

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Dellian Ollivander (1893), Philip Nott (2233)

Wiadomości w tym wątku
[ Marzec 1972 ] – Dellian & Philip - przez Dellian Ollivander - 27.03.2023, 18:02
RE: [ Marzec 1972 ] – Dellian & Philip - przez Philip Nott - 29.03.2023, 00:09
RE: [ Marzec 1972 ] – Dellian & Philip - przez Dellian Ollivander - 07.04.2023, 22:08
RE: [ Marzec 1972 ] – Dellian & Philip - przez Philip Nott - 22.04.2023, 00:29
RE: [ Marzec 1972 ] – Dellian & Philip - przez Dellian Ollivander - 24.04.2023, 17:50
RE: [ Marzec 1972 ] – Dellian & Philip - przez Philip Nott - 08.05.2023, 21:00
RE: [ Marzec 1972 ] – Dellian & Philip - przez Dellian Ollivander - 11.05.2023, 20:05
RE: [ Marzec 1972 ] – Dellian & Philip - przez Philip Nott - 25.06.2023, 02:29
RE: [ Marzec 1972 ] – Dellian & Philip - przez Dellian Ollivander - 21.07.2023, 18:03
RE: [ Marzec 1972 ] – Dellian & Philip - przez Philip Nott - 18.08.2023, 23:20
RE: [ Marzec 1972 ] – Dellian & Philip - przez Dellian Ollivander - 25.08.2023, 13:43
RE: [ Marzec 1972 ] – Dellian & Philip - przez Philip Nott - 27.08.2023, 14:49

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa