• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Ulica Pokątna v
« Wstecz 1 … 5 6 7 8 9 Dalej »
[4 maja 1972] Hilary zgubił swoje okulary, a Sauriel zgubił Fergusa

[4 maja 1972] Hilary zgubił swoje okulary, a Sauriel zgubił Fergusa
Niewidomy Kochanek
Don’t know what’s next
I want to feel the light
krew
genetyka
zawód
Dellian ma zamglone, jasne oczy i od razu po spojrzeniu w nie, dociera do ciebie, że masz do czynienia z osobą niewidomą. Ma dłuższe, kręcone włosy, które często opadają mu na twarz. Zawsze ma w ręku różdżkę, która czasami drży, gdy chłopak zbliża się do przeszkód. Ubiera się w jasne koszule, które czasami są źle zapięte, ale można mu to wybaczyć, prawda? Na to narzuca ciemne kamizelki. Spodnie luźne, garniturowe. Ubrania wybiera mu kot, który ma naprawdę dobry gusty. Do tego wygodne buty, w których nigdy się nie przewróci, ani nie potknie, bo mógłby sobie naprawdę zrobić krzywdę. Mierzy 182 centymetry wzrostu, a waży 74 kilogramy.

Dellian Ollivander
23.07.2023, 15:34  ✶  

Uśmiechnąłem się niepewnie, a gdy usłyszałem w miarę znajomy głos, który przewijał się kiedyś wokół Fergusa dosyć często odetchnąłem z ulgą. Otworzyłem drzwi szerzej ściągając z nich zasuwę. teraz Sauriel mógł zobaczyć mnie w pełnej okazałości. Miałem na sobie t-shirt ubrany na lewą stronę w kolorze miętowej zieleni i czarne spodnie. Do tego kapcie w puchate króliki – o czym totalnie nie wiedziałem. Dostałem je od Fergusa na święta i nosiłem z ufnością, że są mega męskie z jakąś czachą czy coś w tym stylu. Głowę miałem lekko pochylone, a kręcone włosy delikatnie opadały mi na czoło nachodząc na niewidzące oczy.

– Dobry wieczór – odpowiedziałem słuchając jego słów z uwagą. Zastanawiałem się przez chwilę, czy powinienem mu ufać tak po prostu, ale wiedziałem, że Fergus się z nim przyjaźnił bardzo mocno. Nie wiedziałem jakie były ich relacje teraz, ale chyba nie powinno być, aż tak źle prawda? – Nie ma go w domu. Ojciec go wysłał na zjazd różdżkarzy gdzieś za granicą, wujek musiał zostać z ciocią, bo jest w szpitalu – odpowiedziałem zgodnie z prawdą i delikatnym smutkiem. – Ciocia jest w szpitalu, a wujek z nią został – dodałem jeszcze sprostowanie. Obok moich nóg zakręcił się Bell i niespokojnie przeszedł mi między nogami.

– Na razie nie mam z nim zbyt dużego kontaktu, ale myślę, że cię powiadomi jak wróci – odpowiedziałem trzymając dłoń na klamce drzwi. Nie lubiłem za bardzo mówić o tym, co działo się w moim domu, ale nie były to jakieś tajne informacje. Sposób w jaki mówił Sauriel był dla mnie dziwny, ale nie skomentowałem tego. Sam nie należałem do normalnych osób, więc nie powinienem go oceniać po sposobie mówienia, nie?

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Dellian Ollivander (1076), Eutierria (166), Sauriel Rookwood (2443)

Wiadomości w tym wątku
[4 maja 1972] Hilary zgubił swoje okulary, a Sauriel zgubił Fergusa - przez Sauriel Rookwood - 23.07.2023, 10:40
RE: [4 maja 1972] Hilary zgubił swoje okulary, a Sauriel zgubił Fergusa - przez Dellian Ollivander - 23.07.2023, 13:22
RE: [4 maja 1972] Hilary zgubił swoje okulary, a Sauriel zgubił Fergusa - przez Sauriel Rookwood - 23.07.2023, 15:12
RE: [4 maja 1972] Hilary zgubił swoje okulary, a Sauriel zgubił Fergusa - przez Dellian Ollivander - 23.07.2023, 15:34
RE: [4 maja 1972] Hilary zgubił swoje okulary, a Sauriel zgubił Fergusa - przez Sauriel Rookwood - 23.07.2023, 15:51
RE: [4 maja 1972] Hilary zgubił swoje okulary, a Sauriel zgubił Fergusa - przez Dellian Ollivander - 23.07.2023, 23:02
RE: [4 maja 1972] Hilary zgubił swoje okulary, a Sauriel zgubił Fergusa - przez Sauriel Rookwood - 24.07.2023, 00:01
RE: [4 maja 1972] Hilary zgubił swoje okulary, a Sauriel zgubił Fergusa - przez Eutierria - 24.07.2023, 00:24
RE: [4 maja 1972] Hilary zgubił swoje okulary, a Sauriel zgubił Fergusa - przez Dellian Ollivander - 24.07.2023, 11:58
RE: [4 maja 1972] Hilary zgubił swoje okulary, a Sauriel zgubił Fergusa - przez Sauriel Rookwood - 24.07.2023, 13:20

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa