• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Ulica Pokątna v
« Wstecz 1 … 5 6 7 8 9 Dalej »
[4 maja 1972] Hilary zgubił swoje okulary, a Sauriel zgubił Fergusa

[4 maja 1972] Hilary zgubił swoje okulary, a Sauriel zgubił Fergusa
Niewidomy Kochanek
Don’t know what’s next
I want to feel the light
krew
genetyka
zawód
Dellian ma zamglone, jasne oczy i od razu po spojrzeniu w nie, dociera do ciebie, że masz do czynienia z osobą niewidomą. Ma dłuższe, kręcone włosy, które często opadają mu na twarz. Zawsze ma w ręku różdżkę, która czasami drży, gdy chłopak zbliża się do przeszkód. Ubiera się w jasne koszule, które czasami są źle zapięte, ale można mu to wybaczyć, prawda? Na to narzuca ciemne kamizelki. Spodnie luźne, garniturowe. Ubrania wybiera mu kot, który ma naprawdę dobry gusty. Do tego wygodne buty, w których nigdy się nie przewróci, ani nie potknie, bo mógłby sobie naprawdę zrobić krzywdę. Mierzy 182 centymetry wzrostu, a waży 74 kilogramy.

Dellian Ollivander
23.07.2023, 23:02  ✶  

Ja zwracałem uwagę głównie na zapach, który otaczał ludzi i głos, którym do mnie mówili. Sauriel mówił dosyć chaotycznie, dziwnie, ale ton miał przyjemny. Chciałem go słuchać, ale jednocześnie czułem pewnego rodzaju obawę, bo wyczuwałem jak zmiennie zachowywał się w swoich wypowiedziach. Raz był wzbudzony, raz zmieszany, raz spokojny, a za chwilę znowu wzburzony. Gdy zapytał ponownie o miejsce pobytu Fergusa lekko się cofnąłem.

– Tak – odpowiedziałem krótko czekając na jakąkolwiek inną reakcje. Brzmiał tak jakby był wkurzony, że Fergus wyjechał, ale w sumie się nie dziwiłem. Doskonale wiedziałem, że Ferg nie przepadał za robieniem różdżek, ale nic na to nie mogliśmy poradzić. Ja nie miałem głosu w tej sprawie, bo byłem kaleką i nic ze mnie pożytecznego nie było. Tak, czułem rodzinną miłość od tych wszystkich osób, z którymi się wychowałem, ale zdawałem sobie sprawę, że nie mogłem decydować w żadnej sprawie związanej z rodzinnym biznesem, więc milczałem.

Czułem się winny z tego powodu, ale naprawdę nic nie mogłem zrobić. Mógłbym ukryć Fergusa, ale gdzie? Jak nie znałem kryjówek? Byłem kiepski w chowanego. Ani nie potrafiłem się chować, ani szukać.

– Mówiłeś, że jesteś jego przyjacielem. Powiem mu, że byłeś to na pewno się skontaktuje – zapewniłem, aby mężczyzna nie był bardziej wściekły.

Gdy usłyszałem zachwycone "ooo" od razu domyśliłem się, że chodziło o Bella. Niewiele osób reaguje w ten sposób na ślepców, więc to była najbardziej logiczna opcja w tym spotkaniu.

– Nim go dotkniesz zapytaj, czy możesz! – ostrzegłem szybciej, bo nie chciałem, aby ten się jeszcze bardziej wściekać.

– Dellianie, psujesz kaażde spotkanie miau – zamruczał kot i popatrzył na Sauriela uważnie. Przyglądał mu się z uwagą, aż w końcu otarł pyszczek o jego rękę. Dobrego miziania nie odmawiał, ale zaraz potem zostawił nas w samych wbiegając w głąb mieszkania.

– Jeśli chcesz mogę zrobić herbatę... – zaproponowałem ustępując mu przejścia.

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Dellian Ollivander (1076), Eutierria (166), Sauriel Rookwood (2443)

Wiadomości w tym wątku
[4 maja 1972] Hilary zgubił swoje okulary, a Sauriel zgubił Fergusa - przez Sauriel Rookwood - 23.07.2023, 10:40
RE: [4 maja 1972] Hilary zgubił swoje okulary, a Sauriel zgubił Fergusa - przez Dellian Ollivander - 23.07.2023, 13:22
RE: [4 maja 1972] Hilary zgubił swoje okulary, a Sauriel zgubił Fergusa - przez Sauriel Rookwood - 23.07.2023, 15:12
RE: [4 maja 1972] Hilary zgubił swoje okulary, a Sauriel zgubił Fergusa - przez Dellian Ollivander - 23.07.2023, 15:34
RE: [4 maja 1972] Hilary zgubił swoje okulary, a Sauriel zgubił Fergusa - przez Sauriel Rookwood - 23.07.2023, 15:51
RE: [4 maja 1972] Hilary zgubił swoje okulary, a Sauriel zgubił Fergusa - przez Dellian Ollivander - 23.07.2023, 23:02
RE: [4 maja 1972] Hilary zgubił swoje okulary, a Sauriel zgubił Fergusa - przez Sauriel Rookwood - 24.07.2023, 00:01
RE: [4 maja 1972] Hilary zgubił swoje okulary, a Sauriel zgubił Fergusa - przez Eutierria - 24.07.2023, 00:24
RE: [4 maja 1972] Hilary zgubił swoje okulary, a Sauriel zgubił Fergusa - przez Dellian Ollivander - 24.07.2023, 11:58
RE: [4 maja 1972] Hilary zgubił swoje okulary, a Sauriel zgubił Fergusa - przez Sauriel Rookwood - 24.07.2023, 13:20

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa