• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Ulica Pokątna v
« Wstecz 1 … 5 6 7 8 9 Dalej »
[ Mieszkanie Aveliny ] Avelina Paxton i Augustus Rookwood

[ Mieszkanie Aveliny ] Avelina Paxton i Augustus Rookwood
Alchemiczny Kot
I cannot reach you
I'm on the other side
krew
genetyka
zawód
Avelina mierzy 157 centymetrów wzrostu i waży około 43 kilogramów. Nie jest blada, wręcz zawsze opala się na brązowo. Ma ciepłe brązowe oczy, które podejrzliwie patrzą na obcych i radośnie na przyjaciół. Usta ma pełne i czasami pomalowane czerwoną szminką, gdy się uśmiecha pokazuje przy tym zęby nie mając nad tym kontroli. Włosy ma brązowe i zwykle proste. Czasami jak nie zadba o nie to puszą się jej od wilgoci. Ubiera się w szerokie, kolorowe spodnie i luźne bluzy. Czasami narzuci na siebie szatę. Na pierwszy rzut oka Avelina sprawia wrażenie osoby spokojnej i cichej. Wokół niej zawsze unosi się zapach palonego drewna, pod którymi tworzy swoje mikstury oraz suszonej nad kominkiem lawendy. Nie jest to zapach szczególnie mocny, ale wyczuwalny. Dopiero przy bliższym poznaniu można stwierdzić, że jest też wesoła i czasami zabawna. Jest osobą dosyć sprzeczną, ponieważ walczą w niej dwie osoby październikowy Skorpion i numerologiczny Filozof.

Avelina Paxton
25.07.2023, 19:59  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27.07.2023, 20:47 przez Avelina Paxton.)  

Serce rozrywało jej na kawałki, gdy zdawała sobie sprawę, że nigdy już nikogo nie pokocha, a osoba, z którą chciała być nie chciała jej znać, nie chciała się z nią skontaktować. Została porzucona, samotna, bez nikogo wokół, a jedyną jej nadzieją był Rookwood. Nie miała siły nawet z nim się kłócić, na niego narzekać, mówić mu, że jest lepsza, nie potrafiła już zadzierać nosa. Nawet na jakiś czas wzięła urlop w pracy, co było do niej naprawdę niepodobne, ale nie miała siły jeść, ani pracować.

Gdy wspomniał o durzeniu się w nim spojrzała na niego zaskoczona. Nie chciała się w nim durzyć, a może kiedyś chciała? Nie pamiętała, pamięta tylko to dziwne, palące uczucie, które towarzyszy jej teraz, gdy myśli o Godryku. Chciało jej się płakać, ale nie mogła się do tego zmusić.

– O czym ty mówisz, Rookwood? – zapytała odwracając od niego wzrok delikatnie zawstydzona. Nie potrafiła logicznie myśleć, dlaczego jej serce próbowało ją zawstydzać przy nim.

Nie był przecież nikim znaczącym w tej chwili, prawda? Ale to go wezwałaś prosząc o pomoc. To mu zaufałaś i napisałaś list z całą wiązanką uczuć do obcego mężczyzny. Nie zastanawiałaś się jak on może się poczuć, a przecież kiedyś się przyjaźniliście. Skutecznie jednak go teraz odtrąciłaś, a on wrócił, przybiegł rzucając swoje zajęcia w kąt i wszedł tu, klęknął przed tobą, aby ci pomóc. Spojrzała na jego dłoń, a jego słowa docierały do niej jak zza grubej szyby, czuła się omamiona i chora. Jakby te jej uczucia powodowały, że była słaba, zagubiona. Nie potrafiła zrozumieć, co ma zrobić, ale ufnie ujęła jego dłoń. Zaczęła nieświadomie badać jej fakturę, ciepło. Takie ciepłe dłonie. Zrobiło jej się miło, a obecność Rookwooda nie była już dla niej taka odległa i obca. On naprawdę tu był.

– Nie, nie, musisz go odnaleźć – odpowiedziała szybko patrząc mu w oczy. – Czemu oględziny? Nie jestem martwa – wiedziała, że pracował w prosektorium z trupami, oględziny robiło się trupom. – Rookwood – szepnęła cicho. Chciał ją dotykać, ale jej umysł był spowolniony, nie mogła racjonalnie myśleć, bo pragnęła odszukać Godryka. Chciała z nim porozmawiać.

– Na Beltane? – zamknęła oczy nie chcąc na niego patrzeć. Jeśli to co robił miało jej pomóc, miała zamiar mu pozwolić na wszystko. – Przyszłam tam z przyjacielem rodziców, pochodziliśmy po straganach, wygrałam nawet czekoladki u goblina, a potem się rozdzieliliśmy. Zaczęłam robić wianek, ale nie miałam komu go dać, podszedł do mnie chłopak i zapytał, czy może go dla mnie wnieść na pal. Zgodziłam się, a gdy mu się udało poczułam, że było to wyjątkowe uczucie. Poszliśmy do księgarni rodziców i się napiliśmy wina. Zasnęłam na zapleczu, a rano go już nie było – mówiła powoli, przerywając co jakiś czas szukając odpowiedniego wspomnienia. Pamiętała ten moment, gdy czytał akt z Romeo i Julii, pamiętała jaki był przy tym piękny.

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Augustus Rookwood (2581), Avelina Paxton (2561)

Wiadomości w tym wątku
[ Mieszkanie Aveliny ] Avelina Paxton i Augustus Rookwood - przez Avelina Paxton - 23.07.2023, 22:26
RE: [ Mieszkanie Aveliny ] Avelina Paxton i Augustus Rookwood - przez Augustus Rookwood - 23.07.2023, 22:57
RE: [ Mieszkanie Aveliny ] Avelina Paxton i Augustus Rookwood - przez Avelina Paxton - 23.07.2023, 23:14
RE: [ Mieszkanie Aveliny ] Avelina Paxton i Augustus Rookwood - przez Augustus Rookwood - 24.07.2023, 15:22
RE: [ Mieszkanie Aveliny ] Avelina Paxton i Augustus Rookwood - przez Avelina Paxton - 25.07.2023, 19:59
RE: [ Mieszkanie Aveliny ] Avelina Paxton i Augustus Rookwood - przez Augustus Rookwood - 26.07.2023, 17:47
RE: [ Mieszkanie Aveliny ] Avelina Paxton i Augustus Rookwood - przez Avelina Paxton - 27.07.2023, 21:19
RE: [ Mieszkanie Aveliny ] Avelina Paxton i Augustus Rookwood - przez Augustus Rookwood - 27.07.2023, 23:05
RE: [ Mieszkanie Aveliny ] Avelina Paxton i Augustus Rookwood - przez Avelina Paxton - 28.07.2023, 00:35
RE: [ Mieszkanie Aveliny ] Avelina Paxton i Augustus Rookwood - przez Augustus Rookwood - 28.07.2023, 18:25
RE: [ Mieszkanie Aveliny ] Avelina Paxton i Augustus Rookwood - przez Avelina Paxton - 29.07.2023, 15:01
RE: [ Mieszkanie Aveliny ] Avelina Paxton i Augustus Rookwood - przez Augustus Rookwood - 29.07.2023, 22:19
RE: [ Mieszkanie Aveliny ] Avelina Paxton i Augustus Rookwood - przez Avelina Paxton - 30.07.2023, 19:54
RE: [ Mieszkanie Aveliny ] Avelina Paxton i Augustus Rookwood - przez Augustus Rookwood - 31.07.2023, 11:03
RE: [ Mieszkanie Aveliny ] Avelina Paxton i Augustus Rookwood - przez Avelina Paxton - 01.08.2023, 12:46

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa