• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Kroniki Przyjęci do gry v
« Wstecz 1 … 4 5 6 7 8 Dalej »
Augustus Rookwood

Augustus Rookwood
Pan z Ministerstwa Magii
Tak zawsze genialny
Idealny muszę być
krew
genetyka
zawód
Mierzy 176 cm wzrostu i waży 74 kg. Jest postawnej budowy, ani gruby, ani chudy. Włosy ma ciemnobrązowe, podobnie jak oczy, tylko te z kolei o nieco jaśniejszych tonach. Zwykle chodzi dumnie wyprostowany, z lekko uniesionym podbródkiem. Gestykulacja i dykcja typowa dla arystokraty. Wraz z początkiem lata zamienił brodę na rzecz gustownego wąsa.

Augustus Rookwood
31.07.2023, 22:32  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04.08.2024, 12:00 przez Augustus Rookwood.)  

Lato 1972

dokonania fabularne

Wydłużony opis fabularnych dokonań postaci w kwartale. Co zmieniło się w jej życiu? Czy pięła się na szczeblach organizacji? Zorganizowała wydarzenie, straciła kogoś bliskiego?

postępy

Co udało się postaci osiągnąć? Jak rozwinęła swoje umiejętności? Czego dokonała na fabule, a co gracz dodaje pomiędzy wierszami? Ten opis musi być poparciem zmian nanoszonych w statystykach, przewagach, zawadach i lokacjach.

rozgrywki

2 czerwca 1972 • RACHUNEK SUMIENIA: Mój jest ten kawałek podłogi • Przeprowadzałem sekcję zwłok dwóch dziewczyn. Nie byłoby w tym nic wyjątkowego, gdyby rezultat tej sekcji nie był podyktowany przez Czarnego Pana. Na szczęście wszystko pokrywało się z planami innego działu odnośnie tej sprawy, więc po wstępnych oględzinach wypisałem raport. Drobny problem był tylko ze stażystą, który oglądał zwłoki Śmierciożercy podejrzanego za masakrę oglądanych przeze mnie zwłok. Na szczęście udało mi się z rezultatem skierować jego naćpany mózg na odpowiednie tory.
STARRING: SAURIEL ROOKWOOD AS STAŻYSTA ARMAND (NPC)
3 czerwca 1972 • Będę wujkiem • Odwiedzam Vesperę, chcąc pochwalić się nowym wizerunkiem, w postaci elegancko przyciętych wąsów, aczkolwiek zastaję ją podłamaną przy toalecie. Wymiana kilku zdań podsuwa nam myśl, że Vess może być w ciąży. Dowiaduję się, że ojcem jej dziecka będzie Perseus Black. Pomagam przygotować jej kąpiel i znikam na resztę dnia w swoim gabinecie.
STARRING: VESPERA ROOKWOOD
5 czerwca 1972 • Pierwsza randka • Zjadłem kolację w jednej z mugolskich restauracji w towarzystwie Aveliny Paxton, rozmawiając co nieco o nas i naszych uczuciach, naszym życiu oraz obawach. Choć wyznaliśmy sobie miłość i był pierwszy pocałunek, to wciąż pozostaje między nami ściana.
STARRING: AVELINA PAXTON
5 czerwca 1972 • Małżeńskie perypetie • Wróciłem z randki z Aveliną, trafiając prosto w objęcia mojej żony Imogen. Miałem wyrzuty sumienia, ale nie dane mi było pójść z nimi do łóżka. Wpierw porozmawialiśmy nieco pracy i ślubach by skończyć na miłosnych, małżeńskich uniesieniach. Na koniec poszliśmy spać, nie zdając sobie jeszcze sprawy z tego, że poczęliśmy nowe życie.
STARRING: IMOGEN ROOKWOOD
6 czerwca 1972 • W urodzinowym klimacie • Po powrocie z pracy spotkałem się z małżonką oraz dziećmi w przydomowym ogrodzie. Po drobnej wymianie słów z Imogen, m.in. na temat nazbyt odkrytych ubrań, postanowiłem zabrać ją na pięterko w celu świętowania jej urodzin.
7 czerwca 1972 • LATO NAŁOŻYŁO SIĘ NA LATO: Jedzie pociąg z daleka... • Mój błąd, bo zaprosiłem Avelinę do wspólnych podróży, a ona postanowiła wsiąść do pierwszego lepszego pociągu. Tam mnie pobito i poniżono, a wszystko zakończyło się wyrzuceniem nas na jakimś wiejskim padole łez. Brudnych rzek Manchesteru nie zobaczę i chyba poprawiłem humor Avelinie swoją obitą twarzą.
7 czerwca 1972 • LATO NAŁOŻYŁO SIĘ NA LATO: Chodźmy nad wodę, na twoich kolanach zasnę • Avelina jakimś fartem znalazła wodę, a nad nią pomost. Można by uznać, że to był najpiękniejszy dzień w moim życiu, gdyby nie był zarazem jednym z najgorszych. Uświadomiłem sobie, że nie mogę pogrywać z uczuciami swoimi i Aveliny, bo nic nie mogło sprawić, że będziemy mogli być razem bez jakichkolwiek konsekwencji. Trochę nas podłamało to spotkanie i jakoś ponownie nie udało mi się z nią porozmawiać jak z przyjaciółką.
10 czerwca 1972 • Blask świec • Sauriel poprosił mnie o przysługę - stworzenie świeczek do rytuału zdejmującego klątwę. Umówiłem się z nim na wieczorne spotkanie w moim gabinecie, gdzie zajęliśmy się ich przygotowaniem, a przy okazji osuszeniem karafki z whisky. Świeczki zrobione, tyłki bezpieczne, a swoje pogadane.
STARRING: SAURIEL ROOKWOOD
10 czerwca 1972 • RACHUNEK SUMIENIA: Przetasowanie kart • Kiedy już byłem nieźle wstawiony z Saurielem, zostaliśmy wezwani do Kromlechu przez Czarnego Pana. Okazało się, że mieliśmy wybrać następcę Lewej Ręki Czarnego Pana. Nie miałem odwagi by się zgłosić na ochotnika. Głosowałem na Krowę, ale nie wygrała głosowania.
STARRING: SAURIEL ROOKWOOD i inni
20 czerwca 1972, wieczór • LATO NAŁOŻYŁO SIĘ NA LATO: Burzowe chmury • rozmowa z Aveliną, a niebo szaleje - w trakcie
20 czerwca 1972 • LATO NAŁOŻYŁO SIĘ NA LATO: Bunt żywiołów • Ojciec naszedł mnie w ogrodzie podczas ćwiczeń. Wywiązała się między nami krótka rozmowa, którą przerwały anomalie pogodowe. Wtedy po raz pierwszy użyłem magii bezróżdżkowej przy Ojcu, co spotkało się z brakiem komentarza z jego strony, podobnie jak moje zaklęcie sondujące serca w pobliżu. Ewakuowaliśmy się do domu. Nie wyczułem w pobliżu żadnych intruzów.
STARRING: CHESTER ROOKWOOD
21 czerwca 1972 • EVENT: Na dnie morza groza śni | A na pokładzie żyją karaluchy | Ci, którzy nie chcą usłyszeć ciszy | Ten, który myślał o sobie • Avelina postanowiła płynąć za nawiedzony statek Perła Morza żeby ratować jakieś cudze dzieci. Nie byłem w stanie zignorować jej nierozważnych decyzji, więc również na niego popłynąłem. Tam zostaliśmy wciągnięci w złożoną historię statku, a też wzięliśmy udział w przerwaniu błędnego koła życia statku. Z tej historii wyszedłem jako morderca (w ramach litości i ratunku), wyssany z energii oraz z tajemniczą perłą w kieszeni.
STARRING: AVELINA PAXTON, DANIELLE LONGBOTTOM, SEBASTIAN TRAVERS, BRENNA LONGBOTTOM i inni
21 czerwca 1972 • LITHA: Krąg ognisk • Posprzeczałem się z Imogen. Miała mi za złe, że się spóźniłem na wspólne wyjście na sabat, ale nie miałem do tego głowy, zmęczony przez wydarzenia mające miejsce na statku. Na domiar złego, dostrzegłem ciągłą obecność pewnej perły w moim odzieniu. Z imogen z kolei szybki się zwinęliśmy; zabraliśmy chłopców do domu.
STARRING: IMOGEN ROOKWOOD, AVELINA PAXTON, CHESTER ROOKWOOD, ERIK ROOKWOOD i inni
22 czerwca 1972 • I love you just a little too much • Imogen z samego rana oświadcza mi, że się wyprowadzi z dzieciakami do rodziców. Ja w przypływie własnych słabości, wyznaję jej zdarzenia jakie miały miejsce w moim życiu na przestrzeni ostatnich dni, przechodząc niemałe załamanie psychiczne. Skończyło się zaśnięciem w jej objęciach.
8 lipca 1972 • MIESIĄC MIŁOŚCI: Kiedy palec skierowany jest ku niebu, tylko głupiec patrzy na palec • imogen i ja - w trakcie
1 sierpnia 1972 • LAMMAS: Święto Żniw - Kiermasz • przechodem - w trakcie
STARRING: inni
5 sierpnia 1972 • CZARNE WESELE: Wesele Vespery i Perseusa • Na tym weselu wystąpiłem w roli jednego ze świadków. Impreza weselna była dosyć nietypowa, pełna niekoniecznie przyjemnych niespodzianek. Chciałem porozmawiać sobie z pewnym mężczyzną odnośnie fotografowania mojej małżonki, ale przez drinka nogi nie chciały odpuścić mi tańca.
STARRING: IMOGEN ROOKWOOD, ISAAC BAGSHOT, PERSEUS BLACK, SAURIEL ROOKWOOD, VESPERA ROOKWOOD i inni
15 sierpnia 1972 • Vespera wyjeżdża w podróż poślubną. Widzę ją ostatni raz.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Wiadomości w tym wątku
Augustus Rookwood - przez Augustus Rookwood - 26.06.2023, 22:10
RE: Augustus Rookwood - przez Augustus Rookwood - 30.06.2023, 15:15
RE: Augustus Rookwood - przez Augustus Rookwood - 30.06.2023, 15:15
RE: Augustus Rookwood - przez Augustus Rookwood - 30.06.2023, 15:16
RE: Augustus Rookwood - przez Augustus Rookwood - 01.07.2023, 17:54
RE: Augustus Rookwood - przez Augustus Rookwood - 01.07.2023, 18:00
RE: Augustus Rookwood - przez Augustus Rookwood - 01.07.2023, 18:03
RE: Augustus Rookwood - przez Augustus Rookwood - 31.07.2023, 22:32

• Pokaż wersję do druku