• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Ulica Pokątna v
« Wstecz 1 … 5 6 7 8 9 Dalej »
15 maja 72 [Mieszkanie Aveliny] Augustus & Avelina & Danielle

15 maja 72 [Mieszkanie Aveliny] Augustus & Avelina & Danielle
Pan z Ministerstwa Magii
Tak zawsze genialny
Idealny muszę być
krew
genetyka
zawód
Mierzy 176 cm wzrostu i waży 74 kg. Jest postawnej budowy, ani gruby, ani chudy. Włosy ma ciemnobrązowe, podobnie jak oczy, tylko te z kolei o nieco jaśniejszych tonach. Zwykle chodzi dumnie wyprostowany, z lekko uniesionym podbródkiem. Gestykulacja i dykcja typowa dla arystokraty. Wraz z początkiem lata zamienił brodę na rzecz gustownego wąsa.

Augustus Rookwood
02.08.2023, 00:20  ✶  
Miałem ochotę splunąć. Ewidentnie popełniliśmy błąd, sprowadzając tu Danielle Longbottom. Już w czasach Hogwartu była idiotką i zauważalnie z tego nie wyrosła, szukając wrogości tam, gdzie jej nie było. Dopowiadała historie niestworzone i za nic nie chciała dać się uspokoić, przechodząc do ataku. Jej słowa rzucone na wiatr, a to przecież ona mierzyła do mnie różdżką - nie odwrotnie. To ona mi groziła i jeszcze wciągała w to skołowaną Avelinę. Och, miałem ochotę dać jej ogromną nauczkę, szczególnie że nie pozwoliła po dobroci przejąć mi kontroli, tylko uparcie walczyła.
Zalewała mnie złość, przez co nie byłem w stanie racjonalnie myśleć. Oczami wyobraźni widziałem jej ciało w różnych układach w zależności od rzuconego zaklęcia, choć przecież nie byłem mordercą. Najwyraźniej potrafiłem tylko cicho, ale prawdziwie nienawidzić. A szkoda... Choć, może to właśnie był ten dzień, kiedy zamierzałem się przełamać? I to na oczach Aveliny Paxton? Śmierć jej przyjaciółki z moich rąk... To zdecydowanie zerwałoby naszą znajomość na dobre. Może właśnie to powinienem zrobić? W imię wyższego dobra? Dla niej? Nie dla mnie? Choć dla mnie, nie okłamujmy się, również byłoby to nowym początkiem.
Zacisnąłem zęby aż zgrzytnęły nieprzyjemnie. Tak się działo, kiedy władały mną silne emocje.
- Idiotko, uspokój się - warknąłem do Longbottom, łapiąc swoją różdżkę ze stolika, kiedy tylko Avelina znalazła się między nami. Fartownie, że jej zaklęcie nie podziałało. Uśmiechnąłem się do niej złośliwie. Jeśli takie będą jej zagrywki, to pojedynek skończy się szybciej aniżeli się zaczął.
- Avelino... - poprosiłem ją... niezbyt ładnie. Mój głos był przepełniony gniewem i emocjami, warczałem i chrypiałem, więc się opanowałem. Przynajmniej trochę. Co jak co, ale nie chciałem by mnie nienawidziła. Przynajmniej nie chciałem powtarzać błędów, które popełniałem w szkole, a jeszcze przy tym musiałem chronić ją przed tą wariatką, która stanęła u jej progu i oskarżała mnie o Merlin jeden wie co. Czyste nieporozumienie, a ja wrzałem? To nie było zbyt rozsądne, tak jak przywitanie zaserwowane nam przez Dani.
Moje spojrzenie nieco zelżało. Przepraszało Avelinę, ale niestety, mimo wszystko nie mogłem się skulić i odpuścić.
W takim razie sprawę będzie trzeba załatwić inaczej. Objąłem Avelinę w pasie, obracając nieco bokiem by nie miała możliwości dać mi po jajach. Była swego rodzaju żywą tarczą, ale nie zamierzałem jej używać w takim wydaniu... Ze słów Danielle wynikało, że chciała chronić przyjaciółkę, więc wątpiłem by ciskała w nas zaklęciami, jeśli miała tracić nimi w Avelinę, więc sam skierowałem prawą dłoń z różdżką w kierunku Longbottom. To będzie to.
Postanowiłem wykorzystać kształtowanie by spętać Danielle grubą liną, uniemożliwiającą machanie rękoma czy chodzenie, a co dopiero rzucanie zaklęć.

Rzut Z 1d100 - 48
Sukces!
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Augustus Rookwood (2303), Avelina Paxton (2136), Bard Beedle (2565), Danielle Longbottom (855)

Wiadomości w tym wątku
15 maja 72 [Mieszkanie Aveliny] Augustus & Avelina & Danielle - przez Danielle Longbottom - 01.08.2023, 00:39
RE: 15 maja 72 [Mieszkanie Aveliny] Augustus & Avelina & Danielle - przez Augustus Rookwood - 01.08.2023, 14:44
RE: 15 maja 72 [Mieszkanie Aveliny] Augustus & Avelina & Danielle - przez Avelina Paxton - 01.08.2023, 18:49
RE: 15 maja 72 [Mieszkanie Aveliny] Augustus & Avelina & Danielle - przez Danielle Longbottom - 01.08.2023, 22:45
RE: 15 maja 72 [Mieszkanie Aveliny] Augustus & Avelina & Danielle - przez Augustus Rookwood - 02.08.2023, 00:20
RE: 15 maja 72 [Mieszkanie Aveliny] Augustus & Avelina & Danielle - przez Avelina Paxton - 02.08.2023, 19:52
RE: 15 maja 72 [Mieszkanie Aveliny] Augustus & Avelina & Danielle - przez Bard Beedle - 17.10.2023, 17:55
RE: 15 maja 72 [Mieszkanie Aveliny] Augustus & Avelina & Danielle - przez Augustus Rookwood - 17.10.2023, 21:04
RE: 15 maja 72 [Mieszkanie Aveliny] Augustus & Avelina & Danielle - przez Avelina Paxton - 19.10.2023, 14:50
RE: 15 maja 72 [Mieszkanie Aveliny] Augustus & Avelina & Danielle - przez Bard Beedle - 19.10.2023, 16:29
RE: 15 maja 72 [Mieszkanie Aveliny] Augustus & Avelina & Danielle - przez Augustus Rookwood - 21.10.2023, 17:58
RE: 15 maja 72 [Mieszkanie Aveliny] Augustus & Avelina & Danielle - przez Avelina Paxton - 21.10.2023, 18:36
RE: 15 maja 72 [Mieszkanie Aveliny] Augustus & Avelina & Danielle - przez Bard Beedle - 21.10.2023, 21:16
RE: 15 maja 72 [Mieszkanie Aveliny] Augustus & Avelina & Danielle - przez Augustus Rookwood - 22.10.2023, 21:22
RE: 15 maja 72 [Mieszkanie Aveliny] Augustus & Avelina & Danielle - przez Avelina Paxton - 27.10.2023, 17:38
RE: 15 maja 72 [Mieszkanie Aveliny] Augustus & Avelina & Danielle - przez Bard Beedle - 01.11.2023, 12:39
RE: 15 maja 72 [Mieszkanie Aveliny] Augustus & Avelina & Danielle - przez Augustus Rookwood - 07.11.2023, 10:19
RE: 15 maja 72 [Mieszkanie Aveliny] Augustus & Avelina & Danielle - przez Avelina Paxton - 12.11.2023, 18:44
RE: 15 maja 72 [Mieszkanie Aveliny] Augustus & Avelina & Danielle - przez Bard Beedle - 14.11.2023, 21:44

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa