17.08.2023, 17:57 ✶
Zostanie utworzony temat na rozliczenia kwartału, będziesz wrzucała tam uzupełnioną oś czasu. W oparciu o uzupełnioną oś otrzymasz możliwość zmiany statystyk, przewag, zawad i rzeczy w swojej lokacji, a także spaczenia i rozpoznawalności. Te rzeczy będą później sprawdzali mg pod kątem twoich pozafabularnych opisów i rozegranych sesji (wątpię żebym miała komukolwiek zablokować rozwój bo to raczej gracze najlepiej znają swoją postać, ale gdyby coś było totalnym zaprzeczeniem rozegranych fabuł to to odrzucę). Nie wrzuciłam rozliczenia tego kwartału ponieważ mg i moderacja muszą to wszystko wyklikać, a wszyscy pojechali na wakacje, nie mieli czasu, albo kończyli zaległe rzeczy, więc bez sensu było to wrzucać (brak mocy przerobowych żeby to sprawdzić). Jeżeli uda mi się nadrobić zaległości zgodnie z planem, to do końca sierpnia rozliczenia wiosny będą już wisiały na forum i każdy dostanie z dwa tygodnie na ogarnięcie sobie tego. Jeżeli ktoś akurat wtedy wyjeżdża to po prostu podbije temat postem z informacją, że potrzebuje więcej czasu, żebyśmy go nie wywalili do nieaktywnych razem z resztą osób, które już z nami nie grają.
Jeżeli chcesz zacząć uzupełniać to już teraz, możesz to zrobić. Oś czasu należy uzupełnić linkami do rozegranych sesji fabularnych, a także fabularnym opisem jej rozwoju, zarówno w oparciu o rozegrane sesje, jak i o rzeczy, które działy się "w tle". Na przykład, jeżeli Victoria wieczorami zaczytywała się w książkach o wróżbiarstwie, to warto o tym w rozwoju wspomnieć, na potrzeby tego lub przyszłego kwartału. Możesz w ten sposób uzupełnić sobie luki, których nie rozegrałaś z dowolnych przyczyn (tak, "nie chce mi się pisać 5 sesji jak biję pięściami w worek treningowy" to spoko przyczyna).
Ponieważ czasami dostaję pytania o to jakiego typu rozwoje zwykle odrzucam na forum, to jako przykład czegoś co na pewno nie przejdzie: próba zmniejszenia rozpoznawalności Victorii, chociaż piszą o niej w gazetach.
Jeżeli chcesz zacząć uzupełniać to już teraz, możesz to zrobić. Oś czasu należy uzupełnić linkami do rozegranych sesji fabularnych, a także fabularnym opisem jej rozwoju, zarówno w oparciu o rozegrane sesje, jak i o rzeczy, które działy się "w tle". Na przykład, jeżeli Victoria wieczorami zaczytywała się w książkach o wróżbiarstwie, to warto o tym w rozwoju wspomnieć, na potrzeby tego lub przyszłego kwartału. Możesz w ten sposób uzupełnić sobie luki, których nie rozegrałaś z dowolnych przyczyn (tak, "nie chce mi się pisać 5 sesji jak biję pięściami w worek treningowy" to spoko przyczyna).
Ponieważ czasami dostaję pytania o to jakiego typu rozwoje zwykle odrzucam na forum, to jako przykład czegoś co na pewno nie przejdzie: próba zmniejszenia rozpoznawalności Victorii, chociaż piszą o niej w gazetach.
with all due respect, which is none