06.11.2022, 23:08 ✶
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13.04.2026, 22:25 przez Vakel Dolohov.)
Mind full of stars and rage
![[Obrazek: imgproxy.php?id=nJVpRG7.png]](https://secretsoflondon.pl/imgproxy.php?id=nJVpRG7.png)
looking half a corpse
and half a god
and half a god
~ ✶ ~
Siedzi sam w swoim wielkim mieszkaniu, pałaszuje klejnoty wpatrując się z uwielbieniem w lustro i tonie coraz bardziej w objęciach rodzinnych klątw. Może sprawiać wrażenie miłego, ale to tylko pozory - paskuda z niego straszna na zewnątrz i w środku. Autor siedmiu książek o wróżeniu i numerologii.
Wielki pan celebryta, który ma się za kogoś jeszcze większego, bo tylko to ma - swoją sławę, swoją siłę i swoje bogactwo. Wyjątkowo popularny już od czasów wczesnego dzieciństwa. Jego publiczne życie to pasmo nieprzerwanych sukcesów. Prywatnie - ten człowiek chodząca porażka z delikatnym potknięciem w młodości, kiedy prawdziwie się zakochał, na szczęście ojciec zdzielił go za to wystarczająco mocno i znalazł mu odpowiednią ilość żon, aby skutecznie wybić mu takie rzeczy z głowy.
Za dnia idealny naukowiec i mąż, w nocy zawistna kreatura niepotrafiąca znieść tego, jak bardzo tonie w nieszczęściu, kiedy wszyscy inni wspaniale się bawią. Wbrew wszelkiej logice wcale nie przeszkadza mu to w czuciu się lepszym od ciebie.
![[Obrazek: imgproxy.php?id=0XTKlkG.png]](https://secretsoflondon.pl/imgproxy.php?id=0XTKlkG.png)
Poznajmy się bliżej
W lustrze Ain Eingarp widzę jak przekraczam drzwi wejściowe Instytutu Ætheria. Idę przez nie powoli, ale pewnie. Napawam się tą chwilą - jest dla mnie ważna. Bogin przyjmuje przy mnie formę mojego ojca. Na sam widok zaciskam oczy w strachu, przygnieciony wspomnieniami. Amortencja pachnie mi kadzidłem, świecami do medytacji, atramentem, włosami Peregrinusa, soczystą persymoną i świeżo umytą podłogą. Moje ulubione zaklęcie to chłoszczyść. Bardzo lubię czystość. Mój patronus przyjmuje formę dzika. Wróżbiarstwo to dla mnie całe życie. Urodziłem się z trzecim okiem i już od dziecka widziałem przyszłość. Od zawsze wierzę w fatum wiszące nad człowiekiem i z łatwością odczytuję to, co zostało nam zapisane w gwiazdach. Czarna magia? Cóż... cel uświęca środki. Krzywda innych nie napełnia mnie jednak rozkoszą. Za swoje największe osiągnięcie uważam moją karierę. Nikt nie osiągnął w dziedzinie numerologii i wróżbiarstwa tyle, co ja. Stoję po stronie samego siebie. Moje serce należy do Peregrinusa, nie da się temu zaprzeczyć. Morpheus żyje w nim i wciąż je rozpala, ale nigdy już nie będzie jego właścicielem.
I wasn't born to be soft and quiet.
I was born to make the world shatter
and shake at my fingertips
I was born to make the world shatter
and shake at my fingertips
with all due respect, which is none