• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Urszula Brzęczyszczykiewicz

Urszula Brzęczyszczykiewicz
à La Folie
And was it his destined part
Only one moment in his life

To be close to your heart?
sława
IV
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
malarka
Piwne oczy i brązowe włosy z miedzianym połyskiem, czasem z rozjaśnianymi pasmami lub po całości. Ma 165cm wzrostu, a sylwetkę szczupłą i chudą. Zawsze stara się prezentować, jakby była na właściwym miejscu. Zawsze zadbana, ładnie uczesana i ubrana. Wygląda na starszą niż jest w rzeczywistości, czy to przez zachowanie, ubiór czy ogólny wygląd - chce żeby brano ją na poważnie, jednak kiedy się rozluźni, podpatrzone u innych maniery łatwo znikają. Czasem kiedy mówi, słychać francuski akcent, który szczególnie wychodzi kiedy jest pod wpływem silnych emocji. Ciągnie się za nią zapach białego piżma, jaśminu i kwiatu bawełny.

Lyssa Dolohov
09.09.2023, 19:03  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20.09.2023, 14:41 przez Lyssa Dolohov.)  
02.06.1972,
Londyn

Droga Ulo,
Przepraszam, że tyle zajęło mi skreślenie tych paru słów. Wciąż jeszcze próbuję objąć rozumem to, co stało się na Beltane, ale im bardziej próbuję, tym bardziej wydaje się to niemożliwe, szczególnie biorąc pod uwagę wciąż napływające rewelacje odnośnie zniszczeń, motywów czy zaginięć.
Mam nadzieję, że dom w którym mieszkasz nie ucierpiał zbytnio podczas wichury, a wszyscy domownicy, łącznie z kaczką, są cali i zdrowi - łącznie z tobą. Bo jesteś, cała i zdrowa, prawda?

Londyn ma się dobrze. Kamienice stoją jak stały i mam wrażenie, że wichura w ogóle tutaj nie dotarła, a przynajmniej nie zauważyłam żadnych przesłanek ku temu, żeby było inaczej.

Przyznam ci się też szczerze, że nie miałam okazji zajrzeć na twoje stoisko podczas święta. Może przypadkiem je ominęłam, albo nie zauważyłam w tłumie jaki panował na polanie, za co szczerze przepraszam, chętnie bym jednak obejrzała twoje prace, jeśli tylko byś mi na to pozwoliła, bo przyznam się, że sama jestem w głębi duszy artystką. Co prawda bliżej mi do malarstwa, ale ta dziedzina i rysunek to praktycznie bliźniaczki.

Ariel? Jaki Ariel. Nigdy nie słyszałam o kimś podobny. Widzisz? Już zapomniałam. Niemniej jednak spotkam się z tobą z rozkoszą, najchętniej w Dolinie Godryka. Londyn zbrzydł mi nieco, a chętnie zobaczyłabym jak wygląda twoje miasto, kiedy nie trwają akurat jakieś święta.

Za rysunek dziękuję ci z całego serca. Zajmie honorowe miejsce na ścianie nad moim biurkiem, żebym mogła na niego spoglądać jak najczęściej.

Lyssa M.

la douleur exquise
Or was he fated from the start
to live for just one fleeting instant,
within the purlieus of your heart.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Wiadomości w tym wątku
Urszula Brzęczyszczykiewicz - przez Ula Brzęczyszczykiewicz - 26.11.2022, 16:03
RE: Urszula Brzęczyszczykiewicz - przez Sarah Macmillan - 26.03.2023, 21:54
RE: Urszula Brzęczyszczykiewicz - przez Lyssa Dolohov - 09.09.2023, 19:03
RE: Urszula Brzęczyszczykiewicz - przez Philip Nott - 27.09.2023, 16:30