Jeździec bez głowy
Beltane już minęło. Jego największe, najbardziej szkodliwe dla ludzi efekty zostały już usunięte, a Polaną Ognisk zajął się znany wam wszystkim Departament Tajemnic. Byłoby naprawdę miło, gdyby wasze biura mgły postawić tutaj kropkę, albo przynajmniej przecinek, ale maj nie był luźnym miesiącem - był miesiącem napięć i niedopowiedzeń. Nie wszyscy z was wiedzieli, co dzieje się tam na górze, ale mogliście być całkowicie pewni, że Harper Moody zrobiła coś kompletnie nieoczekiwanego, pojawiając się na sabacie. Zarówna ona jak i Bones mieli znajdować się wtedy poza jego obszarem, nadzorując wszystko z góry. Co więc skłoniło ją do zmiany planu i... Dlaczego właściwie zdawało się to być owinięte jakąś niezrozumiałą mgiełką tajemnicy?
Co tam się działo?!
Postacie, które brały udział w sprawie Beltane, zostały wezwane na rozmowę do gabinetu swojego przełożonego. Możecie dobrać dowolną, pasującą wam, majową datę. Zaznaczcie ją wyraźnie na górze posta, wchodząc do zalinkowanego poniżej, zbiorowego wątku. Poza odpowiedzią na pytania możecie umieścić w poście wszelkie dodatkowe uwagi i wątpliwości, którymi postać chce podzielić się przełożonymi. Na dole posta możecie (ale nie musicie) wykonać rzut na informacje, które postać dostrzegła w międzyczasie lub podczas tej rozmowy. Mistrz gry dopasuje je do tego, co postać rozgrywała w kwartale (przejrzę wasze dotychczasowe sesje z osi), a także wyniku rzutu (więcej informacji poniżej). Jeżeli z jakiegoś powodu postać nie mogła rzucić kością w maju (na przykład tak jak Heather przebywa w szpitalu, albo może ktoś ma ten maj tak zapchany, że się nie pojawi w Biurze nawet na piętnaście minut), proszę o kontakt indywidualny - ustalimy inną datę, inne rozwiązanie lub szef odwiedzi was na miejscu.
Post mistrza gry.
Rzut na informacje
To ile z ukrytych informacji odczytała wasza postać, jest zależne od rzutu, jaki wykonacie w powyższej sesji. Postać otrzymuje +20 do rzutu, jeżeli wzięła udział w wydarzeniu Słońce i Księżyc i wylosowała na kości pęknięć Koszmar Harper (należy zalinkować tę sesję na dole fabularnego posta). Koszmar Harper mógł zostać wylosowany w dowolnym momencie - przed lub po poście na rozmowie w gabinecie przełożonego. Jeżeli rozmowa dzieje się po, to informacje od mistrza gry można połączyć w spójną historię od razu, jeżeli przed - postać połączy fakty dopiero po dacie sesji w ramach wydarzenia Słońce i Księżyc.
Rzut wykonujecie korzystając z komendy [roll=1d100]. Wyniki pomiędzy 1-60 dają wam zerowe lub znikome informacje, wyniki pomiędzy 61-100 dają wam szersze pole widzenia. Informacje zostaną nadesłane przez mistrza gry drogą prywatnej wiadomości i mogą różnić się pomiędzy postaciami. Jeżeli chcecie się nimi powymieniać, proszę o przekazywanie ich sobie drogą fabularną.
Nie jest on obowiązkowy.
Stanley
Uszło ci na sucho. A przynajmniej tak mogłeś myśleć, skoro już minął ponad miesiąc od dnia, kiedy do podrzuciłeś głowę Greybacka do gabinetu Harper. Masa przesłuchań, rezultatów zero, można się było poklepać po ramieniu z poczuciem dobrze wykonanego zadania, ale... okazało się, że łut szczęścia się wyczerpał, a osoba, która zauważyła, jak grzebiesz przy poczcie, zdecydowała się wreszcie odezwać. Indywidualne zadanie znajduje się w temacie twojej korespondencji. Możesz zareagować na nie wedle uznania - próbą ucieczki, przekrętu, pogodzeniem się z losem lub nieprzewidzianym przeze mnie podczas pisania tego tekstu popisem kreatywności.
Panie, ja już pół lipca napisałem
Ze względu na obsunięcie czasowe irl, wszelkie Zakonowe i BUMowe sesje związane z tą sprawą, postarałam się przesunąć jak najdalej w lato. Zdaję sobie sprawę z tego, że to nie jest najbardziej komfortowe ze strony fabularnej, ale proszę na przymknięcie oka - jakoś musimy iść do przodu, a te sprawy nie mogą pozostać nierozwiązane. Możecie spodziewać się dodatkowych sesji i listów w odpowiedzi na wasze reakcje. W sytuacjach problematycznych piszcie po prostu bezpośrednio do mnie i coś wymyślę.