- Tak naprawdę trochę mi głupio, że zawsze spotykamy się w takich okolicznościach. - Spotykała się z Florence tylko wtedy kiedy czegoś od niej potrzebowała. Zdawała sobie z tego sprawę i chyba stwierdziła, że warto by było to zmienić, chociaż pewnie i jednej i drugiej nie do końca przeszkadzał taki układ. Nie były jakimiś typowymi przyjaciółkami, które spędzały ze sobą co drugi dzień i plotkowały o wszystkim i o niczym.
- Jasne, już zamykam. - Ruszyła w stronę drzwi balkonowych, które były otwarte na oścież. Jako, że przyczłapał się do nich Pierdoła to poszła jeszcze zamknąć go w sypialni, żeby zwierzę przypadkowo nie nawdychało się tego dymu.
- To dzisiaj zaliczysz kolejny test, niedługo dojdziesz do perfekcji Flo. - Yaxley nie miała pojęcia ilu osobom przytrafiło się to samo co jej, ale skoro czytała o tym w gazecie, to to przekleństwo musiało dotyczyć większej ilości. Miała nadzieję, że uda im się naprawić jej serce i umysł, że sytuacja wróci do normy, bo było to naprawdę męczące.
Yaxley sięgnęła do kieszeni spodni po swoją srebrną zapalniczkę zippo i podała ją Bulstrode. Wyciągnęła świecie z torby, a następnie ułożyła na podłodze w kształt okręgu. Był dosyć spory, zamierzała się w nim wygodnie rozsiąść. Obejrzała jeszcze efekt swojej pracy, żeby mieć pewność, że wszystko wygląda w porządku. - Myślę, że jest dobrze. - Dodała jeszcze, po czym spojrzała na Florence, aby zobaczyć jej reakcję, to ona była w tej sytuacji specjalistką i znała się na tym, co teraz tutaj robiły.
- Jeśli będzie potrzeba to załatwię nowe świece, nie wiem jednak jak się za te wszystkie przysługi odpłacę. - Wolała nie mieć długów u przypadkowych osób, jeśli jednak sytuacja tego będzie wymagała, to się poświęci.
- Oczywiście, poinformuję cię, jeśli coś będzie nie tak. Mam jednak wrażenie, że wszystko pójdzie po naszej myśli. - Flo znała się na rzeczy, a dobre nastawienie to była podstawa. Nie mogło być inaczej. Geraldine ruszyła w stronę okręgu, a następnie usiadła na jego samym środku. Skrzyżowała nogi, siedziała po turecku. Przymknęła przy tym oczy i czekała, aż Bulstrode zacznie działać.