- Pochodzenie; Everard Carrow -> Talbot Carrow
- Rozpoznawalność
Kod:Alanna miała dość paskudny, "wiedźmi" charakter i dawała czasem popalić swoim współpracownikom, niemniej ze swoich obowiązków się wywiązywała. W każdym razie, w obrębie "swojego" Departamentu jest siłą rzeczy kojarzona. Kordelia stara się w miarę utrzymywać dotychczasowy stan rzeczy, aczkolwiek jednocześnie stopniowo, bardzo powoli, próbuje usunąć się bardziej w cień, stać się mniej zauważalną przez otoczenie. - Nowy opis przewagi "Kłamstwo"
Kod:Jeszcze przed śmiercią musiała nauczyć się ukrywać prawdę przed... wszystkimi. Przed ukochanym, w nadziei że zdąży zmienić decyzję rodziców. Przed rodzicami, w obawie o ich reakcję. Przed siostrą, żeby jej nie obciążać własnymi problemami. Przed znajomymi i tak dalej, i tak dalej - spora część jej życia utkwiła w spirali kłamstw. A teraz, będąc w ciele śmierciożerczyni, Kordelia ponownie musiała utkać sieć kłamstw, by ukryć, że w ciele Alanny tkwi tak naprawdę ktoś zgoła inny. - Zauroczenie -> 3 kropki (+800PD)
- Wiedza o świecie -> 2 kropki (-100PD)
- Charyzma -> 3 kropki (-400PD)
- Nowa przewaga (-300 PD)
Kod:[Przewaga="[Przewaga] Hipnoza [III]"]Co to za amnezjator, który nie umie namieszać w czyichś wspomnieniach? No właśnie. Tak że... popatrz, złociutki, na to wahadełko i wsłuchaj się w mój głos.[/Przewaga] - Nowa zawada
Kod:[Zawada="[Zawada] Uczulenie - Brokuły [I]"] Serio. Zjedzenie tej zieleniny generalnie mocno wychodzi bokiem, a dotknięcie z reguły kończy się swędzeniem. O zgrozo. A takie to dobre warzywo było, gdy jeszcze żyła...[/Zawada]
[Zawada="[Zawada] Uczulenie - koty[I]"]Jak na złość okazało się, że przygarnięcie sierściucha to bardzo, bardzo zły pomysł; napady kichania i łzawiące oczy znakomicie utrudniają życie.[/Zawada]
[Zawada="[Zawada] Drobny lęk [I]"] Boi się o siostrę. Bała się jeszcze przed śmiercią, że stanie się jej jakaś krzywda ze strony zwolenników Voldemorta, a gdy wróciła do życia... cóż, boi się o nią jeszcze bardziej, widząc od środka, do czego oni wszyscy są zdolni. Stąd też stara się ją mieć w miarę na oku.[/Zawada] - Edukacja
Kod:Alanna: Hogwart, Slytherin; była raczej dość przeciętną uczennicą, nie licząc dziedziny Zauroczeń, w której celowała (i zdarzało się nie mieć skrupułów w szlifowaniu czarów na żywym organiźmie). Kursy przygotowujące do pracy w Czarodziejskim Pogotowiu Ratunkowym
Kordelia: Hogwart, Ravenclaw - całkiem lubiła się uczyć, toteż należała do kręgu prymusów; była też Prefektem, a następnie i Prefektem Naczelnym.
Suma wag: 10
adnotacja moderatora
Podmieniłam ci treść, zweryfikuj proszę jeszcze, czy wszystko się na 100% zgadza, bo chorutka jestem, ale wydaje mi się, że jest ok. @Alanna Carrow