20.09.2023, 21:41 ✶
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08.10.2023, 15:54 przez Morgana le Fay.)
20.05.72
Panie Prewett,przytoczył mi Pan tu tyle nazwisk, że aż zacząłem się w nich gubić. Najchętniej odpisałbym, by trzymał się Pan z daleka od Kniei Godryka. Nie na darmo umieszczono przed wejściem do tego miejsca tablice informacyjne z zakazem wstępu (chociaż, naturalnie, doceniam przesłane mi informacje i obiecuję, że dogłębnie je przeanalizuję).
Ale na szpony hipogryfa, naprawdę chciałby Pan, żebym przydzielił Panu kogoś z Komitetu ds. Utylizacji Niebezpiecznych Stworzeń? Nawet niebezpieczne stworzenia mają prawo istnieć! Jeśli atakują, atakują zazwyczaj dlatego, że ktoś wchodzi na ich terytorium! Póki nie będę absolutnie przekonany, że należy zutylizować widma, nikogo stamtąd Panu nie przydzielę.
Szef Departamentu Kontroli Nad Magicznymi Stworzeniami
Lazarus Rowle
Ps: Tak sobie jeszcze myślę, że być może mógłby Panu pomóc Sebastian MacMillan. Nie nakażę mu współpracy z Panem, to bardzo specyficzny człowiek, ale kompetentny.
Ps2: Proszę również nie pozwolić mu umrzeć, gdyby się Pan zdecydował wbrew zakazom Ministerstwa Magii wejść do Kniei Godryka w jego towarzystwie.