• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Ulica Pokątna v
« Wstecz 1 … 5 6 7 8 9 Dalej »
[10.05.1972] Nic tak dobrze nie mówi dziękuję jak kawa

[10.05.1972] Nic tak dobrze nie mówi dziękuję jak kawa
królowa nocy
some women are lost in the fire
some women are built from it
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
auror, twórca eliksirów
Ma długie do pasa, bardzo ciemnobrązowe, wpadające w czerń włosy. Te, zwykle rozpuszczone lub spięte jakąś spinką, okalają owalną twarz o oliwkowej karnacji, skąd spoglądają spokojne, brązowe oczy. Nie jest przesadnie wysoka, mierzy 167 cm wzrostu i jest stosunkowo szczupła. Swoje bardzo kobiece kształty lubi podkreślać ubiorem. Nosi się najczęściej w czerni. Ciągnie się za nią mgiełka delikatnych perfum – o ciepłej nucie drzewa sandałowego, wanilii, jaśminu, konwalii i pomarańczy.

Victoria Lestrange
23.09.2023, 00:54  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23.09.2023, 00:55 przez Victoria Lestrange.)  

Atreus był chyba jedyną osobą, z którą zaczynała listy od nazwiska. I uważała to nawet za całkiem urocze i zabawne, więc się nie obruszała za to, kiedy tak zaczął i jakoś… zostało. Rzuciła torebkę na oparcie fotela i rozsiadła się wygodnie, pod stołem zakładając nogę na nogę.

– Aha? No jak chcesz to się możemy później przejść Pokątną pod rękę i zaraz się ktoś przyczepi i jutro wylądujemy w gazecie – mówiła to trochę sarkastycznie, bo przez te dziesięć dni stali się niemałą sensacją. W Ministerstwie szeptali, kiedy Victoria przechodziła obok, gapili się, widziała już różne dziwne artykuły w gazecie – na różnych stronach… Nagle na ulicach jej twarz przestała być taka anonimowa. Wystarczyłoby teraz zrobić coś odrobinę wykraczającego od normy w miejscu tak publicznym jak Pokątna na przykład i wzmianka w gazecie była wręcz gwarantowana. Kiedy kelnerka się pojawiła, Victoria poprosiła o herbatę i ciastko. Miała wrażenie, że gdy kobieta odeszła, to przyglądała im się, jakby nie była pewna, czy rozpoznaje te twarze, czy jednak nie.

– W praktyce rozumiem doskonale… – westchnęła. Atreus zapewne czuł się tak samo jak ona: czyli przemielony przez maszynkę do mięsa i zostawiony w kawałeczkach w jakiejś chłodni. Albo i gorzej… w końcu to nie ją musieli zabierać do spirytysty. – Wypisali nas pod koniec dnia, tego nieszczęsnego drugiego maja. Ale prawdę mówiąc nie pozwolili nam samemu wrócić do domu, ktoś musiał nas odebrać – kobieta westchnęła i założyła sobie kosmyk ciemnych włosów za ucho. – Zrozumiałam po przejściu dwudziestu metrów dlaczego. Chyba nigdy nie byłam taka słaba jak wtedy – jasne, potem się polepszało, z dnia na dzień było lepiej… za wyjątkiem tego zimna. – Cynthia mnie badała. Mówiła, że mam lekką anemię i że moje ciało się… przygotowuje do hibernacji? Nie wiem, nie znam się. Nie rozumiem tego. Swoją drogą kazała cię pozdrowić. Skarżyła się, że nie wpadasz po raporty – uśmiechnęła się pod nosem, wspominając rozmowę ze swoją przyjaciółką, sprzed kilku dni. Dużo się ostatnio działo, za dużo. – Poza tym reszta czuje się dobrze. Mavelle… Zdaje się, że On coś jej zrobił Tam. Twoja siostra wpadła nas odwiedzić i mówiła, że trzeba będzie ją zbadać. Ale to nie wpływa na jej stan zdrowia. A Patrick… Zamiast odpoczywać żądał pióra i sowy – westchnęła, wzruszyła ramionami i pokręciła głową. Miała wrażenie, że z całej trójki to ona leżała wtedy w tym niewygodnym łóżku najspokojniej. – Wrócili już do pracy – dodała, gwoli wyjaśnienia. – Mówili coś czemu musieli cię zabrać aż do kowenu? – zapytała po chwili.

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Atreus Bulstrode (1906), Victoria Lestrange (2456)

Wiadomości w tym wątku
[10.05.1972] Nic tak dobrze nie mówi dziękuję jak kawa - przez Atreus Bulstrode - 15.09.2023, 03:54
RE: [10.05.1972] Nic tak dobrze nie mówi dziękuję jak kawa - przez Victoria Lestrange - 15.09.2023, 08:20
RE: [10.05.1972] Nic tak dobrze nie mówi dziękuję jak kawa - przez Atreus Bulstrode - 22.09.2023, 00:14
RE: [10.05.1972] Nic tak dobrze nie mówi dziękuję jak kawa - przez Victoria Lestrange - 23.09.2023, 00:54
RE: [10.05.1972] Nic tak dobrze nie mówi dziękuję jak kawa - przez Atreus Bulstrode - 29.09.2023, 02:13
RE: [10.05.1972] Nic tak dobrze nie mówi dziękuję jak kawa - przez Victoria Lestrange - 05.10.2023, 21:30
RE: [10.05.1972] Nic tak dobrze nie mówi dziękuję jak kawa - przez Atreus Bulstrode - 11.10.2023, 02:14
RE: [10.05.1972] Nic tak dobrze nie mówi dziękuję jak kawa - przez Victoria Lestrange - 12.10.2023, 18:55
RE: [10.05.1972] Nic tak dobrze nie mówi dziękuję jak kawa - przez Atreus Bulstrode - 15.11.2023, 02:39
RE: [10.05.1972] Nic tak dobrze nie mówi dziękuję jak kawa - przez Victoria Lestrange - 10.12.2023, 02:18

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa