09.11.2022, 21:34 ✶
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02.07.2023, 22:41 przez Daisy Lockhart.)
Daisy Athena Lockhart
Daisy to ładna dziewczyna o rozmarzonych oczach. Kiedy na kogoś patrzy, tej osobie może się wydawać, że nagle stała się całym światem dla młodziutkiej dziennikarki. Na tle innych czarownic wyróżnia się gęstymi, kręcącymi się rudo-brązowymi włosami. Chętnie nosi je zaplecione w kucyk. Nie jest ani przesadnie wysoka (mierzy ok. 165 cm wzrostu), ani krzepko zbudowana. Choć lubi ładnie wyglądać, ceni sobie wygodę. Zazwyczaj można ją spotkać albo z aparatem fotograficznym u szyi, albo z notatnikiem i piórem w ręku. Pojawia się na większości istotnych, publicznych uroczystości w Ministerstwie Magii. Czasem w towarzystwie swojego brata.
Poznajmy się bliżej
♦ W lustrze Ain Eingarp widzę... siebie z moich fantazji.
♦ Bogin przyjmuje przy mnie formę... śmiejącej się ze mnie grupy czarodziei bez twarzy
♦ Amortencja pachnie mi... perfumami i ciepłem kominka
♦ Moje ulubione zaklęcie to... Confundus!
♦ Mój patronus przyjmuje formę... wściekłego manula stepowego
♦ Wróżbiarstwo to dla mnie... coś interesującego, ale wierzę w nie tylko wtedy, gdy wróżby są dla mnie pomyślnie!
♦ Czarna magia? Cóż... użyłabym jej, gdyby wszystkie inne metody zawiodły
♦ Za swoje największe osiągnięcie uważam... pracę dla "Czarownicy" i "Proroka Codziennego"
♦ Stoję po stronie... po mojej stronie
♦ Moje serce należy do... chciałabym powiedzieć, że kogoś konkretnego, ale tak naprawdę to chyba do moich własnych fantazji