16.11.2022, 22:59 ✶
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29.06.2024, 15:22 przez Daisy Lockhart.)
Poczta Daisy Lockhart
![[Obrazek: 6af32ec73b0dab60c0782b014dcf483e.jpg]](https://i.pinimg.com/736x/6a/f3/2e/6af32ec73b0dab60c0782b014dcf483e.jpg)
Daisy to ładna dziewczyna o rozmarzonych, zielonych oczach. Kiedy na kogoś patrzy, tej osobie może się wydawać, że nagle stała się całym światem dla młodziutkiej dziennikarki. Na tle innych czarownic wyróżnia się gęstymi, kręcącymi się rudo-brązowymi włosami. Chętnie nosi je zaplecione w kucyk. Nie jest ani przesadnie wysoka (mierzy ok. 165 cm wzrostu), ani krzepko zbudowana. Choć lubi ładnie wyglądać, ceni sobie wygodę. Zazwyczaj można ją spotkać albo z aparatem fotograficznym u szyi, albo z notatnikiem i piórem w ręku. Pojawia się na większości istotnych, publicznych uroczystości w Ministerstwie Magii.
16.11.2022, 22:59 ✶
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29.06.2024, 15:22 przez Daisy Lockhart.)
Poczta Daisy Lockhart![]() Około 175 centymetrów wzrostu. Jasnobrązowa czupryna, latem łatwo rozjaśniająca się od słońca. Młodzieńcza twarz, sprawiająca raczej przyjazne wrażenie. Dość szczupły, choć nie wymizerowany.
10.01.2023, 11:14 ✶
20.03.72 Kochana siostrzyczko! Dziękuję, muffinka była tak piękna, że najpierw zrobiłem jej zdjęcie z moją książką i dopiero potem ją zjadłem. Co można poradzić? Nie każda kobieta jest tak inteligentna, jak Ty. Dobrze za to, że niektóre z nich mają inne talenty. Na całe szczęście do wypieków nie potrzeba mądrości, a ten okazał się przepyszny. Twój brat Darcy Ubrany na czarno. Z bliznami na twarzy. Puste spojrzenie. 180cm.
16.01.2023, 21:34 ✶
Prosta, ale ewidentnie droga papeteria z bardzo schludnym charakterem pisma.
Szanowna Panno Lockhart Uprzejmie dziękuję za zadanie sobie trudu i przesłanie mi tej nieoczekiwanej pamiątki z balu. Z uszanowaniem, Martin Crouch Drobniutka, choć wysoka na 177 centymetrów wzrostu, o popielatych włosach. Śmiech przywodzący na myśl świergot ptaków. Śpiewny, uroczy głos. Choroba objawia się u niej srebrnymi tęczówkami i wędrującym rumieniem.
Ubrany na czarno. Z bliznami na twarzy. Puste spojrzenie. 180cm.
30.06.2023, 22:22 ✶
Prosta, ale ewidentnie droga papeteria ze schludnym (jak ostatnio) charakterem pisma.
Wysłane 5 maja 1972. Szanowna Daisy Od tych kilku dni zastanawiałem się, czy powinienem do Ciebie napisać. Beltane zakończyło się dla mnie w sposób dość nieoczekiwany, nawet jeśli opuściłem polanę przed atakiem, ale już na drugi dzień moje wspomnienia wróciły do czasu mile spędzonego z Tobą. Otworzyłaś mi oczy na fotografię, która do tej pory kojarzyła mi się z nudnymi kadrami wypełnionymi nieskończonymi ilościami członków mojej rodziny. Zaklęcie urywku rzeczywistości na małym kartoniku to rzecz niezwykła. Bardzo chętnie nauczyłbym się tej sztuki, co wypadałoby rozpocząć od doboru odpowiedniego narzędzia. Czy zechcesz kiedyś spotkać się, by porozmawiać ze mną na ten temat? Dziękuję za przesłane zdjęcia. Są cudowną pamiątką i chętnie będę odświeżał dzięki nim wspomnienia. Martin Ubrany na czarno. Z bliznami na twarzy. Puste spojrzenie. 180cm.
09.07.2023, 16:55 ✶
Odpisane jak najszybciej.
Szanowna Daisy Cieszy mnie, że się zgodziłaś. Termin spotkania mi odpowiada. Aleja Horyzontalna wydaje się lepszym miejscem na miejsce zbiórki, jest mniej zatłoczona. O wydarzeniach nocy po Beltane opowiem Ci podczas spotkania. Trudno jest zamknąć je w słowie pisanym. Martin Około 175 centymetrów wzrostu. Jasnobrązowa czupryna, latem łatwo rozjaśniająca się od słońca. Młodzieńcza twarz, sprawiająca raczej przyjazne wrażenie. Dość szczupły, choć nie wymizerowany.
15.07.2023, 23:42 ✶
Daisy, czy wiesz, jakie kwiaty lubi Eunice? Albo jakie lubi wino? Albo jakie lubi cokolwiek...? W czerwcu ma urodziny i nie chciałbym podarować jej czegoś, za czym nie przepada. Zaraz, zapomnij, ona jest bogata, nieważne, co jej podaruję, i tak już to ma... Stosunkowo wysoki mężczyzna, mierzący sobie 183 centymetry wzrostu. Posiada włosy barwy ciemnego blondu i jasne, błękitne oczy. Budowa jego ciała jest atletyczna, a na twarzy często widnieje lekki, szelmowski uśmieszek. Porusza się z nonszalancją i pewną niedbałością.
20.09.2023, 20:57 ✶
lipiec 1972
Szanowna panno Lockhart, Jak zapewne mogło dotrzeć do Panny, 26 lipca ma odbyć się honorowy pojedynek między Louvainem Lestrangem, a Philipem Nottem. Mając w pamięci dobre wspomnienia związane z balem charytatywnym, który odbywał się u rodziny Longbottom, przesyłam imienne zaproszenie z osobą towarzyszącą, z którego proszę skorzystać, jeśli tylko wzięcie udziału w tym wydarzeniu wydaje się chociaż odrobinę interesujące. Pozdrawiam serdecznie,
Atreus Bulstrode Brązowe, niezbyt długie włosy, często rozczochrane. Wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana.
Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale czystokrwistych zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty.
W tłumie łatwo może zniknąć.
Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.
25.09.2023, 17:29 ✶
20.05.72 Szanowna Panno Lockhart, w artykule w Proroku Codziennym na temat poszukiwań zaginionych po Beltane ukazało się wykonane przez Panią zdjęcie, przedstawiające stado spłoszonych zwierząt. Ze względu na akcję, jaką obecnie Brygada Uderzeniowa przeprowadza w Kniei Godryka, byłabym wdzięczna za odpowiedzi na następujące pytania: - w którym miejscu napotkano to zwierzęta? Załączam mapę, na której można oznaczyć spotkanie - w którą stronę się poruszało? - czy natknęła się Pani na to, co spłoszyło zwierzęta? Z pozdrowieniami Detektyw Brygady Brenna A. Longottom Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
Brązowe włosy, granatowe, błyszczące oczy, kapelusz i wieczny uśmiech na twarzy! Isaac ma 186 cm wzrostu, więc na randkę przygotuj szpilki:*
Pachnie dymem, bursztynem oraz wanilią.
23.07.2024, 09:58 ✶
Manchester,
Droga kuzynko,15.08.1972 niedawno wróciłem do Anglii i pomyślałem sobie, czy nie wybrałabyś się ze mną do teatru? Wiem, że ostatni raz widzieliśmy się jak miałaś jakieś osiem czy dziewięć lat (często spędzałem u Was wakacje), ale milo by było odmówić kontakty. P.S okej, załatwmy to po Lockhart'owemu - mam do Ciebie interes i muszę z Tobą porozmawiać (zapłacę za obiad i teatr).
Twój kuzyn, Isaac Bagshot |
|