Droga Guinevere,
tak pomyślałem, że może Cię to zaciekawić i zainteresować. Sam jestem bardzo zaintrygowany - zdradzę ci, że miałem okazję badać te okolice... ale odrobina strasznych historii może będzie adekwatna do opowiedzenia przy ognisku?
Dolina Godryka mieści się obok magicznego lasu Kniei Godryka i jest zamieszkiwana przez prawdziwą śmietankę towarzyską czarodziejskiego świata. Można tam znaleźć wiele starych posiadłości największych czystokrwistych rodów. Jak więc widzisz - jest to miejsce z długą i bogatą historią. Na pewno miałabyś co tam robić, wiele historii zapewne nadal czeka na odkrycie pośród tamtejszych ruin. Szacuje się, że miejsce to zostało wzniesione około IX wieku - to tutaj przyszedł na świat jeden z najsłynniejszych czarodziei naszej historii - Godryk Gryffindor. Jest tutaj wiele niesamowitych i magicznych miejsc. To tutaj też miało miejsce Beltane, o którym zapewne słyszałaś. To właśnie po nim dzieją się te cuda z magią, której doświadczają nawet mugole. Albo tylko mugole.
Mam nadzieję, że zabierzesz dobry nastrój i może notatnik, by spisać wszystko, co ciekawe? Mile widziane jest przyniesienie (poza tym) czegoś do jedzenia czy picia.
Spotkamy się na miejscu? [Tutaj został podany bardziej szczegółowy namiar na sieć fiuu w okolicy]