07.10.2023, 18:19 ✶
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24.12.2025, 08:15 przez Leviathan Rowle.)
We said we're going to conquer new frontiers
Go on, stick your bloody head
in the jaws of the beast
Go on, stick your bloody head
in the jaws of the beast
I am dirty, infinitely dirty, this is why
I scream so much about purity.
![[Obrazek: be9e8a7229d041f995ca8385babe6764.jpg]](https://i.pinimg.com/564x/be/9e/8a/be9e8a7229d041f995ca8385babe6764.jpg)
Ambition tearing out the heart of you
Carving lines into you
Dripping down the sides of you
We will not be the last
Sometimes I think I was born on the bloody grass in that grove of ash, with the taste of fire in my mouth and a hole in my chest.
Najstarszy syn Lazarusa Rowle, który przez swoje urodzenie odziedziczył ciążącą na ojcu klątwę. Na pierwszy rzut oka nieco wycofany, stoicki mężczyzna, który posiada w swoim zachowaniu podobieństwo do czającego się w mętnej wodzie krokodyla. Jest w nim swoista sztywność, jakby wyczekiwał odpowiedniego momentu, nie chcąc niepotrzebnie spłoszyć ludzi z którymi ma do czynienia. Już na pierwszy rzut oka można go też wyróżnić na tle innych; stosunkowo wysoki o wyjątkowych, gadzich oczach które posiadają pionową źrenicę i trzecią powiekę.
Jeśli ktoś kiedyś miał z nim styczność, mógł go ocenić jako mało przyjemnego - Leviathanowi nie zależy na tym, by zdobyć czyjąś przyjaźń. Po trochu gardzi ludzi, o wiele ceniąc sobie towarzystwo zwierząt, ale dzięki temu jest bardzo dobrym w swoim fachu, tak samo jaki magizoolog, jak i właściciel i nadzorca jednego z największych rezerwatów smoków na wyspach.
'Cause I'm the furor, I'm immense, I am the avatar of your consequence. I'm your omega, I'm the flood. I am the nightmare you made when you spilled our blood
So cower and hide, find a rope you can swing from
Go say your goodbyes, to your lives, to your kingdom
W lustrze Ain Eingarp widzę... siebie, bez trapiącej ciało choroby. Obok mnie znajduje się kobieta, dziwnie znajoma, ale nie jestem w stanie dostrzec jej rysów twarzy. Bogin przyjmuje przy mnie formę... mnie samego, całkowicie pokrytego klątwą Smoczej Łuski. Amortencja pachnie mi... silną nutą wiśni, która zdaje się górować nad resztą zapachów. Po chwili jednak daje się wyczuć także zapach igliwia i siarki. Moje ulubione zaklęcie to... zmieniające w zwierzęcą formę. Mój patronus przyjmuje formę... sokoła wędrownego. Wróżbiarstwo to dla mnie... domysły. Czarna magia? Cóż... nie jest zła. Za swoje największe osiągnięcie uważam... zostanie naczelnikiem rezerwatu. Stoję po stronie... Czarnego Pana. Moje serce należy do... najważniejszej osoby w moim życiu.