• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Anglia Little Hangleton v
« Wstecz 1 2 3 4 Dalej »
[4.06.1972] Sauriel & Avelina | Bo ja chcę być fancy animagiem

[4.06.1972] Sauriel & Avelina | Bo ja chcę być fancy animagiem
Alchemiczny Kot
I cannot reach you
I'm on the other side
krew
genetyka
zawód
Avelina mierzy 157 centymetrów wzrostu i waży około 43 kilogramów. Nie jest blada, wręcz zawsze opala się na brązowo. Ma ciepłe brązowe oczy, które podejrzliwie patrzą na obcych i radośnie na przyjaciół. Usta ma pełne i czasami pomalowane czerwoną szminką, gdy się uśmiecha pokazuje przy tym zęby nie mając nad tym kontroli. Włosy ma brązowe i zwykle proste. Czasami jak nie zadba o nie to puszą się jej od wilgoci. Ubiera się w szerokie, kolorowe spodnie i luźne bluzy. Czasami narzuci na siebie szatę. Na pierwszy rzut oka Avelina sprawia wrażenie osoby spokojnej i cichej. Wokół niej zawsze unosi się zapach palonego drewna, pod którymi tworzy swoje mikstury oraz suszonej nad kominkiem lawendy. Nie jest to zapach szczególnie mocny, ale wyczuwalny. Dopiero przy bliższym poznaniu można stwierdzić, że jest też wesoła i czasami zabawna. Jest osobą dosyć sprzeczną, ponieważ walczą w niej dwie osoby październikowy Skorpion i numerologiczny Filozof.

Avelina Paxton
13.10.2023, 20:42  ✶  

Nie miała mu za złe, że zaprosił ją do siebie. W końcu nauka transmutacji powinna odbyć się w przyjemnym otoczeniu, a nic lepiej nie działa na człowieka jak otoczenie własnego domu, prawda? W nim można odpocząć, rozluźnić się, ukryć porażki nieudanych prób przed oczami wścibskich oczu. Nie zamierzała, więc być dla niego złośliwa i wyżywać się akurat na nim, że miała problemy w relacji z jego kuzynem, tak? Sauriel był dla niej ważny, zawsze chętnie go wspierała nawet jak nie wiedział, że ona to ona. Zawsze chętnie dawała się mu głaskać, a rzadko to się działo, ponieważ nie lubiła być dotykana przez ludzi. On był jednak wyjątkiem i nie potrafiła tego objąć umysłem, więc szybko wywalała te myśli z głowy. Tak, można powiedzieć, że Sauriel skutecznie uczynił ją swoją. Nie było w tym żadnych podtekstów, mógł ją po prostu traktować jak przyjaciółkę, jak bratnią duszę, która po prostu była dla niego, na każde jego skinienie i na każdy jego problem. Byli w podobny sposób samotni, w podobny sposób traktowali życie, ale ona otaczała je światłem, starała się szukać dobra, aby nie upaść, a on zapewne robił odwrotnie, ale tego też nie mogła powiedzieć, bo nie wiedziała ile rzeczy powiedział pod wpływem chwili oraz emocji, a ile powiedział tak na serio, tak prosto z serca jako najczystszą prawdę. Nigdy nie chciała zostać chodzącym pamiętnikiem, ale przypadkiem to zrobiła, a może po prostu dlatego, że nie potrafiła zostawić człowieka w potrzebie?

– Wręcz przeciwnie niecnoto, to nawet miłe i nie spodziewałam się tego – odpowiedziała cicho, po swojemu, subtelnie, powoli starając się panować nad obawą, które to miejsce wywoływało. Uścisnęła jego dłoń i cieszyła się, że nie rzucał się na nią z objęciami. Nie przepadała za tym, a teraz chciała być czujna jak kot, aby nie przeoczyć nadchodzącego wroga. Wyczuła, że jego dłoń była zimna i jej brwi uniosły się lekko zaskoczony. Uśmiech jednak nadal gościł na jej twarzy, delikatny, ciepły, Avelinowy, okraszony czymś, co mogło zakrawać o złośliwość, sarkazm, ale nie miała nic złego na myśli. Naprawdę lubiła Sauriela, a Avelina bardzo lubiła też osoby, które doceniały drobne złośliwości. Augustus był jedną z tych osób, z którą po prostu rywalizowała, której mogła powiedzieć coś złośliwego i dostała za to medal, a nie karcące spojrzenie, że jest niemiła. Rozglądała się uważnie, szukała śladów Rookwooda, szukała czegoś, co mogło do niego należeć. Na słowa o tym, że nie chodził na zajęcia z transmutacji cicho parsknęła. Czyli wkopała się w takie bagno. Pokręciła głową i ciężko westchnęła. Lubiła wyzwania, a wiedziała, że Sauriel będzie ciekawym wyzwaniem. – Pogoda jest znośna, możemy wyjść na ogród i w sumie napiję się wody jeśli to nie kłopot – dodała. Wyszła z nim na ogród, gdzie pozwoliła się poprowadzić w to zaciszne miejsce.

– Nie będę mówić na czym polega transmutacja, bo zakładam, że coś tam już sprawdziłeś przed zaproszeniem mnie tutaj – zaczęła, ale jeśli zaprzeczył to wyjaśniła mu po krótce na czym polega, co robi i jak działa. – Zaczniemy najpierw od prostej rzeczy, czyli wcześniej wspomniana zapałka. Zadanie jakie masz to po prostu zamienić ją w igłę. Chce zobaczyć jak bardzo źle jest – wyjęła ze swojej torby zapałkę. Miała w niej jeszcze inne przedmioty większe, bo nie wiedziała jak bardzo źle jest w jego przypadku. Zapałka została umieszczona na stoliku, a Avelina rozsiadła się na krześle. – Czemu tknęło cię po tak długim czasie na transmutację?

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Avelina Paxton (3766), Sauriel Rookwood (4798)

Wiadomości w tym wątku
[4.06.1972] Sauriel & Avelina | Bo ja chcę być fancy animagiem - przez Sauriel Rookwood - 11.10.2023, 11:35
RE: [4.06.1972] Sauriel & Avelina | Bo ja chcę być fancy animagiem - przez Avelina Paxton - 13.10.2023, 17:29
RE: [4.06.1972] Sauriel & Avelina | Bo ja chcę być fancy animagiem - przez Sauriel Rookwood - 13.10.2023, 18:28
RE: [4.06.1972] Sauriel & Avelina | Bo ja chcę być fancy animagiem - przez Avelina Paxton - 13.10.2023, 20:42
RE: [4.06.1972] Sauriel & Avelina | Bo ja chcę być fancy animagiem - przez Sauriel Rookwood - 14.10.2023, 17:09
RE: [4.06.1972] Sauriel & Avelina | Bo ja chcę być fancy animagiem - przez Avelina Paxton - 14.10.2023, 20:24
RE: [4.06.1972] Sauriel & Avelina | Bo ja chcę być fancy animagiem - przez Sauriel Rookwood - 15.10.2023, 10:12
RE: [4.06.1972] Sauriel & Avelina | Bo ja chcę być fancy animagiem - przez Avelina Paxton - 15.10.2023, 17:39
RE: [4.06.1972] Sauriel & Avelina | Bo ja chcę być fancy animagiem - przez Sauriel Rookwood - 16.10.2023, 12:07
RE: [4.06.1972] Sauriel & Avelina | Bo ja chcę być fancy animagiem - przez Avelina Paxton - 16.10.2023, 19:55
RE: [4.06.1972] Sauriel & Avelina | Bo ja chcę być fancy animagiem - przez Sauriel Rookwood - 17.10.2023, 17:34
RE: [4.06.1972] Sauriel & Avelina | Bo ja chcę być fancy animagiem - przez Avelina Paxton - 17.10.2023, 21:45
RE: [4.06.1972] Sauriel & Avelina | Bo ja chcę być fancy animagiem - przez Sauriel Rookwood - 18.10.2023, 17:38

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa