• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Poza schematem Retrospekcje v
« Wstecz 1 … 8 9 10 11 12 … 16 Dalej »
[4.03.1971] Tu mi kaktus wyrośnie

[4.03.1971] Tu mi kaktus wyrośnie
królowa nocy
some women are lost in the fire
some women are built from it
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
auror, twórca eliksirów
Ma długie do pasa, bardzo ciemnobrązowe, wpadające w czerń włosy. Te, zwykle rozpuszczone lub spięte jakąś spinką, okalają owalną twarz o oliwkowej karnacji, skąd spoglądają spokojne, brązowe oczy. Nie jest przesadnie wysoka, mierzy 167 cm wzrostu i jest stosunkowo szczupła. Swoje bardzo kobiece kształty lubi podkreślać ubiorem. Nosi się najczęściej w czerni. Ciągnie się za nią mgiełka delikatnych perfum – o ciepłej nucie drzewa sandałowego, wanilii, jaśminu, konwalii i pomarańczy.

Victoria Lestrange
22.10.2023, 16:17  ✶  

Tylko nie panikuj – pomyślała sobie, widząc przerażenie na twarzy Laurenta. Na szczęście nie stawiał oporu, gdy poprosiła go, by się trochę schylił, a ona miała okazję przyjrzeć się z bliska. No kaktus. Najnormalniejszy na świecie kaktus, tyle że zamiast rosnąć w ziemi, to rósł na głowie Laurenta, a na domiar wszystkiego od razu wyrósł dorodny – nie był jakimś kulawymi nimi-kaktusikiem. Kobieta delikatnie wyciągnęła do niego dłoń, chcąc dotknąć kaktusa i przekonać się, czy to nie jest tylko jakieś… widmo, czy ma fakturę i teksturę rośliny. Leciuteńko przejechała po nim palcem.

Kaktus nadal był kaktusem. Nic innego się nie wydarzyło. I w rezultacie Victoria zmarszczyła brwi.

– Nie, nie, nie ucinaj, zostaw – powiedziała… starała się brzmieć spokojnie, ale na brodę Merlina… w życiu się z niczym takim nie spotkała. Nie słyszała też o żadnej klątwie kaktusa. – Poczekaj z tym listem. Usiądź sobie i pomyślimy, dobrze? – Laurent panikował, widziała to. Od zera do paniki rozpędził się w ciągu kilkunastu sekund, ale jak wiadomo – to nie służyło niczemu i nikomu. Victoria stanęła jeszcze na paluszkach i nachyliła się nad głowę Laurenta – chciała zobaczyć czy kaktus pachnie jak kaktus, a nie jak… na ten przykład… kopcąca lokomotywa… ale wciąż ciągle był to jedynie kaktus. Albo raczej… aż. Jedyne co Victoria wyczuła, to zapach szamponu do mycia włosów, ale to chyba nic dziwnego, skoro Laurent był się wykąpać. – Czy robiłeś dzisiaj coś innego niż zwykle? – zapytała po chwili zastanowienia. – Albo… Czy kupiłeś coś nowego niedawno? – szukała jakichkolwiek opcji, bo nim zabierze się za próbę rozproszenia, chciała poznać potencjalne źródło. Bo to może ją nakieruje na to, w jaki sposób się tego pozbyć. – Albo może od kogoś coś dostałeś? Spokojnie, Laurent, spróbuj sobie przypomnieć, a ja pomyślę co z tym zrobić – rozproszenie było jedynym sensownym co jej przychodziło do głowy, ale zanim to zrobi, to chciała uzyskać nieco więcej danych, by przypadkiem nie pogorszyć sprawy.

rzeczywiście, w obliczu tego, jakoś temat jej beznadziejnego narzeczonego spadł na drugi plan. I w sumie dobrze, bo wcale nie chciała, by zajmował jej myśli. W ogóle nie chciała, by był w jej życiu, ot co.

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Laurent Prewett (2292), Victoria Lestrange (1863)

Wiadomości w tym wątku
[4.03.1971] Tu mi kaktus wyrośnie - przez Laurent Prewett - 22.10.2023, 10:55
RE: [4.03.1971] Tu mi kaktus wyrośnie - przez Victoria Lestrange - 22.10.2023, 11:56
RE: [4.03.1971] Tu mi kaktus wyrośnie - przez Laurent Prewett - 22.10.2023, 15:32
RE: [4.03.1971] Tu mi kaktus wyrośnie - przez Victoria Lestrange - 22.10.2023, 16:17
RE: [4.03.1971] Tu mi kaktus wyrośnie - przez Laurent Prewett - 22.10.2023, 16:58
RE: [4.03.1971] Tu mi kaktus wyrośnie - przez Victoria Lestrange - 22.10.2023, 18:17
RE: [4.03.1971] Tu mi kaktus wyrośnie - przez Laurent Prewett - 23.10.2023, 00:02
RE: [4.03.1971] Tu mi kaktus wyrośnie - przez Victoria Lestrange - 23.10.2023, 08:21

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa