• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Poza schematem Retrospekcje v
« Wstecz 1 … 8 9 10 11 12 … 16 Dalej »
[styczeń 1970] Niczym nasi przodkowie | Hjalmar & Dagur

[styczeń 1970] Niczym nasi przodkowie | Hjalmar & Dagur
Ulfhednar
a wolf will never be a pet
krew
genetyka
zawód
Hjalmar mierzy koło metra osiemdziesięciu ośmiu wzrostu i jest dobrze zbudowany dzięki ciężkiej harówce w kuźni. Przeważnie nosi swoje jasne włosy spięte w wikiński warkocz z wygolonymi lub krótko obciętymi bokami. Ma zadbany zarost w postaci wąsa i brody, chyba że akurat złapie go chęć na powrót do Islandzkich korzeni i pozwoli mu żyć własnym życiem. Jak na nordyckiego człowieka przystało - ma niebieskie oczy. Mówi w sposób spokojny i powolny z północnym akcentem - jego głos jest dosyć donośny. Na pierwszy rzut oka wydaje się być przyjemnym rozmówcą, który nie wykazuje agresywnych zachowań chociaż jego aparycja może niektórych pomylić.

Hjalmar Nordgersim
22.10.2023, 18:42  ✶  

Tutaj akurat Hjalmar miał inne podejście. Nie każdy mógł się poszczycić tak doba formą czy wytrzymałością. To też była pewnego rodzaju sztuka... Ale rozumiał też ojca, który chciał mieć wyedukowane dzieci, mogące się pochwalić dobrymi wynikami na świadectwach, a tym bardziej czwórką dzieci po Durmstrangu.

- Może i tak. Może i nie. Nie wiemy tego i już się o tym nie przekonamy. Nic jednak straconego. Nie uważam, abym stracił jakoś dużo z tego czy innego powodu. Podejmowałem w szkole takie decyzje i nie skończyło się źle, a na pewno nie aż tak źle - dodał od siebie - Przynajmniej mogłeś poznać całą kadrę profesorską, a z dyrektorem to już powinieneś być na Ty... Albo jakimś dobrym przyjacielem - szturchnął ojca, aby się trochę rozchmurzył. Powinien był się cieszyć, że miał problem tylko z synem, a nie jeszcze z trzema córkami.

Z tym się zgadzali. Fach w ręce dawał pewną stabilność. Hjalmar zdawał sobie sprawę, że nie będzie mógł decydować za swoje dzieci w przyszłości - te będą musiały zdecydować za siebie. Oczywiście byłby bardzo dumny gdyby chciały kontynuować rodzinną tradycję ale nie widział przeciwności aby wyruszyły w świat, robiły karierę w Ministerstwie, zwiedzały... Aby były po prostu szczęśliwe bo to była jednak najważniejsze w tym wszystkim. A nawet jeżeli nikt z nich by nie kontynuował tego fachu, aby po prostu pamiętały kim są i skąd pochodzą.

- Trochę wiary ojcze. Urodziłeś się z młotkiem w ręku, ja zresztą też. Potrafimy zrobić z metalu cokolwiek byśmy chcieli. Nie ma tego czego byśmy nie byli w stanie zrobić - mówił pewnym głosem - Wiem, wiem. Powtarzałeś mi to nie raz, ani nie dwa nawet. Musi być porządek aby uniknąć niebezpieczeństwa. Żaden z nas by nie chciał aby to wszystko poszło zaraz z dymem - pokiwał głową na zgodę. To by była prawdziwa tragedia - pożar pierwszego dnia pracy.

- Prawda ale ich chyba nigdy nie ciągnęło do kuźni, a ja przecież od dziecka już lubiłem się pokręcić po warsztacie. Coś sobie porobić... Poprzeszkadzać... - zaśmiał się w głos, przypominając sobie to jak podprowadzał ojcowi młot aby go przed nim schować - Do jubilerstwa by się nadawały ale lepiej, że tego nie robią. Spełniają się w innych kryteriach, są zdolne, utalentowane. Jak wszystkie Twoje dzieci ojcze - przypomniał mu gdyby akurat zapomniał - Katla pewnie raz dwa się przeniesie do Ministerstwa w Wielkiej Brytanii. Ma do tego smykałkę - uśmiechnął się pod nosem na sukces siostry.

Islandczyk starał się czyścić piec na najwyższy połysk, a raczej na tyle na ile będzie to wymagane, wszak nie musiało się świecić, a jedynie przeciwdziałać tragediom - Im szybciej tutaj ogarniemy, tym szybciej pójdziemy na piwo także nie ma czasu do stracenia - przyznał znad pieca - Tutaj poukładamy wszystko, naniesiemy trochę węgla i będziemy mogli kończyć. Nie od razu kowalem się zostaje i tym samym nie od razu się urządzą kuźnię - rzekł, mocząc szmatę aby powrócić do dalszego czyszczenia. Lada moment i będzie jak nówka sztuka!

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Dagur Nordgersim (2388), Hjalmar Nordgersim (2227)

Wiadomości w tym wątku
[styczeń 1970] Niczym nasi przodkowie | Hjalmar & Dagur - przez Hjalmar Nordgersim - 05.05.2023, 23:40
RE: [styczeń 1970] Niczym nasi przodkowie | Hjalmar & Dagur - przez Dagur Nordgersim - 11.05.2023, 06:19
RE: [styczeń 1970] Niczym nasi przodkowie | Hjalmar & Dagur - przez Hjalmar Nordgersim - 13.05.2023, 13:41
RE: [styczeń 1970] Nł iczym nasi przodkowie | Hjalmar & Dagur - przez Dagur Nordgersim - 22.05.2023, 01:25
RE: [styczeń 1970] Niczym nasi przodkowie | Hjalmar & Dagur - przez Hjalmar Nordgersim - 24.05.2023, 20:06
RE: [styczeń 1970] Niczym nasi przodkowie | Hjalmar & Dagur - przez Dagur Nordgersim - 25.06.2023, 02:17
RE: [styczeń 1970] Niczym nasi przodkowie | Hjalmar & Dagur - przez Hjalmar Nordgersim - 04.07.2023, 18:28
RE: [styczeń 1970] Niczym nasi przodkowie | Hjalmar & Dagur - przez Dagur Nordgersim - 18.08.2023, 23:21
RE: [styczeń 1970] Niczym nasi przodkowie | Hjalmar & Dagur - przez Hjalmar Nordgersim - 22.10.2023, 18:42
RE: [styczeń 1970] Niczym nasi przodkowie | Hjalmar & Dagur - przez Dagur Nordgersim - 06.11.2023, 03:42

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa