• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Sekrety Londynu Szpalta Zakończone Zakończone Wydarzenia Pozafabularne [Zamknięte] Pierwsze urodziny SoLa

[Zamknięte] Pierwsze urodziny SoLa
Pan z Ministerstwa Magii
Tak zawsze genialny
Idealny muszę być
krew
genetyka
zawód
Mierzy 176 cm wzrostu i waży 74 kg. Jest postawnej budowy, ani gruby, ani chudy. Włosy ma ciemnobrązowe, podobnie jak oczy, tylko te z kolei o nieco jaśniejszych tonach. Zwykle chodzi dumnie wyprostowany, z lekko uniesionym podbródkiem. Gestykulacja i dykcja typowa dla arystokraty. Wraz z początkiem lata zamienił brodę na rzecz gustownego wąsa.

Augustus Rookwood
29.10.2023, 19:11  ✶  
Właśnie sobie uświadomiłam, że na SoLu jestem dopiero od czerwca, a mam wrażenie totalnie inne, jak gdybym pisała tu z Wami już od... roku może nie, ale miałam nadzieję, że pół roku to co najmniej. Cóż, z okazji urodzin SoLa oraz tego zbiorowego uzewnętrzniania się, zdradzę Wam trzy sekrety; może bardziej ciekawostki:
  1. Nie chciałam przychodzić na SoL. Jelonek nie wiem od jak dawna mnie namawiał. Wytrwała dziewczyna!
  2. I jak to się dzieje z tymi wszystkimi rzeczami, przy których się upieram, że to chujowy pomysł... Przybyłam, zobaczyłam i zostałam. I cóż, pokochałam SoLa i pisanie na SoLu.
  3. SoL sprawił, że powróciłam do pisania, za czym cholernie tęskniłam. Moje słodkie uzależnienie jest ponownie ze mną. Dzięki Wam! Serduszko

Pozdrawiam wszystkich, z którymi miałam wątki lub aktualnie je piszemy!!! I pozdrawiam też tych, co się boją zagadać do mnie o wątek - moja prywatna skrzynka lub discord stoją przed Wami otworem!!! Resztę również pozdrawiam ciepło. Może innym razem spotkamy się na fabule, może nasze postacie wzajemnie o sobie usłyszą... albo nie.

A to moje nominacje!

Patrzę

Na to, jak piszesz: Chciałabym ugłaskać w ramach tego wyróżnienia Brennę Longbottom, bo choć niedawno dołączyłam do gromadki Longbottomów i też nam się z Alexem może jakaś fajna relacja wykluje, to już masz pierdyliard pomysłów na sesje, a też jeszcze nie wyszłam z szoku, że jeden z Twoich listów spowodował ruszenie w prawie całej Dolinie Godryka do przekopywania grządek. A najpiękniejsze jest to, że miał powiązanie z nowymi domownikami rezydencji Longbottomów, co tak pięknie wykorzystałaś. Sztos!

Na to, jak się wznosisz: Elaine Bell jesteś niemałą konkurencją dla mojego lekkoducha Leo, więc oddaję Tobie ten skrawek nominacji. Widzę, że niezależnie od sytuacji, Twoja postać pozostaje niezłomna i otacza miłością każdego. Przykładowy wątek.

Na to, jak spadasz: Historia z nietypowego cyklu, gdzie z bohatera stajesz się złoczyńcą. Stanley Borgin to bohater niechybnie spadający, upadający, mający dotknąć dna. Nie mogę się doczekać, kiedy spotkamy się na fabule, a tymczasem śledzić będę Twoje dalsze losy.

Na to, jak kwitniecie: Perseus Black & Vespera Rookwood - jako kochany brat bliźniak, choć trochę zazdrosny, to kibicuję, bo Vesperka przy Persilku rozkwita pięknie. Czujcie się stalkowani przeze mnie, m.in. w księżycu pod wrzosowiskami.

Na to, jak błyszczycie: Elaine Bell & Laurent Prewett - aktualnie niewinnie, niepozornie. Jestem ciekawa dalszych losów. Aby pamiętaj Laurencie, że uważny i poważny brat ze strzelbą patrzy, a wiesz niechybnie co się dzieje z delikwentami, co zranią czyjeś siostry... Link.

Na to, jak krwawicie: Vincent Prewett & Lycoris Black... Niby coś tam ich trochę chęci, ale więcej niechęci. Nie dawaj się Vincento tej zołzie!!! I się dawaj!!! Niestety muszę stać tu po dwóch stronach barykady, bo jako graczka chcę dramy, a jako Edward tego ślubu. Dziękuję Wam za to, że zechcieliście wkręcić w to Edwarda jako Pana Prowodyra.

Czuję

Oczarowanie: Zgłaszam Ciebie - Avelina Paxton! Jelonciu, wkręciłaś tą postacią nieco sztywnego i nazbyt poprawnego Augustusa już w takie akcje, że nie mogę się doczekać już kolejnych. Jestem człowieczkiem, co sporo analizuje w swojej głowie i zazwyczaj widzi, co przyniesie przyszłość, a tu mam totalną pustkę i to jest takie OMFG. Ciekawi mnie jak diabli, co się z tymi dwoma cymbałami stanie.
A także chciałabym wspomnieć tu naszego Mistrza Gry - Norvela Twonka za klimat na statku, za jego fabułę, za te NPC'e, którego ludzie chcą adoptować (rozważny Augustus niekoniecznie, bo i tak ma dużo dzieci na wyżywieniu, a jeszcze kolejne w drodze, i Avelinę pod opieką).

Rozbawienie: Sauriel Rookwood , zdecydowanie. Choć mieliśmy jeden wątek ze penichowymi świeczkami, to też uratowałaś mnie od samotnego pisania Rachunku Sumienia. Z Tobą to zapomniałam o stresie w związku z pierwszym zadaniem od naszego drogiego Czarnego Pana, a nawet się pośmiałam z biednego stażysty.
Chcę jeszcze też wyróżnić Delliana Ollivandera w jego relacji z Leoleoleo. Myślę, Jelonku, że jak im pozwolimy, to też mogą być jaja jak berety przy tym duecie Serduszko

Smutek: Miałam tu wrzucić znany już szip Augustus x Avelina, ale niestety pewien wątek ostatnimi czasy zdetronizował emocjonalnie wszystko. I choć to teraz leci kolesiostwo już równo (wszystkich ukocham za dramy, więc zapraszam, zapraszam), ale nominuję Laurenta Prewetta, bo męski świat zrobił się nam naprawdę brutalnie męskim, jak gdybym tym tytułem wątku rzuciła na niego klątwę and it is beautiful. Serce mi krwawi nie tylko przez biednego Lorka, ale równie biednego Edzia, co to próbuje być silnym mężczyzną, nie ulegającym już swoim dziećkom.

Siłę: Avelino Paxton, dzięki Tobie ponownie piszę, dzięki Tobie odczuwam radość z pisania na nowo, w bardziej dogłębny sposób..., ale też w prosty chłopski sposób dostając po ryju. Dzięki Tobie Augustus chce być lepszą wersją siebie, chce wyrwać się z tego, co mu każe stereotypowy świat, a ja dzięki Tobie staję się lepszym kreatorem postaci. Dodajesz różnorodności i wyzwania w wątkach. Nie mogę się ich doczekać. ODPISZ MI NA POSTY!!!

Nadzieję: Mogłabym tu wymienić naprawdę dużo postaci. M.in. Imogen Rookwood, Vesperę Rookwood, Delliana Ollivandera, Mayę i Maeve Chang, Laurenta i Pandorę Prewettów, Elaine Bell, Alice Greengrass, Brennę Longbottom i pewnie wiele, wiele innych... Ale chciałabym nominować drogiego mojego brata - The Edge. Nasz pierwszy (?) w życiu wątek, a już wiele zaskoczeń, wiele oryginalności i przede wszystkim wiele różnych zapowiedzi dram na przyszłość. Z jednej strony kibicuję im mocno, a z drugiej chciałabym im dojebać równo.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Wątek zamknięty  Dodaj do kolejeczki 

Wiadomości w tym wątku
[Zamknięte] Pierwsze urodziny SoLa - przez Eutierria - 18.10.2023, 21:20
RE: Pierwsze urodziny SoLa - przez Lorraine Malfoy - 19.10.2023, 07:35
RE: Pierwsze urodziny SoLa - przez Avelina Paxton - 19.10.2023, 11:00
RE: Pierwsze urodziny SoLa - przez Loretta Lestrange - 19.10.2023, 13:09
RE: Pierwsze urodziny SoLa - przez Geraldine Greengrass-Yaxley - 19.10.2023, 23:35
RE: Pierwsze urodziny SoLa - przez Ururu Marquez - 21.10.2023, 20:00
RE: Pierwsze urodziny SoLa - przez Stanley Andrew Borgin - 24.10.2023, 00:18
RE: Pierwsze urodziny SoLa - przez Laurent Prewett - 28.10.2023, 13:54
RE: Pierwsze urodziny SoLa - przez Vakel Dolohov - 28.10.2023, 16:40
RE: Pierwsze urodziny SoLa - przez Brenna Longbottom - 28.10.2023, 19:09
RE: Pierwsze urodziny SoLa - przez Erik Longbottom - 29.10.2023, 17:11
RE: Pierwsze urodziny SoLa - przez Victoria Lestrange - 29.10.2023, 18:39
RE: Pierwsze urodziny SoLa - przez Augustus Rookwood - 29.10.2023, 19:11
RE: Pierwsze urodziny SoLa - przez Atreus Bulstrode - 29.10.2023, 21:55
RE: Pierwsze urodziny SoLa - przez Mavelle Bones - 30.10.2023, 21:26
RE: Pierwsze urodziny SoLa - przez Philip Nott - 30.10.2023, 22:35
RE: Pierwsze urodziny SoLa - przez Eden Lestrange - 30.10.2023, 22:42