14.11.2022, 00:16 ✶
—16/03/1972—
wiadomość została dostarczone bezpośrednio do biurka brenny,
kartka z listem była lekko wygnieciona
Wychowałaś sobie nieprzyzwoitego brata, to takiego musisz teraz znosić. A uwierz, dało się trafić gorzej.
A, tak. Kojarzę. Trzymałaś się z nim dosyć blisko w Hogwarcie, nie? Pamiętam, że po pewnym incydencie na stadionie poleciałem z nim do szpitala. Myślałem, że umiera, a to był tylko mały lot na miotle. Aż miałem wyrzuty sumienia przez kilka godzin.
Co prawda, to prawda, ludzi u nas nie brakuje.
W takim razie ustalone. Postaram się nie zaspać.
PS. Napisałem tylko, że nic nie spłonęło. Garnki trochę pohałasowały, a patelnia i szczotka wyraziły niezadowolenie, że chciałem pomóc Dorze. Jak na poprzednie incydenty, to powiedziałbym, że widać postęp.
PPS. Gdyby nie to, jak dobrze jestem wychowany, to wyszedłbym wcześniej z pracy, tylko po to, żeby spróbować coś ugotować. Czy specjalnie cię prowokuję? Zgadnij...
A, tak. Kojarzę. Trzymałaś się z nim dosyć blisko w Hogwarcie, nie? Pamiętam, że po pewnym incydencie na stadionie poleciałem z nim do szpitala. Myślałem, że umiera, a to był tylko mały lot na miotle. Aż miałem wyrzuty sumienia przez kilka godzin.
Co prawda, to prawda, ludzi u nas nie brakuje.
W takim razie ustalone. Postaram się nie zaspać.
Erik
PS. Napisałem tylko, że nic nie spłonęło. Garnki trochę pohałasowały, a patelnia i szczotka wyraziły niezadowolenie, że chciałem pomóc Dorze. Jak na poprzednie incydenty, to powiedziałbym, że widać postęp.
PPS. Gdyby nie to, jak dobrze jestem wychowany, to wyszedłbym wcześniej z pracy, tylko po to, żeby spróbować coś ugotować. Czy specjalnie cię prowokuję? Zgadnij...
odpowiedź na wiadomość
the he-wolf of godric's hollow
❝On some nights, the moon thinks about ramming into Earth,
slamming into civilization like some kind of intergalactic wrecking ball.
On other nights, it's pretty content just to make werewolves.❞
❝On some nights, the moon thinks about ramming into Earth,
slamming into civilization like some kind of intergalactic wrecking ball.
On other nights, it's pretty content just to make werewolves.❞