• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Ulica Śmiertelnego Nokturnu v
« Wstecz 1 2 3 4 Dalej »
[13.05.72] Mam wariata w głowie, a ty wariata przed drzwiami - Sebastian & Patrick

[13.05.72] Mam wariata w głowie, a ty wariata przed drzwiami - Sebastian & Patrick
Obserwator
Nie możesz winić lustra za to, że odbicie ci się nie podoba.
krew
genetyka
zawód
Patrick ma ciemne włosy i ciemne oczy. Najczęściej na jego twarzy gości trzydniowy zarost. Jest wysoki, ale nie przesadnie (ok. 185 cm), raczej wysportowany. To ten typ, który rzadko można zobaczyć w garniturze, bo woli ubrania wygodne, które nie krępują jego ruchów. A poza tym garnitury wyróżniają się w tłumie a on lubi się z nim stapiać. Dużo się rusza. Chociaż w towarzystwie potrafi sporo mówić i często żartować, zdaje się, że równie dobrze odnajduje się w swoim własnym towarzystwie. Często można go zobaczyć szkicującego coś namiętnie. Wieczorami można go czasem spotkać w barach. Zawsze wtedy siedzi gdzieś w rogu.

Patrick Steward
05.11.2023, 01:43  ✶  
Gdyby Patrick nie był aż tak zdesperowany, z pewnością doceniłby zachowanie Sebastiana. Może nawet byłby rozbawiony faktem, że został – w pierwszej chwili wzięty za… w sumie nie wiedział kogo. Domokrążcę? Słowo „domokrążca” było chyba właściwym określeniem na kogoś, kto mógłby roznosić ulotki o duchach i o Matce. A już na pewno roześmiałby się całkiem głośno, gdy pojął, że McMillan w swojej paranoi najwyraźniej uznał, że przyszedł do niego z Brenną Longbottom.
Ale na chwilę, w której znalazł się na korytarzu przed drzwiami do mieszkania Sebastiana, był za bardzo skupiony na sobie, by docenić podobne rzeczy. Zmarszczył brwi, a potem trochę odruchowo sam spojrzał za siebie, jakby naprawdę spodziewał się, że może zobaczyć tam wspomnianą brygadzistkę. Pytanie o kolejną czaszkę kompletnie zignorował, może tylko odrobinę zdziwiony tym, że Brenna najwidoczniej nie przekazała stojącemu naprzeciwko niemu żadnych konkretnych informacji. A przecież sprawa była już rozwiązana. Czarnoksiężnika pożarły jego własne stwory. Nie było więcej kryształowych czaszek (albo były, ale skryte gdzieś, gdzie jeszcze nie dotarli).
Zamiast tego jego umysł uczepił się myśli o Longbottom.
Kurwa. Kurwa mać. Przecież ona na pewno się domyśli, że dzieje się z nim coś nie tak. Była widmowidzką. Już raz, tylko przypadkiem, udało mu się zatuszować przed nią prawdę. Kolejny raz na pewno mu się nie uda. Pewnych rzeczy, na ten przykład obcego wariata w głowie, nie dało się ot tak ukryć.
- Nie, nie ma jej – odpowiedział szybko, siłą powstrzymując się przed wykonaniem takiego ruchu, który w jego mniemaniu po prostu zagoniłby szybciej Sebastiana do jego własnego mieszkania, ale w rozumieniu paranoicznego Sebastiana mógłby wyglądać albo na próbę rabunku, albo na próbę rabunku i zabójstwa jednocześnie. – Mam prywatną sprawę. Mogę wejść do środka? – zapytał cicho.
Patrick nawet nie ukrywał nut desperacji, które czaiły się w jego głosie. Ale na swoją obronę miał tyle, że w tamtym momencie naprawdę był przekonany, że lada moment jego ojciec może przejąć nad nim kontrolę. I może McMillan wiedziałby jak tego uniknąć? Albo chociaż w jaki sposób go zablokować? Może umiałby wyrzucić niechcianego gościa z jego głowy?
- Potrzebuję specjalistycznej porady – dodał jeszcze, ciągle tym samym cichym głosem.
I o ile Sebastian go nie powstrzymał, gotów był wepchnąć się do jego mieszkania. Oczywiście z egzorcystą u boku.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Patrick Steward (4285), Sebastian Macmillan (5469)

Wiadomości w tym wątku
[13.05.72] Mam wariata w głowie, a ty wariata przed drzwiami - Sebastian & Patrick - przez Patrick Steward - 16.08.2023, 00:39
RE: [13.05.72] Mam wariata w głowie, a ty wariata przed drzwiami - Sebastian & Patrick - przez Sebastian Macmillan - 18.09.2023, 23:54
RE: [13.05.72] Mam wariata w głowie, a ty wariata przed drzwiami - Sebastian & Patrick - przez Patrick Steward - 05.11.2023, 01:43
RE: [13.05.72] Mam wariata w głowie, a ty wariata przed drzwiami - Sebastian & Patrick - przez Sebastian Macmillan - 30.11.2023, 23:21
RE: [13.05.72] Mam wariata w głowie, a ty wariata przed drzwiami - Sebastian & Patrick - przez Patrick Steward - 21.01.2024, 10:22
RE: [13.05.72] Mam wariata w głowie, a ty wariata przed drzwiami - Sebastian & Patrick - przez Sebastian Macmillan - 24.01.2024, 21:39
RE: [13.05.72] Mam wariata w głowie, a ty wariata przed drzwiami - Sebastian & Patrick - przez Patrick Steward - 04.02.2024, 12:27
RE: [13.05.72] Mam wariata w głowie, a ty wariata przed drzwiami - Sebastian & Patrick - przez Sebastian Macmillan - 05.02.2024, 02:50
RE: [13.05.72] Mam wariata w głowie, a ty wariata przed drzwiami - Sebastian & Patrick - przez Patrick Steward - 06.02.2024, 22:36
RE: [13.05.72] Mam wariata w głowie, a ty wariata przed drzwiami - Sebastian & Patrick - przez Sebastian Macmillan - 07.02.2024, 00:17
RE: [13.05.72] Mam wariata w głowie, a ty wariata przed drzwiami - Sebastian & Patrick - przez Patrick Steward - 09.02.2024, 00:09
RE: [13.05.72] Mam wariata w głowie, a ty wariata przed drzwiami - Sebastian & Patrick - przez Sebastian Macmillan - 09.02.2024, 03:23
RE: [13.05.72] Mam wariata w głowie, a ty wariata przed drzwiami - Sebastian & Patrick - przez Patrick Steward - 09.02.2024, 23:18
RE: [13.05.72] Mam wariata w głowie, a ty wariata przed drzwiami - Sebastian & Patrick - przez Sebastian Macmillan - 10.02.2024, 23:00
RE: [13.05.72] Mam wariata w głowie, a ty wariata przed drzwiami - Sebastian & Patrick - przez Patrick Steward - 11.02.2024, 02:52

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa