• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Wokół Magicznych Dzielnic Ministerstwo Magii v
« Wstecz 1 2 3 Dalej »
[03.06.1972] Opowiedz mi o Limbo || Victoria & Leon

[03.06.1972] Opowiedz mi o Limbo || Victoria & Leon
królowa nocy
some women are lost in the fire
some women are built from it
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
auror, twórca eliksirów
Ma długie do pasa, bardzo ciemnobrązowe, wpadające w czerń włosy. Te, zwykle rozpuszczone lub spięte jakąś spinką, okalają owalną twarz o oliwkowej karnacji, skąd spoglądają spokojne, brązowe oczy. Nie jest przesadnie wysoka, mierzy 167 cm wzrostu i jest stosunkowo szczupła. Swoje bardzo kobiece kształty lubi podkreślać ubiorem. Nosi się najczęściej w czerni. Ciągnie się za nią mgiełka delikatnych perfum – o ciepłej nucie drzewa sandałowego, wanilii, jaśminu, konwalii i pomarańczy.

Victoria Lestrange
18.11.2023, 14:27  ✶  

Miała kilka różnych pomysłów na to, dlaczego osoba z którą nie rozmawiała wiele lat (bo nie wykluczała, że kiedyś zamienili w szkole kilka słów, nie musiała o tym pamiętać, to było przecież tak dawno…), woła ją do swojego stolika w czasie przerwy w Ministerstwie. Jednym z nich była chęć porozmawiania o którejś ze spraw, którą ostatnio prowadziła. Drugą było może delikatne przepytanie o partnera, którego miała od miesiąca, a którym wychodziło, że jest krewny Leona. Trzecim było zagajenie o sabat Beltane i być może właśnie o Limbo. Bo nie była tak naiwna i nie wierzyła, że ktoś nagle chciał się przy jedzeniu zakolegować, kiedy ich drogi rzadko się przecinały i w gruncie rzeczy pochodzili z dwóch różnych światów.

Uniosła wyżej brwi, kiedy Leon niby nie owijał w bawełnę, ale jednak nie od razu powiedział w czym rzecz. Jednak jego słowa dość szybko wykreśliły z głowy dwa pierwsze pomysły, które zdążyły jej się w myślach zakręcić, a to zostawało ją z pomysłem trzecim albo z nieprzewidzianą niewiadomą. Spojrzała na mężczyznę badawczo; blady, całkowicie przeciętny człowiek, który nie zwróciłby jej uwagi w innym przypadku, dzisiaj też by go pewnie nie zauważyła, gdyby jej nie zawołał po imieniu i nie zamachał do niej tak, że nie mogła tego zignorować, jeśli nie chciała wyjść na buca.

Leon dość szybko przeszedł do sedna i Victoria niemalże się uśmiechnęła na myśl, że jednak trafiła. Kącik ust jej drgnął kiedy tak mu się przypatrywała.

– Co mogłam to powiedziałam na wywiadzie, nie wiem co więcej chciałbyś wiedzieć? – były rzeczy, których dotykać nie chciała, jak sprawa Voldemorta. Niekoniecznie też zamierzała obcym ludziom mówić, że ma w głowie wspomnienia swojej babci, bo to była całkowicie jej sprawa. Poza tym wielu rzeczy sama nadal nie rozumiała. – Masz jakieś konkretne pytanie? – czytała wersję, jaką wypuścił Darcy do gazety, dla niej, obecnej tam, wydawało się to całkowicie jasne, ale być może dla osób postronnych nie wszystko było takie oczywiste? Z drugiej strony… sama do momentu aż nie obudziła się w szpitalu polowym dzień później, to nie wiedziała, że w ogóle była w Limbo, chociaż było tam tak dziwnie…

Nie reagowała alergicznie, bo przez ten miesiąc zaczepiało ja tak wiele osób, że zwyczajnie się… przyzwyczaiła do tych pytań i ciekawości. Po części też dlatego zdecydowała się na ten wywiad.

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Leon Bletchley (1598), Victoria Lestrange (1940)

Wiadomości w tym wątku
[03.06.1972] Opowiedz mi o Limbo || Victoria & Leon - przez Leon Bletchley - 12.11.2023, 01:13
RE: [03.06.1972] Opowiedz mi o Limbo || Victoria & Leon - przez Victoria Lestrange - 12.11.2023, 14:45
RE: [03.06.1972] Opowiedz mi o Limbo || Victoria & Leon - przez Leon Bletchley - 16.11.2023, 22:52
RE: [03.06.1972] Opowiedz mi o Limbo || Victoria & Leon - przez Victoria Lestrange - 18.11.2023, 14:27
RE: [03.06.1972] Opowiedz mi o Limbo || Victoria & Leon - przez Leon Bletchley - 21.11.2023, 03:12
RE: [03.06.1972] Opowiedz mi o Limbo || Victoria & Leon - przez Victoria Lestrange - 10.12.2023, 14:13
RE: [03.06.1972] Opowiedz mi o Limbo || Victoria & Leon - przez Leon Bletchley - 28.01.2024, 22:00
RE: [03.06.1972] Opowiedz mi o Limbo || Victoria & Leon - przez Victoria Lestrange - 07.02.2024, 21:48
RE: [03.06.1972] Opowiedz mi o Limbo || Victoria & Leon - przez Leon Bletchley - 03.03.2024, 01:32

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa