• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Kroniki Przyjęci do gry v
« Wstecz 1 2 3 4 5 … 8 Dalej »
Richard Alexander Mulciber

Richard Alexander Mulciber
Porządny Ochroniarz
Nigdy nie wiesz, kiedy śmierć zapuka do twych drzwi.
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Handlarz Świecami i Kadzidłami
183cm wzrostu. Brązowe oczy i włosy, u których można dostrzec siwe kosmyki. Często widnieje u niego zarost. Ogolony gładko jest tylko wtedy, kiedy brat każe mu się "ogarnąć". Ubiera się zawsze odpowiednio do sytuacji.

Richard Mulciber
18.11.2023, 20:00  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07.04.2026, 20:55 przez Richard Mulciber.)  

Richard "Dick" Alexander Mulciber

[Obrazek: imgproxy.php?id=RiSiaNj.png]

Były Auror Ministerstwa Magii w Norwegii. W przeciwieństwie do pozostałych członków rodziny Mulciber, wykazywał większe umiejętności w walce i zaklęciach, opanowując także czarną magię. Preferuje aktywność, niż siedzenie z nosem w książkach dużą ilość godzin.

Aktor, który potrafi bardzo dobrze odegrać rolę swojego brata w miejscach, gdzie Robert nie chce się pojawiać. Bankiety, spotkania biznesowe, rodzinne itp.. Zajmuje jego miejsce także w sytuacjach we wspomnianych wcześniej okolicznościach, kiedy w tym samym czasie to Robert musi dokonać sprawiedliwości w imię wyższej idei Czarnego Pana.

Wdowiec, z trójką dorosłych już dzieci, które ukończyły Instytut Magii Durmstrang. Żona zmarła przy porodzie trzeciego dziecka. Pochodziła z rodziny Malfoy, nosząc imię Rebecca. Jego małżeństwo zostało zaaranżowane przez ojca.

Dzieciństwo miał zdecydowanie trudne, wychowywany surową ręką ojca, dopuszczającego się nawet przemocy za nieposłuszeństwo. Wytrwał te lata, lecz pewne zasady wyniesione z przeszłości, pozostały mu do dzisiaj.

Zabójca, specjalizujący się także w torturach i zastraszaniu. Umiejętnie tuszuje swoje ślady tak, aby nikt nie miał powodu szukać w jego osobie winnego. Na prośbę brata, usuwa niewygodne osoby. Urodzony kłamca. Wie o przynależności bliźniaka to śmierciożerców. Sam osobiście popiera ich działania.
Czarodziej o czarnej duszy i sercu, którego nawet śmierć żony nie poruszyła.

Uciekł od rodzinnej tradycji i późniejszego biznesu, chcąc zostać kimś innym, co pomoże zrozumieć mu prawo i działać jednocześnie z ukrycia. Wygnany za granicę przez własnego ojca w młodym wieku, musiał radzić sobie sam, ze wsparciem brata na odległość. Nie zapomniał tego ojcu.

Rodzic. Swoje dzieci wychował twardą ręką w mocnych zasadach, ale nigdy nie dopuścił się przemocy. Mając przykład ze swojego dzieciństwa, najprawdopodobniej nie chce skończyć jak jego własny ojciec. Ze swoimi dziećmi umiał odpowiednio rozmawiać. Wymagający, lecz także potrafiący ich wysłuchać i udzielić rad.

Spadkobierca. Śmierć brata bliźniaka mocno go dotknęła. Tym samym w spadku stał się właścicielem rodzinnej Kamienicy w Niemagicznym Londynie, oraz przejął interes rodzinny Handlu Świecami i Kadzidłami, od którego uciekał. Wspomagał biznes, jako konsultant z klientami za granicą i na miejscu, dostarczając towar do Londynu. Teraz sam musi tym zarządzać, kontynuując interes ojca i brata, lecz nie wie czy temu odpowiednio podoła. 

Wspomnienia - Przeszłość
Zaczepki - skąd możesz mnie znać
Pociąg do Hogwartu

Poznajmy się bliżej

W lustrze Ain Eingarp widzę siebie w mundurze aurora, Brytyjskiego Ministerstwa Magii. Mimo iż osiągnąłem ten cel życiowy, to jednak nie w swoim rodzinnym kraju. Chciałbym, aby to się zmieniło.

Bogin przyjmuje przy mnie formę ojca, z paskiem lub innym przedmiotem do bicia. Rodzic dopuszczał się przemocy, kiedy coś zbroiłem, zrobiłem źle przynosząc według niego wstyd lub miałem inne zdanie. Szczególnie względem własnej kariery zawodowej. Śmierć brata bliźniaka, także jest mym największym lękiem.

Amortencja pachnie mi tytoniem papierosowym, różnego rodzaju. Uzależnienie doprowadziło do tego, że ich zapach mi nie przeszkadza ani trochę. Podobnie z cygarami.

Moje ulubione zaklęcie to każde zadające ból i cierpienie, aby od ofiary czy podejrzanego wyciągnąć najpotrzebniejsze informacje.

Mój patronus przyjmuje formę węża. Z jakiegoś powodu odczuwam przywiązanie do tych stworzeń. Ich jad jest jak zaklęcia niewybaczalne.

Wróżbiarstwo to dla mnie dobry sposób na zarabianie pieniędzy. Nie do końca wiadomo jak działa ta sztuczka, ale widocznie sprawdza się, skoro cyganie w ten sposób zarabiają.

Czarna magia? Cóż, to cenna sztuka, która powinna być praktykowana bez ograniczeń. Dzięki niej można osiągnąć znacznie wiele. Nie tylko złego ale i dobrego. Dla własnych korzyści. Kto by nie skusił się na jej opanowanie?

Za swoje największe osiągnięcie uważam wszystko co do tej pory mam. Pomimo braku zrozumienia ojca, zostałem aurorem spełniając swój życiowy cel. Jakimś cudem Odynowi znanemu, wychowałem trójkę dzieci.

Stoję po stronie... brata. Nawet po jego śmierci, nie zmieniam zdania. Popierałem ideologię Voldemorta, ale nie jego samego. Nie po tym, co uczynił mojemu bratu.

Moje serce należy do... brata. Oddałbym życie, jeżeli miałbym go ratować z opresji. Wziąć na siebie winę, aby był wolny. Zrobię dla niego wszystko. Wciąż zastanawiam się, dlaczego nie ja, tylko on opuścił ten świat.

Drzewo Geneologiczne Rodziny Mulciber

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Wiadomości w tym wątku
Richard Alexander Mulciber - przez Richard Mulciber - 06.11.2023, 10:26
RE: Richard Alexander Mulciber - przez Lady Carmilla Sanguina - 18.11.2023, 19:59
RE: Richard Alexander Mulciber - przez Lady Carmilla Sanguina - 18.11.2023, 20:00
RE: Richard Alexander Mulciber - przez Richard Mulciber - 18.11.2023, 20:00
RE: Richard Alexander Mulciber - przez Richard Mulciber - 20.11.2023, 02:08
RE: Richard Alexander Mulciber - przez Richard Mulciber - 20.11.2023, 02:09
RE: Richard Alexander Mulciber - przez Richard Mulciber - 20.11.2023, 02:09
RE: Richard Alexander Mulciber - przez Richard Mulciber - 26.02.2025, 00:05

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa